BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, Aralık 2025'te (özellikle 16-18 Aralık civarı) Marmara Denizi'nin kıyıdan yaklaşık 20 metre çekildiği gözlemlendi. Bu olay, sahilde kum adacıkları oluşmasına, deniz tabanının ortaya çıkmasına ve bazı teknelerin karaya oturmasına neden oldu. Bölge sakinleri tedirginlik yaşadı, ancak resmi bir tehlike veya tsunami uyarısı yok.Olası NedenlerUzmanlar ve haber kaynaklarına göre bu çekilme, doğal ve mevsimsel meteorolojik etkenlerden kaynaklanıyor:Mevsimsel rüzgarlar (özellikle kuzey rüzgarları) ve güçlü esen lodos/poyraz gibi yönlü rüzgarlar, suyu kıyıdan uzaklaştırabiliyor.
Atmosferik basınç değişimleri (yüksek basınç alanları suyu bastırıyor).
Gelgit benzeri etkiler ve dalga hareketleri (Marmara Denizi'nde gelgit zayıf olsa da, hava koşullarıyla birleşince belirginleşebiliyor).
Bölge sakinleri, benzer çekilmelerin daha önce de (örneğin 3 yıl önce) yaşandığını ve yılın belirli dönemlerinde (kış aylarında) tekrarlandığını belirtiyor. Geçmiş benzer olaylarda (örneğin 2023'te) Kandilli Rasathanesi, bunun deprem veya tektonik kaynaklı olmadığını, tamamen meteorolojik bir olay olduğunu açıklamıştı.Tehlike DurumuTsunami veya deprem habercisi değil: Şu an için herhangi bir deprem aktivitesi veya tsunami riski ile bağlantılı bir durum rapor edilmedi.
Marmara Denizi'nde genel tsunami riski olsa da (beklenen büyük depremlerde 1-3 metre dalga mümkün), bu çekilme o kategoride değil.
Olay drone ile havadan görüntülendi ve kısa sürede normale dönmesi bekleniyor. Eğer kıyıdaysanız, dikkatli olun ama panik yapmaya gerek yok – doğanın geçici bir oyunu gibi görünüyor. Daha güncel gelişme olursa takip ederim!
emlak ,
ortaklığımızın ilk adımı bugun atıldı 3-5 ay arası tutucam tahtayı.
mevsimsel demişler sindo. düzenli olarak bu hareket oluyorsa sıkıntı olmaz aynen.
nadir oluyorsa sıkıntılı ama. mesafe oldukça fazla çünkü.
Yer İmleri