Sayfa 342/1015 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon
Arama sonucu : 8116 madde; 2,729 - 2,736 arası.

Konu: Viop LIX

Alıntı Originally Posted by manif Yazıyı Oku
    hocam Short açan ve bunu açık yazan, pozisyon taşıyan bir ben varım, bir de sayın Emlak. İkimiz dışında Short ısrar eden yok gördüğüm kadarıyla.
    Burası daha ilk 9100 üstü gösterdiğinde stop olmak lazımdı. Olmadık oynamaya devam ettik. Gelmiş 9800’e şimdi. Benim maliyetim epey aşağıda kaldı. Bu noktada stop olmak istemiyorum artık. Teminat yönetimi diye bir husus var. Ona dayanarak, ana poz devam arada da aç kapa ile maliyet iyileştirmeye çalışıyorum. Ben benzer süreci 2013 gezi olayları esnasında yaşadım. O günlerde de bundan daha güçlü bir ralli yapmıştı. Elde Short vardı. Not arttı bilmem ne oldu. Elimde gücüm de varken tam düşüş olmadan bir gün önce stop olduk. Epey bir zarar yazdım. Ardından gelen büyük düşüşte tüm o 1 aylık saçma yükselişi 3-4 işlem gününde fazlası ile geri vermişti. Aklımda kalan bu. O zamanda da Short açanlara bayağı bir yüklenmişlerdi.
    Her neyse 10-20 kontrat batarız gerekirse, çok önemli değil. Siz hissenizle ben Short pozisyonda gece rahat uyuyoruz ya önemli olan o. 300-400 puan daha yukarı gitse de önemsiz. Tahsilatını kısa sürede yaparız. Kendi öz sermayemle oynuyorum. Algı falan işim olmaz. Kazanan arkadaşlara bravo, biz şimdilik zarardayız.
    Burada kazancı-zararı kabul etmeden masaya oturmak bir delilik.
    Olur da yanılırsam da canım sağolsun, dünyanın sonu değil.
    üstad beni karıştırmayaydın iyiydi ama dediklerin tamamen haklı her kelimesine imzamı atarım.

benzer düşünüyoruz..

hiç ama hiç algı kasmadık...ikimizde.

burada palanın long olduğunuda çoğu zaman yazdım hafize istifasında bile yazım ortada..normal devran olsay hakkı en az % -2 ama pala long o nedenle durum nötr benim için dedim .. 1 haftadır grafik long diye bağırıyor falan diyede söyledik falan filen işin bildim kısmı saçmalık.. cebe bakacaz.

beni karıştırmamanı belirttiğim kısım ise şu.. ben paçal yapıyordum iyide gidiyordu. lakin son 12 günde paçal yapacak durum oluşmadı neredeyse hergün artı kapadı ) yani ben shortta ısrar eden biri değilim.

eksi kapanış günlerinde shortların bir kısmını kapar. ertesi artıda yerine koymak şekilinde paçal.

yani bu olay yükselirken değilde düşerken olsaydı ben şuan long olmuş olacaktım.

ama fırsat vermedi..

yapacak bişey yok..

ülkenin ekonomisi gidişatı ayrı konu ama bence borsanın genel ekonomi ile alakası bile yok.

tam işin sırrını öğrendim sanırsın onca borsa tecrübesi falan.. grafiklere meğerse dolar bakmak lazımmış dersin oo yeee işi çözdüm sanırsın.. devran değişiverir bukezde yaş olur 70 bu kezde altın bazlı bakmak lazımmış aw dersin

kısaca borsa benim açımdan bambaşka bir dünya.. herşey likitide. herşey para.

para girmeyen hisse yükselmez.. ekonomi isterse süper olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by manif Yazıyı Oku
    hocam Short açan ve bunu açık yazan, pozisyon taşıyan bir ben varım, bir de sayın Emlak. İkimiz dışında Short ısrar eden yok gördüğüm kadarıyla.
    Burası daha ilk 9100 üstü gösterdiğinde stop olmak lazımdı. Olmadık oynamaya devam ettik. Gelmiş 9800’e şimdi. Benim maliyetim epey aşağıda kaldı. Bu noktada stop olmak istemiyorum artık. Teminat yönetimi diye bir husus var. Ona dayanarak, ana poz devam arada da aç kapa ile maliyet iyileştirmeye çalışıyorum. Ben benzer süreci 2013 gezi olayları esnasında yaşadım. O günlerde de bundan daha güçlü bir ralli yapmıştı. Elde Short vardı. Not arttı bilmem ne oldu. Elimde gücüm de varken tam düşüş olmadan bir gün önce stop olduk. Epey bir zarar yazdım. Ardından gelen büyük düşüşte tüm o 1 aylık saçma yükselişi 3-4 işlem gününde fazlası ile geri vermişti. Aklımda kalan bu. O zamanda da Short açanlara bayağı bir yüklenmişlerdi.
    Her neyse 10-20 kontrat batarız gerekirse, çok önemli değil. Siz hissenizle ben Short pozisyonda gece rahat uyuyoruz ya önemli olan o. 300-400 puan daha yukarı gitse de önemsiz. Tahsilatını kısa sürede yaparız. Kendi öz sermayemle oynuyorum. Algı falan işim olmaz. Kazanan arkadaşlara bravo, biz şimdilik zarardayız.
    Burada kazancı-zararı kabul etmeden masaya oturmak bir delilik.
    Olur da yanılırsam da canım sağolsun, dünyanın sonu değil.
    Hocam 2 sinizi kastetmedim.Az buçuk buradaki arkadaşları tanıyorum.

Bu yöntem bana uymaz ama elbette risk analizi yapıp uygulayana da saygımız var.

Benim itirazım şuana olur; eğer ısrarlı pozisyon alınmışsa sosyal sorumluluk gereği kapanınca da söylenmelidir.

Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Önceki hafta işyerinden arkadaş 300k ihtiyaç kredisi çekti 12 aylık taksitle. Hemen aynı gün 5 ayrı kağıt almış. Dün faizini çıkarmak üzereyim diyordu. Borsadaki 2 haftadaki getiri miktarı çok yüksek olmuş.

Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    durum böyle..ne denir..

benim yapacağım şeyler değil kredi falan. batarsa ana param batar. borçlu ney çıkmam. benim kitabımda yok.

Bugün hava güzel. Sahilde az yürüyüş yapayım. Haftasonu tatili değerlendirelim.
    Herkese iyi günler.

manif hocanın zerre short algısı kastığını düşünmüyorum..

benim için kim ne düşünen düşünsün..

çok biliyorum diyen varsada haftaya olacakları yazsın bizde görelim

Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Nominal 8 milyon mu?

Ona da çakıyorlar merak etme.. tabi birikimi olmayana göre çok daha az..
    Zengin olmak, ya iyi para kazanmak mı istiyorsun?
    Zengin ama Bi hayli zengin arkadaşlarım olsun yeter.. [emoji106][emoji846]

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

yinede şunu söyleyim

burası twitter ortamı değil.. hüstadlar diğer hüstatların arkasından konuşur çoğu birbirini kötüler falan filen. yada ky hüstad geçinenlere hocam tiyo ver diye yalakalık yapmaz burada.

yazan çizen toplasan 100 150 kişi.

ortamı birazda buna göre değerlendirin.

8. Abka abi burda taşı bana atmış muhtemelen manif abi üstüne alınmış
    Ama ben algı falan yapmadım 2 aydır sürekli yazdım senin hisse yükselmeyebilür ama endekis mecbur yükselir dedim hatta vob löng yapın paraları katlayın dedim ama kimse dinlemedi, gelinen nokta ise eski şortcuların bir sıkımlık canı kaldığı, yabcak bişii yok
    Ben dün şort açtım gademeli olarak her yükselişte ilave yapıcam. bugüne kadar lönk aç lönk kapa şeklinde trade yapıyordum artık lönk tuşunu söktüm. Ha bu demek değildir ki borsa yükselmeyecek. Borsa uzunvadeli boyuna yükselir, bunu bilmeyen vob oynamasın gitsin sağlam bir hisse alsın recaro koltuğa yaslansın paraları katlansın
    Adios
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 342/1015 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •