Sayfa 34/96 İlkİlk ... 2432333435364484 ... SonSon
Arama sonucu : 763 madde; 265 - 272 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    2030 a kadar her eve 20K TUPRS lazim agalar.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Yavas yavas biriktirin iste..

Sizlere hedef verdim..
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    TUPRS'da ise donusume cok onem veriyorum sadece rafinaj olmasi hisseyi temettu acisindan epey bir istikrarsiz yapiyordu simdi bu durum degisecek, donusum 2030 gibi bitmeye yuz tutacak...
    İşte neden artık Tüpraş sorusunun baba nedenlerinden bir taneside bu.Döngüsellikten kurtulmak çok büyük bir nimet ve hissenin bugüne kadar ki döngüsellik kaynaklı oynaklıklarını bertaraf ederek değerlemeye ciddi bir katkı sağlayacak.İstikrar çok önemli,döngüsel şirketlerin hisselerinde malum doldur boşalt yapılıyor genelde,bunun olmayacağını ve beraberinde getireceği istikrarı bir düşünün,ne büyük bir konfor olacak gerçekten heyecan verici.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Cahillik mutluluktur!

4. TUPRS - Tüpraş

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    2,5 GW olsa kapasite 250 Milyon dolar ediyor...

Temis para diyorum
    Abi 2026 da mekanizma devreye girdiğinde talep arzın kaç misli olacak şu an kesin hesaplar dahi yapılamıyor.Dünyada deli gibi yenilenebilir yatırımları yapılıyor ancak kurulum kapasiteleri belli.Arz talebin dengeye ulaşacağı tarih olarak 2050 hedefi koydular o yüzden tüm dünyada.Yani diyeceğim karbon fiyatı bugün için 71 ama 2026 geldiğinde çok çok ciddi artışlar olacağı kesin gibi.Talep 100 arz 10 gibi düşün,fiyat ne olur?[emoji12]

Cahillik mutluluktur!

5.  Alıntı Originally Posted by hanımeli Yazıyı Oku
    Sayın Gürsel Bey
    Daha önce bahsettiğiniz sizi endişelendiren grafiklerdeki uyumsuzlukda herhangi bir değişiklik oldu mu ? Saygılar
    hayır..hala tedirginim..7 aylık uyumsuzluk..hani dedim ya bazı noktaları geçemezse bazı formasyonlar çalışır diye..işte onun garantisi bu uyumsuzluk..
    buyrun:

6. yaw şu düşüşlerden korkmayın...
    lot arttıracağız..zaten noktaları, grafikleri veren , ihtimalleri gösteren ve bunu bedava yapan kardeşleriniz var..
    Dudu ya bakmayın...düşüşler iyidir..bedava lot.....
    gir çık yapmasan da o noktaları bekle alım için.....

7.  Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Malum 2026 dan itibaren avrupaya ihracat yapan şirketlerin ihraç ettikleri ürünleri karbon nötr olarak yeşil enerji veya kaynaklarla üreterek sıfır karbon olarak belgelendirmeleri gerekecek.Bunu yapamayanlar ki bunu öyle ha diyince 5-10 yılda dahi yapmak imkansız zira hem maddi bir dev kaynak gerekiyor hemde zaman,işte bu kriteri karşılayamayan şirketlerde yeşil enerji üretenlerden kendi ürünlerini üretirken ortaya çıkarttıkları karbon kadar sertifika alarak nötr hale gelmiş ve ürünlerimi ihraç edebiliyor olacaklar.

Şu an CB yardımcısının bizzat uhdesinde ekibiyle iklim yasası hazırlanıyor.Bu yasa bu yıl meclisten geçerek yürürlüğe girecek.Yasayla yenilenebilir enerji üreticilerinin bir taraf olup üretim kapasiteleri ile doğru orantılı satacakları sertifikaların satıldığı epiaş ın uhdesinde ki tıpkı şu an ptf elektrik piyasasında ki aynı platformda borsaya benzer bir yapıda ihracatçı olup karbon sertifikalarını talep eden şirketlerin diğer tarafta olduğu bir yapı oluşturulacak. Sertifika fiyatları dolar yada Euro cinsi olacak.

Şu an Amerikada ki karbon borsasında bir adet sertifika fiyatı 71 dolardan işlem görüyor.Bu fiyat her yerde birbirine yakın olacak zira arbitraj marjı oluşur ise dünyadan herhangi bir üretici hemen gelip o ucuzluğu yada pahalılığı alım veya satım yönünde değerlendirebilir.

300 mw yenilenebilir enerji üretimi = 450 bin ton karbon salınımını önlüyor.

1 ton karbon nötr e eşit 1 adet sertifika fiyatı 71 $

Entek şu an 600 mw ı geçti.Hedef 2,5 Gw!!

Varın gerisini siz hesaplayın.Şimdilik bu kadar yeter sanırım ?

Tsk ediyorum aydınlatıcı açıklamanız için lakin bir konuyu tam oturtamadım. Alım satımın yapıldığı platformu devlet mi oluşturacak yoksa denetleyici mi olacak. Atatp yazılımın greenx projesi böyle bir şeydi sanırım. karbon üretenler ile yeşilenerji üretenleri tek platformda toplamak. böyle olunca bu alım satım nasıl gerçekleşecek orasını rica etsem açıklaabilir misiniz . entek bunu nasıl gerçekleştirebilecek ?

8.  Alıntı Originally Posted by harun_hb Yazıyı Oku
    Tsk ediyorum aydınlatıcı açıklamanız için lakin bir konuyu tam oturtamadım. Alım satımın yapıldığı platformu devlet mi oluşturacak yoksa denetleyici mi olacak. Atatp yazılımın greenx projesi böyle bir şeydi sanırım. karbon üretenler ile yeşilenerji üretenleri tek platformda toplamak. böyle olunca bu alım satım nasıl gerçekleşecek orasını rica etsem açıklaabilir misiniz . entek bunu nasıl gerçekleştirebilecek ?
    Epiaş denetleyici ve düzenleyici kurum olacak,şeffaflık platformunu biliyorsunuzdur,onun benzeri bir yapıda tüm arz cephesi(yenilenebilir enerji üreticileri) ile talep eden sanayi şirketlerin üye oldukları ve karşılıklı alışverişlerin ve karbon fiyatının arz talebe göre ortaya çıkacağı bir yapı.

Diyelim siz bir demir çelik üreticisisiniz ve yıllık 1 milyon ton karbon salınımınız var,bu platforma üye olup yıl içinde yapacağınız Avrupa ihracatının eşdeğeri kadar sertifikayı tercihe göre peyderpey oluşan fiyatlardan alıp ihracatınızda kullanacaksınız gibi gibi şeyler…İklim yasası taslağı kamuoyu ile paylaşıldığında detaylara bakar üstünden geçeriz.

Cahillik mutluluktur!

Sayfa 34/96 İlkİlk ... 2432333435364484 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •