-
Son olarak bahsettiğim TCELL deki görüntüyü de vereyim eksik kalmasın...
3-5 sayfa geride TCELL in tarihi dibini tespit çabamız vardı malum, yakaladım sayalım, gerçi erken realize edip banka hisselerine geçsem de. Hatta TCELL topiğine gidip, ikaz da ettim dipten itibaren ilk başlayan minik yapıları.
Komple yapı yine ortada, itkiselleşecek mi, böyle üçlü mü kalacak bunu kimse bilmiyor, ama ağırlıklı olarak itkiselleşecek gibi yaklaşıyorum.
Y flat olabilir, orada zamanca bir uyum var (W=X+Y) , ama sanki bariyer üçgen gibi.
Özetle vaziyet bu...kendi kararınızı kendiniz verin. YTD
-
Elliott Dalga Analizinde Üçgenler
Yukarıda bir yerde ya komple üçgen, ya Y dalgası üçgen bir D3-Double Three/Kompleks, ya da ilk hareket zigzagsa, bir flat Y şeklinde düzeltiyor gibi göründüğü söylemiştim.
Flat+Flat da düzeltiyor olabilir, ama bu yapı çok nadir görülen bir yapı, nasıldı ifadesi; varlıkla yokluk arasında.
Şu üçgen kural ve yönergelerine tekrar kitaptan bakayım dedim, zira karışık bir konu. Karışık olması bir tarafa bir yapının üçgen olup olmadığını, biraz da kronoloji/sayım sırası gereği, önden anlamak imkansız.
Yani bir düzeltme başladığında ilk zigzag geldiğinde 4 veya W veya bir flatın A sı dersiniz, niye ortada henüz fol yok yumurta yok.
W dediğiniz şey bir DZZ/TZZ nin ilk W si veya bir D3 ün ilk W si de olabilir.
Pek etiketlenmez ama, müphemse bir üst sayım aslında daha büyük bir düşüşün ilk LD sinin ilk 1 nci dalgası da olabilir.
LD lerin iç yapısı üçlü olabilir bu arada, geçenlerde Prechter' in bir ropörtajını izledim daha da ötesi var, ben diyor 5-3-5 yapısındaki LD leri, düzensiz üçgenleri, irregular flatları tanımlamış olmakla hata etmiş olabilirim. Konuyu bilenlerin 'Haydaaa' dediğini duyar gibi oluyorum. Ama zaten hep kıllandığım gibi bu olayın gelişmesi en azından beni rahatlattı, demek ki yanılmıyor muşum. Diyor ki kitlesel ruh halindeki yanılgıların dalgalara yansımasıdır bunlar, kalıp değildir. Şimdi tamam o zaman dedim, uzatmıyayım, soran olursa söyleriz.
Kaldığım yerden devam edeyim, yukarı doğru bir üçlü çizerse de, X veya Flat B deriz, etiketlemesek de aslında orası başka şeyler de olabilir.
Düşerken bir beşli çizerse, durum netleşmeye başlar artık bir flatımız var elde, bunun dibi W veya 4 olabilir, ama Y nasıl gelecek bilmiyoruz, belki zigzag, belki üçgen, düşük ihtimalle bir daha flat.
Bakın ortada hiç üçgen muhabbeti yok, aslında bu da bir ihtimal ama etiketlerini koymuyoruz, tabi şüphelenmekten de geri durmuyoruz. Burada keseyim, zaten etkileşim sıfır, yani bir üçgeni önden önceden tahmin edemezsiniz, bu sayımın doğal kronolojisinden kaynaklanıyor.
Bir üçgen hele ki bariz değilse, hiç anlaşılmaz son ana kadar. Üçgen çeşitleri var, temelde ya genişler ya daralır.
Kuralları karışık, basitten zora doğru bazılarını sayayım,
Genişleyense her alt dalgası zigzag türevi olacak, bitti gitti.
Daralansa, 'genellikle' zigzag türevi olacak.
Daralanda, formasyon çizgileri daralacak en fazla biri yatay olur, olursa adı bariyer üçgen, genişleyendeyse genişleyecek biri dahi yatay olamaz.
Daralanda ilk A hem düzgün flat hem de zigzag türevi olabilir, genişleyen koşan flat olamaz.
Daralanda, E dalgası ya zigzag olur ya da konsolide olmayı beceremez, alıcı satıcı son ana kadar mücadele eder o da üçgen olur, üçgen içinde üçgen yani.
Daralanda B dalgası zigzag türevi olacak illa ki.
Daralanda C ve D dalgası üçgen hariç her şey olabilir. İşte bu esneklik zaten bütün sayımı ve diğer kuralları kurtarır, bir şekilde onu onun içine bunu bunun parçası kabul ederek, şablonu tutturmaya hizmet ediyor bu C ve D.
Gerisini yazmayayım, daha da karışmasın.
Yani bir üçgen bariz ölçekli daralansa (sözleşmeli yani, çok kötü bir çeviri), bu orantıdan uyanabilirsiniz, ya da bariyerse...Ama eğer sözleşmeli değilse, anlamanın uyanmanın imkanı yok, 2 zigzagsa veya kompleks ise 4 de üçgen olabilir der geçersiniz. Değilse de beklenmeli, almaşıklık kural değil istatistiki bir eğilimdir, bknz Swannel tek tek saymış istatistik yapmış, zigzagtan sonra zigzag gelebilir yani evet.
Ruh hali, yukarıda sarı ihtimalde yazdım, üçgen veya üçgenli bir komplekse benziyor. Yazmadım ekleyeyim, üçgen hep en sonda olacak, en son hesaplaşma/uzlaşma yani. Bana göre flattan sonra zigzag da saçma, zigzagdan sonra flat olur, flattan sonra niye zigzag gelsin, ama oluyor işte bu alıcı-satıcı hesaplaşması yaklaşımı bu şekilde çok da doğru değil anlamak için. Ama üçgenden sonra bir de zigzag düzeltmiyor mesela bu anlamlı.
Bence trend bitti, ama bu kadar düşmesi yasaklanan borsa, varlık fonunun 1 milyar dolarlık alımı, fonların arttırılan hisse oranları v.s. boşuna mıydı bu seviyeden, dolar bazlı %200-300 lük seviyeden bu kurumlar mal aldı (şaka gibi), demek ki seçime zirveyle sokacaklar. (Bakın ehonomi çoh eyi) Ama bankalara bu son 37 gün kala getirilen ilave kısıtlar, dolarda kıpırdanma, bir yandan da fareler gemiyi terk ediyor, ne yaparlarsa yapsınlar zirve gelmeyecek demek anlamına da gelebilir. En azından kısa kalan bir zirve gelir, var bu da, son dalga artık herkes onun son dalga olduğunu gördüğü ve satmaya başladığı için kısa kalıyor.
Son bir zirve gelse de yıkılacak, gelmese de (pandemi dibinden itibaren zigzagsa da, bknz yukarıda XU030 sayımı).
Dolayısıyla, çok kazandıysanız pandemi dibinden bu yana, veya tam zirvede girip düşüşe yakalandıysanız, fazla da şaapmayın.
Risk algınıza, hangi piyasada nasıl işlem yaptığınıza göre tabi değişir bu, genelde hep spot ve long-long exit yatırımcıya hitap ediyorum. Kalın sağlıcakla.
-
Çok ilginç...
Hakan Kara bir tweetinde Cumhuriyetin ilk yüzyılındaki enflasyonu resmetmiş...
Ya ED, ya LD, şu an gerçek enflasyon %100+ üzeri olmalı, ve daha da kötüsü % 140 lara doğru uzanacak görünüyor.
3 ncü dalga -20 den +110 a, 130 puan, 4 ncü dalga %10 larda desek, 10+130 minimum 140 a uzatmalı, ki aslında daha da ötesine geçmeli.
1 in boyu 120 br, 3 ün boyu 130 br, 5 de 140 br desek %150 nihayi enflasyon hedefi ortaya çıkıyor.
Ama 5 nci dalga sanki uzatan bir 5 li gibi, ve ED ise o dimdik uzatmaz, yani bir yerde düzeltip zigzaga dönecek.
Daha sıkıntılı durum ise, zamanca, 3 ncü dalga 50 sene filan, 5 inci dalga yarısı olsa, 2034 e kadar yükselecek demektir.
İlginç, yapı çok bariz...
-
Geçenlerde bir arkadaş altın sordu, cevapladık ama, beğenmedi sanırım, hiç tepki vermedi, okudu mu, ikna oldu mu, anladı mı bilmek imkansız, canı sağolsun.
Elliott Erenleri Ağustos 2020 de şöyle olacak demişler, bir tek de flatın çeşidini tutturamamışlar, regular değil expanding flat gelişti.
Sihir gibi değil mi şu öngörüyü yapmak, ama gel de anlat..
Neyse, bu Elliott Erenlerine aykırı gitmemek lazım belki de benim gibi, uymak lazım, 2450 dolar gibi bir hedef var. (Bu hedef güncellendi bu arada)
Ama sağ kısımdaki itkisel yapıdaki oranları kullanarak (5 inci dalga) baktığımda, 2450 ye uzanamıyor, maksimum 2175 çıkıyor, demek ki orası başka bir şeye evrilecek, ya uzatan 5 yapacak, ya da bir ED ye dönecek, yani sert düşecek önce ED 2 ye, sonra ABD 10 yıllıklarıyla uyumlu o da iyice yataylaşmış bir açıyla 5 nci dalgaya yine ED ile giderken misal, o ED2 yaparken altın ED 3 e zıplayacak...gibi gibi..göreceğiz..
Adamların 3 yıl önceki zirvede müteakip 3 yıl için öngörüsü..
-
Altın Ons
Şöyle kendimiz bakalım kalıp aynı zaten..
Lineer skalada bu bir uzatan 3, o halde 5 = 1 olması beklenir, o da yaklaşık zaten zirveye tekabül ediyor. Hadi 5= 0.618x3 olsun deseniz bile 2182...2400 lere uzanmıyor.

Logaritmik bakalım, burada 2 ve 4 ün geri alışındaki uyum daha güzel..
Bu da hadi uzatan 3 olmasın, değil zaten 5= 0.618x3 dersek 2313 çıkıyor, gene 2450 ye uzatamıyoruz, ama 3 üncü dalganın %100 üne kadar isterse gider takribi %78.6 sı mesela, burada problem yok, demek ki, son 5 uzatacak o halde..

Şimdi de buna göre en son dalgaya bakalım, burada işte sorun var, 4 den yukarı bir itki çizer de ölçersek, bu yapı kendi içinde uzatan 3, yani 5 i uzatmamalı, hedefi 2024 hadi maksimum zirve civarı olsun, 2313 e hatta 2450 ye nasıl gidecek, ya 1-2 deyip yeni bir dalgaya yaratacak muhtemelen o da mesafelere göre uydurursak kendi içinde yeni bir uzatan 1 li itki olacak (Yani bu son 5 inci dalga uzatan 1 li itki olacak, bu yapı da bunun daha bismillah ilk dalgası olacak yani sert bir düşecek ve 2 diyecek önce. Uzatan 1 li itkiler LD ye benzer ama 4 ncü dalga 1 i örtmez toplam mesafenin %61.8 ini ilk dalga bir kerede kat eder, 3<1, 5<3 olur, daralan ED gibi)
Misal bu ne demek olursa, 2024 dolarda yapı bitecek, sert düşecek, altın yıkılıyor yapı tamamlandı filan derken 1-2 yapıp daha 5 nci dalgaya yeniden daha sert başlayacak)
Ya da bu bir şekilde gösterdiğim gibi ED ye dönecek. O da A-B-C deyip bismillah ED1 diyecek, sonra sert düşecek v.s...
Ha ben 3 ü de uzatırım, 5 i de uzatırım, bir kerede 2313-2450 e gider hareketi bitiririm derse de yapacak bir şey yok.
Durum bu...takip edeceğiz yapıları..YTD
-
Şimdi son kısmını okuyunca muhtemelen EWP bilmeyenler anlamayacak uzatan 1 ne v.s.
Yani 2450 ye gitmek için şunu çizebilir, yeni bir itki başlatabilir.YTD
-
SP500 de şöyle sayımlar görmeye başladım.
Yani bütün dalgalar büyür, ama 5 nci dalganın boyu 3 ten kısa, bence doğru değil. Genişleyen diyagonalde %161.8 lik oranda misal büyüme varsa, düşerken son 5 biraz kısa kalır, örneğin %138 veya %127 gibi, ama 3 ten kısa kalmaz.
-
SP500 ya double zigzag şöyle, o B dalgasına zoomlayıp bakmalı
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri