Vakit geçirecek başka forumlarda başarılar. Bilanço gelsin değerlendirelim. Kim basit o zaman görücez. Bütün yan kağıtlar pahalı kör değiliz. En ucuzu bu ve fabrika tıkır tıkır çalışıyor yola devam. Sana zorla kağıt al diyen yok pahalıysa kendine sakla milletin kafasını karıştırma. YTD
Ben temel analize göre yatırım yapıyorum ve pahalı diyorum. Sen neye göre ucuz olduğunu söyle onu tartışalım.
Benim pahalı demem hissenin gitmeyeceği anlamına gelmez. FAVÖK*3-4 ile işlem gören şirketler varken buna ucuz diyemem.
Bilanço gelince kimin basit olacağını göreceğimiz ne alaka. Basitlik üslubunla ilgili. Benim kalemim değilsin çünkü bilgin yok.
Herkes kendi yatırım kararını kendisi veriyor benim kafa karıştırmak gibi bir amacım yok. Tartışılan bir konuda yorum yaptım sadece.
T.C. Ticaret Bakanlığı
@ticaret
Etil alkol, kolonya, dezenfektan ve hidrojen peroksit adlı ürünlerin, ihracatı kayda tabi ürünler listesinden çıkarılmasına ilişkin Tebliğ (2020/9), 02.05.2020 tarih ve 31115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.
Birbirinizle tartışmayın.
Yukarıda Ticaret Bakanlığının yürürlüğe giren Kanunu var.
Selüloz; kolonya, dezenfektan, gıda...vs. gibi ürünlerde kullanılan kimyasal bir ham madde.
Şirketin sermayesi 10 küsür milyon.
Geçen seneki cirosu 37 milyon, net karı 9 küsür milyon.
Sermayesi kadar kar açıklamış.
Bu sene muhtemelen net karı sermayesini geçecek.
%80 oranında ihracat yapıyor.
Şimdi soruyorum sizlere.
Borsada kaç tane böyle şirket var.
... SELÜLOZ üreten değil ithal eden ve ondan CMC KİMYASALI oluşturan bir firma.
Selüloz da ülke olarak iç üretim yetersiz dışa bağımlıyız maalesef.
Dolayısıyla ithal girdi kullanan firmaların artan döviz kurlarından dolayı zorlanacağı bir süreçteyiz.
Selüloz ithalatçısı ülkeler başta Finlandiya Çin,Kanada...Ama ACELSAN daha pahallı olan Güney Afrika dan selüloz ithal ediyor.
Peki CMC(carboxy methyl cellulose) da türkiye ve Dünya pazar hacmi tüketim üretim miktarı,içte ve globalde pazar lideri ülkeler,
Türkiye nin bu pazardaki payı vs gibi konulara eğer ilgiliyseniz araştırın derim önce.
Sayın Anatolien @ ustaların ustası foruma hoş geldiniz şeref verdiniz inanın sizi burada görmek beni çok sevindirdi sevgili dostum senin çok emeğini gördüm bu kağıtta olmayabilirsin ama ben buradayım ara sıra gelip fikir beyan edersen çok memnun olurum sevgi ve saygılarımı sunar sağlıklı günlerinizin olmasını dilerim tekrar hoş geldiniz lütfen ara sıra buraya uğrayıp beyin açıcı fikirlerinizi beyan ediniz.
Seninle niye tartışayım Acsel yatırımcı bile değilsin. Seni ikna etmek gibi bir sorumluluğum da yok. Ben şahsım adıma uzun vade yatırımcısıyım bu kağıtta bişi görüyoruz ki paramızı yatırdık. Sen göremiyorsan görme. 6 tl den Durdo aldım kağıdın geldiği yerler belli ana paramı geri aldım geri kalan hepsi kar. Ana paramı da buna yatırdım. Demekki bişiler görebiliyorum sen Göreme. YTD
Sayın Yarımada,
İlk çeyrek bilanço beklentin nedir?
Yer İmleri