Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 338/1014 İlkİlk ... 238288328336337338339340348388438838 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,697 - 2,704 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Devlet bir yandan inşaat sektörüyle büyümeye çalışıyor.Sektörü canlandırmaya çalışıyor, kredi faizlerini indiriyor, devlet bankaları zararına konut kredisi veriyor..Vatandaş ev alsın diye konut hesabı bile açtırıyor..Diğer yandan maliye aracılığıyla vergi takibi yapıyor.Kaça aldın kaça sattın aradaki farkın yüzde 20 sini ver.5 yıldan önce evini satıp yenisini alma diyor.Sırf alım satım vergileri zaten ev almayı caydırıcı bir etken..Şimdilerde emlak vergisini artirmaya çalışıyor.Haliyle kimse de ev almaya yanaşmıyor.Zaten ikinci evi alıp ne yapacaksın.Kiralar tüketici enflasyonuna sabitlenmis durumda.Birde aldığın kiranın vergisini vereceksin..Artık oturduğu ev dışında ikinci bir ev alana nerdeyse enayi gözüyle bakılıyor.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Devlet bir yandan inşaat sektörüyle büyümeye çalışıyor.Sektörü canlandırmaya çalışıyor, kredi faizlerini indiriyor, devlet bankaları zararına konut kredisi veriyor..Vatandaş ev alsın diye konut hesabı bile açtırıyor..Diğer yandan maliye aracılığıyla vergi takibi yapıyor.Kaça aldın kaça sattın aradaki farkın yüzde 20 sini ver.5 yıldan önce evini satıp yenisini alma diyor.Sırf alım satım vergileri zaten ev almayı caydırıcı bir etken..Şimdilerde emlak vergisini artirmaya çalışıyor.Haliyle kimse de ev almaya yanaşmıyor.Zaten ikinci evi alıp ne yapacaksın.Kiralar tüketici enflasyonuna sabitlenmis durumda.Birde aldığın kiranın vergisini vereceksin..Artık oturduğu ev dışında ikinci bir ev alana nerdeyse enayi gözüyle bakılıyor.

Ne mutlu bu gerçeği sizin gibi anlayanlara , hala anlamayanlar ise betooon betooon illa da beton diye hala yanıp tutuşuyorlar , tutuşsunlar bakalım, betoncuların bu günler en iyi günleridir umarım.

Normal şartalarda kimse allahın dağında taşında İstanbul`da diye yapılan abidik gubidik yapılara bu paraları vermez verende zaten o parayı kolay kazanmıştır, hayatında bu ülkeye vergi bile vermemiştir, hiç olmazsa adam gibi emlak vergisi versinde memlekete bir hayrı dokunsun. Kümese giren kaz ne kadar çok olur ve vergi ödemeye başlarsa bence memleketin hayrına olur çünkü belki o zaman `benim vergim nereye gidiyor` diye hesap sormaya başlar.

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    hımmm.. demek aynı zamanda asker kaçağısın, milli birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz şu günlerde vatan borcundan kaçtığın gibi, bir de bunu legalize etmek için master yapıyor gibi görüntü veriyorsun.. devamsızlık yaptığın bu yüksek lisans kontenjanını boşu boşuna işgal ederek- hem eğitimde fırsat eşitsizliği yaratıyor hem de milli servete zarar veriyorsun.. dosyan iyice kabardı

ben de 6 sene kaçmıştım askerlikten, ilk bir kaç sene yüksek lisans filan idare ettim, ama sonra uğraşamadım kayıtla falan, polis defalarca yakaladı beni- ama polis çok hoşgörülüydü her seferinde, hiç işlem uygulamadı (yapması gereken işlem beni doğruca askerlik şubesine teslim etmekti, onlar da anında kışlaya gönderecekti).. sonra baktım bedelli çıkacağı yok, babamların baskısından da bunaldığım için gittim teslim oldum askeriyeye.. 3 ay sonra bedelli çıktı
    Düzgün konuş kaçakmış.. 35 e kadar eğitim hakkım var. 35 olunca git askere öyle oku diyor devlet hayhay..
    +yeterince kontejyan var her mahallede üniversite var devlet sağolsun. sıkıntı yok ücretsiz bir de mis eskiden yoktu ücretsiz eğitim

+Bi çuval para vergi veriyoruz askere gidersek bütçe açığı artar

+milli servet?

5.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ne mutlu bu gerçeği sizin gibi anlayanlara , hala anlamayanlar ise betooon betooon illa da beton diye hala yanıp tutuşuyorlar , tutuşsunlar bakalım, betoncuların bu günler en iyi günleridir umarım.
    Devlet ne yapmaya çalışıyor onu da anlamış degilim.Konut sektörünü ayağa mı kaldırmaya çalışıyor yoksa batırmaya mı?

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Devlet ne yapmaya çalışıyor onu da anlamış degilim.Konut sektörünü ayağa mı kaldırmaya çalışıyor yoksa batırmaya mı?

Devlet değil ama devlete hükmeden hükümet hep kandırılıyor, ne yaptıklarını kendileride bilmiyor ama yüce Türk milleti onlara destek çıkmaya devam ediyor .

7.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Devlet bir yandan inşaat sektörüyle büyümeye çalışıyor.Sektörü canlandırmaya çalışıyor, kredi faizlerini indiriyor, devlet bankaları zararına konut kredisi veriyor..Vatandaş ev alsın diye konut hesabı bile açtırıyor..Diğer yandan maliye aracılığıyla vergi takibi yapıyor.Kaça aldın kaça sattın aradaki farkın yüzde 20 sini ver.5 yıldan önce evini satıp yenisini alma diyor.Sırf alım satım vergileri zaten ev almayı caydırıcı bir etken..Şimdilerde emlak vergisini artirmaya çalışıyor.Haliyle kimse de ev almaya yanaşmıyor.Zaten ikinci evi alıp ne yapacaksın.Kiralar tüketici enflasyonuna sabitlenmis durumda.Birde aldığın kiranın vergisini vereceksin..Artık oturduğu ev dışında ikinci bir ev alana nerdeyse enayi gözüyle bakılıyor.

hic vergi alınmasın mı? zaten her şeyde olduğu gibi bu sektörde de adil olarak vergi toplanamıyor

oturduğun eve alım satım vergisi bir kez ödersin ama 200 e konut alıp 300 e satarsan bunun değer artışıda
    vergilendirilmedir gerçi bazıları vergi ödememek veya daha az ödemek için her türlü sahtekarlığı yapıyor

8.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku

Aziz Nesin i hatırladım birden.o aptal demişti sen enayi

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 338/1014 İlkİlk ... 238288328336337338339340348388438838 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •