-
Barbizon okulunun kurucularindan Fransiz Realist ressam Jean-François Millet'nin olum yildonumu (20 Ocak 1875)
Harvesters Resting (Ruth and Boaz, 1851 - 1853)

Peasants Bringing Home a Calf Born in the Fields, 1864
-
Fransiz sair, roman ve oyun yazari Raymond Roussel’in dogum yildonumu (20 Ocak 1877)
“Ozellikle, Londra'nin en ince kadinlarini izleyerek, tirnaklarinin kalaylanmasiyla ilgili yeni bir modayi benimsemisti, tum cilalama duzenlerinden ustun olan bu islem, her parmagin ucunda, isiklar sacan bir kucuk ayna olusturmaktaydi. Yontemin yaraticisi, becerikli bir cerrah olarak, yerel bir duyarsizlastirmadan sonra, ozel bir ilacla tirnagi etten ayiriyor, ic yuzunu kalayliyor, sonra kendine ozgu ikinci bir urunle saglamca yapistiriyordu. Kullanilan kalay, bir yari-saydamlik verilmis olarak, biraz azalmayla da olsa, dibinde akligini, makasa ayrilmis bolumu disinda tum geri yanindaysa, plculu pembemsi ayrimini gostermekteydi.
Tirnak uzadikca, bulusu yapanin zaman zaman yeniden sokup dibindeki incecik yeni kusagi kalaylamasi gerekiyordu.”

“Elle avait notamment adopté, à l’instar des premières élégantes de Londres, une mode récente concernant certain étamage des ongles, qui, supérieur à tous systèmes de polissage, créait au bout de chaque doigt une sorte d’étincelant petit miroir. Opérateur adroit, l’inventeur du procédé, après complète insensibilisation locale, séparait avec une drogue spéciale la chair et l’ongle, dont il étamait la face interne, avant de le recoller solidement à l’aide d’un second produit de sa façon. L’étain employé, savamment doué d’une demi-transparence, laissait, non sans atténuation, à la lunule sa blancheur et à tout le reste, moins la portion réservée aux ciseaux, sa discrète nuance rosée.
À mesure que l’ongle poussait, il fallait, de temps à autre, que l’inventeur le décollât de nouveau, pour étamer, à sa base, la mince bande neuve.”
-
Ingiliz ressam John Linnell'in olum yildonumu (20 Ocak 1882)
Noah, The Eve of the Deluge, 1848

The Sheep Drive, 1863
-
Ingiliz yazar, sair, sanat ve toplum elestirmeni John Ruskin'in olum yildonumu (20 Ocak 1900)
"Ne kadar yuce kalpli olursa olsun, kendisini bir yigindan farksiz hale getiren hicbir millet devam etmez. Bir millet, duygularini disipline sokmak ve onlara yon vermek zorundadir; aksi takdirde bir gun, bu duygular onu, akrep kuyrugu misali, terbiye edecektir. Hepsinden onemlisi de, bir millet, para kazanan bir yigin olarak devam edemez: Kitaplari hor gorerek, ilmi hor gorerek, sanati hor gorerek, tabiati hor gorerek, merhamet duygusunu hor gorerek, sadece ve sadece para kazanmak icin gayret gostererek ve butun bunlarin cezasini cekmesizin, varligini devam ettiremez."

"But hope only; for this instinctive, reckless virtue cannot last. No nation can last, which has made a mob of itself, however generous at heart. It must discipline its passions, and direct them, or they will discipline it, one day, with scorpion whips. Above all a nation cannot last as a money-making mob: it cannot with impunity,—it cannot with existence,—go on despising literature, despising science, despising art, despising nature, despising compassion, and concentrating its soul on Pence."

Guven sen sevdicegine: magrur olsa da, degil midir latif?
Guven sen sevdicegine: suskun olsa da, degil midir halis?
Birak tumuyle su ruhunu ellerine, ayaklarinin dibine dogru hafif,
Kalsa yariyolda Gunes ve Nefes! -- O dayanir huzurun icin bilakis.

Dun yamacima oturdu
Dudagi, gozu oylesine nazik gulumseyerek
Oylesine ruh dolu, hayat dolu, nur dolu
Su virane kalbimi tatli tatli cezbederek
Handiyse beni senlendiriyordu
efsunuyla efkarimi sasaltiyordu
(Hani su zehirli col ruzgarina benzer
zihnime agir ve hastalikli coken)
Yakinda kalacagi yegane o ani bana
Ve benim icin gulumsemeyecek o bir daha
-
Frankenstein ve Frankenstein'in Gelini filmlerinde canavarin yaraticisi Henry Frankenstein'i canlandiran Ingiliz aktor Colin Clive'in dogum yildonumu (20 Ocak 1900)

-
Rus ressam Alexander Alexandrovich Kiselyov'un olum yildonumu (20 Ocak 1911)
The Death of Hyacinth, second half of 19th century

Village des environs de Kharkov, 1875)
-
Turk aktor Hulusi Kentmen'in dogum yildonumu (20 Ocak 1912)

-
9 Akademi Odul adayligi, 1 Akademi, 2 BAFTA, 7 David di Donatello, 4 Golden Globe Italia, 2 Cannes Odulu sahibi Italyan yonetmen Federico Fellini’nin dogum yildonumu (20 Ocak 1920)

"Son yok. Baslangic yok. Sadece hayatin sonsuz tutkusu var. / There is no end. There is no beginning. There is only the infinite passion of life."
“Her sey onceki gibi! Her sey gene karmakarisik ama bu karmasa benim! (...) Aradigimi ve hala bulamadigimi itiraf etmekten korkmuyorum artik. Ancak boyle yasadigimi hissedebiliyor, ancak bu yolla gozlerine utanmadan bakabiliyorum. (...) Kabul edebilirsen beni, ben olarak kabul et. Kendimizi sahiden bulabilmemizin tek yolu bu.” 8½

"Ecco, tutto ritorna come prima, tutto è di nuovo confuso, ma questa confusione sono io (...)Io come sono, non come vorrei essere e non mi fa più paura. Dire la verità: quello che non so, che cerco, che non ho ancora trovato. Solo così mi sento vivo e posso guardare i tuoi occhi fedeli senza vergogna (...) Accettami così come sono se puoi, è l'unico modo per tentare di trovarci."

Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri