Sayfa 343/602 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 2,737 - 2,744 arası.

Konu: Haftalık Hisse Paylaşım II

1. 3 martaki Başkanın konuşması önemli. Yabancılarda ilgiyle bekliyorlar.

2. Celik comak üstadın fikirleri benim için önemli. Çok yoğun olmalı buara.Kendisine sonsuz selam ve şükranlarımı sunuyorum. Allah her iki Cihanda da güzellikleri size ihsan eylesin inşaAllah değerli hocam.

3. Basit ve mantıklı düşünmek çok zaman işe yarar... Ben endeksin çok aşağılara sarkacağını düşünmüyorum. Kendimce sebeplerim;

* Borsa ya yeni giren ky ların sayısının artması isteniyor görüntüsü var...Bunun sosyo-ekonomik sebeplerinin yanı sıra ticari anlamda da bir çok nedeni var. KY ile muhabbet daha yeni başlıyor bence..
    * Gerçek yabancının borsamıza güçlü şekilde geleceğini hiç sanmıyorum. Dolar bazlı günlük grafik 7 yıllık düşüşün bittiğini onaylar halde. Gelmek isteyen sermaye şimdiye kadar gelmiş olmalı... Bu saatten sonra karlarını ala ala, yavaş yavaş çıkmalarını beklerim..
    Hatta çıkmalarından ziyade ülke içinde varlık edineceklerini düşünürüm. Derenin taşıyla derenin balığını avlamak şeklinde...

4.  Alıntı Originally Posted by esma Yazıyı Oku
    ABD ile kapalı kapılar ardında sorunların çözülmesi için çabalar sonuç vermese sıkıntılı bir süreç basliyabilir. Eğer yabancı yatırımcı böyle bir koku almışsalar satış yapıyor olabilir mi?
    Esma Hanım bence konu şimdilik içeriyle alakalı. Malum fezleke durumları var. Bir iki gün önce bahçelinin ısrarla kapatılsın çağrısına ilk defa hükümet partisinden bir açıklama geldi(Bülent turan, hdp kapatılmak için herşeyi yapıyor).
    Diğer taraftan da ülke notu var. Ülke notunu ne zaman yükselttiler o zaman düşüş oluyor. Bence şuan yabancı alımı için düşürüyorlar. Ucuzdan almak adına. Ama bu durum da çok sürmeyebilir hep beklenen mart düşüşü yine içerideki haber akışına bağlı olacak tahminimce.. Mart galiba sıcak geçecek.. Ytd
    Saygılar,

5. Hayırlı sabahlar dostlar. ABD nin Corona paketi 1.9 trilyon un 170 milyar doları hisse senedi piyasasına gireceğini tahmin ediyor Doçe Bank. Bu paranın bir kısmı borsamıza gelebilir. Ekonomik reform paketi martin 2.haftasında açıklaması bekleniyor.

6.  Alıntı Originally Posted by esma Yazıyı Oku
    Hayırlı sabahlar dostlar. ABD nin Corona paketi 1.9 trilyon un 170 milyar doları hisse senedi piyasasına gireceğini tahmin ediyor Doçe Bank. Bu paranın bir kısmı borsamıza gelebilir. Ekonomik reform paketi martin 2.haftasında açıklaması bekleniyor.
    Hayırlı sabahlar.

Yabancı maalesef gelmiyor.

Dünyaya trilyonlarca dolar saçıldığı bir ortamda borsamızdaki yabancı oranı diplerde.

Yabancı hukuk ve demokraside verilen reform sözlerinin tutulmasını istiyor. 3 ay oldu hala kaydadeğer bir gelişme olmadı.
    AİHM kararlarının sürekli hiçe sayılması yabancıyı korkutuyor.

Adamlar haksız sayılmaz. Siz olsanız milyarlarca dolar büyüklüğündeki fon portföyünüzü evrensel hukuk ilkelerinden uzaklaşmış bir ülkeye yatırım için getirir miydiniz?

O 170 milyar dolardan aslan payını almamız için yabancıyı hukuk ve demokrasi ülkesi olduğumuza ikna etmeliyiz. Bunun için de 3 ay önce söz verilen reformlar daha fazla gecikmeden yapılmalı.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

7. Günaydın, hayırlı işleriniz olsun. Kanal istabul açıklamaları, VKGYO, torunlar, ısgyo, OYAKC . Tektu gibi birçok hisseye hareket getirebilir ...

8.  Alıntı Originally Posted by esma Yazıyı Oku
    Piyasanın her durumunda fırsat kollarım. Ör. Bugün MNDRS, OSTİM PRKAB gibi. Yarinda istekli tahtalara bakacağım artık. Düşüşlerde borsanın bir gerçeğidir. Yükseliş ve düşüş gerçeği. Borsa öyle göründüğü gibi kolay bir yatırım alanı değil. Yeni yatırımcılar bu gerçeği asla unutmasınlar. Çelik Çomak hocamızın yıllık listesini not ediniz hisse arayışında olanlar için yardımcı olur. YTD.
    Kolladığı fırsatları bizimle paylaşan herkesten Allah razı olsun.

Sayfa 343/602 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •