Sayfa 34/661 İlkİlk ... 2432333435364484134534 ... SonSon
Arama sonucu : 5286 madde; 265 - 272 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Alfabe sorunu yasal yollarla derhal çözümlenecek, sadece tek tip hisse senedi olacak, İSBNK gibi.
    Sayın TRENDHOUND, alfabe sorunu için düşündüğünüz değeri ne civarlarda hesaplıyorsunuz?
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    Sayın TRENDHOUND, alfabe sorunu için düşündüğünüz değeri ne civarlarda hesaplıyorsunuz?
    İSATR İSBTR İSKUR; bu 3 hisse grubunun toplam piyasa değeri 200 milyon dolara yakın şu anda, halka açık oranları ise %24 ila %28 arasında değişiyor, böylece bu 3 hisse grubunun halka açık kısımlarının toplam değeri şu anda kabaca 50 milyon dolardır.

Bunlar ilk etapta piyasadan toplanabildiği kadar toplanmalı, geri kalan lotlar için ilgili SPK yönetmelikleri ve bu hisselerin taşıdığı imtiyazlar dikkate alınarak son 6 aylık ağırlıklı ortalama fiyatına %100 gibi bir prim uygulanarak çağrı yapılmalı. Sonuçta da bunlar şu anki rayicin 2, bilemediniz azami 3 katı gibi bir maliyetten toplanır diye düşünüyorum. Toplam maliyet de 150 milyon doları aşmaz, ki İşbankasının şu anki düşük piyasa değerinin %3 ü bile yapmıyor.

Bunların taşıdığı imtiyazlarla ilgili SPK yönetmeliklerinin çağrı ile alakalı şirkete tanıdığı yetkiler burada belirleyici olacak.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yeniden varlık değerlemesi yaptılar, bu rakamın büyük çoğunluğu oradan geldi, faaliyet karı cüzi
    GYO ların karları zaten bu şekilde gelmiyormu..Yıllık değerleme farkı..

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bütün mesele YK nın tahsisli yoluyla blok hisse satışına evet demesine kalmış, yetki onda. SPK evet diyecek çünkü ard arda 2 kere %100 lük tahsislilerde bile evet dediler, emsal var. BDDK güle oynaya evet der çünkü SYR vs çok olumlu etkileniyor, DD roketliyor, yeni krediler için kaynak oluşuyor (80 : 0.12 = 667 milyar TL lik yeni kredi açılabilecek), karlılık ve aktifler %50 artacak, piyasa değeri katlanacak. Bu fırsat kaçmaz. Ne Sandık ne de CHP satacağına göre geriye sadece tahsisli yoluyla tedavüle çıkarılacak yeni hisselerin blok halinde satışı yolu kalıyor. Bizim teklif böyle, rayicin 2 katını ödemeye hazırız. Karar YK ye kalmış.
    A ve B gruplarındaki imtiyazları çözmeden yapılacak tahsisli sermaye artırımı yönetimde çoğunluğu sağlayamaz..

5. https://www.bloomberght.com/bddk-dan...lemesi-2324312

TCMB'nin USD cinsi zorunlu karşılıklara uygulayacağı gecelik faiz oranı bugün için % 4,5 olarak açıklandı
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6. Alfabe sorununun çözümü basit, yeter ki yönetim bu sorunu çözmeye karar versin. Menkul kıymet dönüşümü yurtdışında çok uygulanan bir yöntemdir mesela CoCo tahvilleri gibi (contingent convertible bonds). Belirli bir faiz oranından tedavüle çıkarılan bu tahviller nasıl hisse senedine dönüşebiliyorsa sermaye yapısında yer alan bir grup hisse başka bir hisse grubuna dönüştürülebilir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

7. Örneğin şöyle bir karar alınabilir: Her 1 İSKUR 100 bin, her 1 İSATR 50 bin, her 1 İSBTR 5 nin lot İSCTR ye dönüştürülüp tedavülden kaldırılacaktır diye bir karar alınabilir. Bu oranlar temsilidir, fazla kafaya takmayın. Bu durumda:

İSKUR hala açık kısım için 2458x0. 288x100.000=71 milyon lot İSCTR

İSATR hala açık kısım için 1000x0. 24x50.000=12 milyon lot İSCTR

İSBTR hala açık kısım için 29000x0.258x5. 000=42 milyon lot İSCTR

Tüm bu halka açık alt gruplar 125 milyon lot İSCTR ye dönüştürülüp komple tedavülden kaldırılabilir. Banka bu karar arifesinde bu lotları piyasadan satın alır ve dönüşümde kullanır, böylece sulanma etkisi de olmaz. Maliyeti de çok cüzi olur, 100 milyon doları aşmaz.

8. Sonuç itibariyle İşbankası 1 haftalık net karına denk gelen bir meblağ ile bu alfabe sorununu halleder ve İSCTR adı altında tek tip imtiyazsız hisseye dönüşür. Mr. Bali hiç şüphesiz menkul kıymet dönüştürme olaylarını biliyordur, benim hatırlatmama ihtiyacı yoktur. Sadece bu konuda karar alıp icraata geçmeleri gerekiyor.

Sayfa 34/661 İlkİlk ... 2432333435364484134534 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •