Sayfa 34/95 İlkİlk ... 2432333435364484 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 265 - 272 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Spesifik bir emtiadan mı bahsediyorsun? Piyasalara dünya merkez bankaları tarafından yapılan nakit enjeksiyonları ın en bariz etkisi emtialarda ortaya çıktı çünkü Soft & Hard emtia fiyatları çok arttı. Bu trend devam eder.
    Aslında en çok merak edilen altın ve gümüşü merak ediyorum, bu emtialar diğerlerine göre erkenden bir zirve görüp düştü. Her şey sürekli artarken bunların düşmesi yeni zirve hazırlığı mıdır yoksa yıllarca yatay mi seyredecek bilmiyorum. Geçmişe bakarak yorum yapmak sağlıklı gelmiyor çünkü yakın geçmişte ortaya çıkan ve zirveden zirveye koşan elektronik coin piyasası dengeleri değiştirdi

2.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Ev fiyatlarından bahsettiğinizi görünce bende pandemi etkisiyle fiyatları 2-3 e katlanan yazlık ve arsa fiyatlarından bahsetmek istedim. Bu fiyatlar zamanla düşer mi yoksa Türkiye de emlak fiyatları asla düşmez mi bilmiyorum.
    Ne arsa fiyatları ne de konut fiyatları düşer. Konut fiyatları şu anda zaten güncel maliyetlerin altından satılıyor yukarıda değindiğm gibi. Mevcut stoklar erir erimez, piyasada normalleşme emareleri görülmeye başlanır başlanmaz konut fiyatları ciddi şekilde yukarı çekilecektir. Arsa fiyatları da hakeza. Şu anda ülkede ciddi bir enflasyon problemi var ve bu problem daha da kötüye gidecek çünkü ÜFE-TÜFE arasındaki makas böyle bir mesaj veriyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Aslında en çok merak edilen altın ve gümüşü merak ediyorum, bu emtialar diğerlerine göre erkenden bir zirve görüp düştü.....
    Altın fiyatları dünya merkez bankaları tarafından manipüle ediliyor zira dünya stoğunun çoğu onlarda. Altın fiyatlarının yükselmesi son 50 yıldır geçerli olan karşılıksız para basma sistemi için 1 numaralı tehdittir ve önlenmek zorundadır. Aksi taktirde en başta ABD olmak üzere kamu borcu %100 ü aşmış durumda olan gelişmiş ülkeler batar ki bu hepsinin batacağı anlamına gelir. Gümüş arzı ve stokları da kontrol altında olduğu için o da manipüle edilmektedir.

4. Şu anda toplam küresel para arzı M2 100 trilyon dolardır. Tüm dünyadaki altın stoğu ise 200,000 tona yakın ve bunun parasal değeri şu anki fiyattan 10 trilyon dolardır. Eğer klasik iktisat kanunu geçerli olsaydı para arzı altın stoğuna eşit olurdu. Demek ki altın fiyatı aslında şu anki fiyatın 10 katı olmalı ama olamıyor çünkü merkez bankaları önünü kesiyor. Eğer kesmezlerse karşılıksız para basma üzerine kurulu dünya ekonomileri batacak. Sözün kısası altın ve gümüş fiyatları manipüle edilmek zorundadır.

sen olaylara makro dzüeyde bakıyon trendcim mikro bi soru olacak ama malum ziraat gyo talep toplamaya başladı hiç inceleme imkanın oldu mu konut piyasası ilede yakından ilgileniyon nasıl görüyon zrgyo yu
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ..... ziraat gyo talep toplamaya başladı hiç inceleme imkanın oldu mu konut piyasası ilede yakından ilgileniyon nasıl görüyon zrgyo yu
    Ayhancım ZRGYO hakkında hiç bir fikrim yok, hiç incelemedim. Hisse işlem görmeye başladığında kasik bir gidişat olur çünkü başvurulara çok cüzi hisse verirler ve hisse ilk bir kaç gün harika performans gösterir.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    sen olaylara makro dzüeyde bakıyon trendcim...
    Makrosu u mikrosunu bırak Ayhancım, ülkede yaşayan herkesi yakından ilgilendiren bir mevzu bu. Ayrıca konut temel bir ihtiyaçtır.

8. Daha evvelde belirttim gibi sana bir başlık açmak lazım idi..
    Sonunda açmışsın
    Çok da iyi etmişsin..

Ben yeni farkettim..
    Senden öğreneceğimiz bilgiler var..Şu forumda ciddi ciddi okuduğum nadir kişilerden birisisin..

Sayfa 34/95 İlkİlk ... 2432333435364484 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •