Sayfa 342/1002 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 2,729 - 2,736 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by kaya99 Yazıyı Oku
    Merhaba ,
    insanların değişken fon almasının ana sebebi değiştirebilmesi idi. Burada ,hisse senedi oranını "piyasa yükselecek" beklentisi içerisinde azaltmıyorlar sanırım. Bir açıklama veya bilgilendirme de yok sanırım. Ben hisse arttır azalt , gir çık yapmamak için değişken fon aldım ama DEĞİŞMEDİ.
    Sn kaya99. Tefas üzerinde çok farklı değişken fonlar var. Yılbaşından beri getirileri % 20 olanda var, % 3 olanda var. Bu süreçte Bist100 % -2,59 Dolar kuru % 15 getiri sağlamış.

Değişken fonlarda, fon stratejisinde işin içine yüksek oranda hisse senedi ve türev yatırımı girince, 2 ucu keskin bıçak oluyor. Özellikle hisse senedi ağırlıklı değişkenlerin getirilerine uzun vadede bakmak lazım diye düşünüyorum.(1 yıl ve üzeri)

Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Süper çuvallayanlar kategorisinde TCD ile birlikte ayrı bir yere sahip oldu bu fonda.
    TTE'de de ciddi bir kayıp var bu arada.

3.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Sn kaya99. Tefas üzerinde çok farklı değişken fonlar var. Yılbaşından beri getirileri % 20 olanda var, % 5 olanda var. Bu süreçte Bist100 % -2,59 Dolar kuru % 15 getiri sağlamış.

Değişken fonlarda, fon stratejisinde işin içine yüksek oranda hisse senedi ve türev yatırımı girince, 2 ucu keskin bıçak oluyor. Özellikle hisse senedi ağırlıklı değişkenlerin getirilerine uzun vadede bakmak lazım diye düşünüyorum.(1 yıl ve üzeri)

Saygılar.
    bugün biri IPB ye ne olduğunu açıklasın dünkü BIST yükselişi ve Amerikan piyasası yükselişine rağmen -%2 yickim açıklayabilir. Altın mi vâr ellerinde

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Bende de şöyle dokundu. Açıkçası 8,40 altı mümkünatı yok olmaz diyordum ama ya yine birileri önceden bir şeyleri öğrendi ya da yüklü bir grup giriş yaptı piyasaya, yakında çıkar kokusu. Döviz girişi için turizm desek, zaten sezon yeni açılıyor, oradan giren para etkileyecek kadar mı bilemedim. Hadi Biden toplantısının ne çerçevede geçeceği, yelkenleri suya indirdiğimiz öğrenildi desem, 3 gün sonra onu da göreceğiz.

Şu an kenarda likit fonlarda duran parayı TAU'ya aktarmaya karar verdim, dolar olaki 8,30'dan dönmezse yine yaz dönemi yataya sarar turizm gelirlerinin artışıyla, bari boşa geçirmeyelim. Yıl sonu yine beklentilerde ki gibi olur ama aylar sonra 1 haftada o noktaya getirirler. Yine bizim gibi küçüklere olan olur.

Şimdi üstteki kısa dönemli mavi eğri ile alttaki sarı renkli orta vadeli eğri birbirine yaklaşacak, bir süre ani hareketlerle 8,30-8,55 hareketleri görebiliriz. O yüzden ben önümüzdeki bir kaç ay boyunca artık üst banda atmasını beklemiyorum, daha önceki görüşümü değiştiriyorum, formasyonlar bozuldu an itibariyle.

5. İlginç bir sene olacağı en başından belliydi...

Daha önce de söylediğim gibi fazla kıpraşan yanar..

Daldan dala zıplayan fena zarar edebilir...

2021'i minimum hasarla atlatmayı beceren başarılı sayılır...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

6.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Sn kaya99. Tefas üzerinde çok farklı değişken fonlar var. Yılbaşından beri getirileri % 20 olanda var, % 5 olanda var. Bu süreçte Bist100 % -2,59 Dolar kuru % 15 getiri sağlamış.

Saygılar.
    Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle . Burada hatayı kendimde arıyorum . BU dönemde hisse riskimi azaltmayı düşünüyor isem TCD gibi ağırlıklı hisse taşıyan bir fona girmemeliydim. Zaten hissenin yükseleceğine inansam hisse fon alırdım. Tacirler ekbiinin şunu düşünmesi lazım : " TCD alan insanlar neden TKF değil de TCD alıyor ? " . Hisse ağırlıklı değişken fon almak benim hatam

7. Döviz seviyesinin hakkında sayısal yorum yapmayı sevmem ama şöyle söyleyeyim Evlerin, arabaların ve dahi her şeyin fiyatı 3 e 5 e katlanmışken Bence Türkiye'de hali hazırda ucuz kalan tek şeyin döviz olduğunu çok açık bir dille söyleyebilirim...

---------

Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup Yatırım tavsiyesi değildir...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

8.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    bugün biri IPB ye ne olduğunu açıklasın dünkü BIST yükselişi ve Amerikan piyasası yükselişine rağmen -%2 yickim açıklayabilir. Altın mi vâr ellerinde

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Sn ayurdakok, Ipb son tefas verilerine göre baktığımda, %10 civarı türev kullanıyor. Son portföy dağılımında bakıldığında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) geçtiğimiz ay bist30 ve sahol hisselerine kısa pozisyon açmış. Bu ay ne olduğunu tabi gelecek ay başında yayınlanan dağılımda görebiliriz ama viopta terste yakalanmış olabilir, dün bist30 hisseleri pozitifti. Yabancı hisse pozisyonu açmışlar bu ay yeni, ayrıca son günlerde %9 a çıkmış. Yabancı hisse senetleri dolar kuru ile fiyatlandığı için bununla ilgilide olabilir.

Saygılar.

Sayfa 342/1002 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •