Sayfa 343/582 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,737 - 2,744 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Sezgin hocam, Avrupanın Türkiye ye hrc sattığına inanan maldır demiş. Firma ismi ile yazıyorum çünkü ürünlerin üzerinde "Material from Germany, Thyssen Krupp" yazar ve İstanbul da As-bilek firması mermer kesme testereleri için sacı Almanya dan almaktadır...

2. Merkez bankasi politika faizini 10.50 ye indirdi.

Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Çok doğru, diyoruz ya, oyun dışı kalma Ben bu kadar parayı başka bir yerde tutamam...En sağlam liman yine burası.
    Mayıs-2022 de portföye başlarken demir & çelik payı %50 civarı idi. Diğer % 50 (froto&ttrak , sise , isctr ve ismen) şu an lotlarda kıpraşma yapmadığım halde demir&çelik payı %40 seviyesine diğerleri ise %60 seviyesine evrildi. Açıkçası bu ortaklık kurduğum tüm şirketlerden karlılıklarının artacağını (sebep enflasyon) düşünerek pozisyonlarımı aldım. değer artış kazancı olarak uçsun kaçsın dan ziyade temettüler ile hayatımı idame etmeme yardımcı olmalarını düşünerek yola çıktım. Benimde gidecek yerim yok buradayım ve bahsi geçen hisselerdeyim.
    şimdilik az kazanıyoruz , hatta usd bazlı zarar yazıyoruz , maç bitmedi oyundayız , oyuna gelmiyoruz , sabır ile bekliyoruz.

4.  Alıntı Originally Posted by aktauboy Yazıyı Oku
    Sezgin hocam, Avrupanın Türkiye ye hrc sattığına inanan maldır demiş. Firma ismi ile yazıyorum çünkü ürünlerin üzerinde "Material from Germany, Thyssen Krupp" yazar ve İstanbul da As-bilek firması mermer kesme testereleri için sacı Almanya dan almaktadır...
    Hrc olarak bizim ereğliden çolaktan habaşdan tosyalıdan aldığım ürünler önemli. Thyssen krup ürünleri bu kapsamda olmamalı. Biraz daha nitekilidir. Benzer nitelik bizde de üretiliyor, terminden dolayı almayabilir. Şuan akış bizden avrupaya ve bugün değil uzun zamandır böyle.

Türkiye çinden az alır, hint sacı bir dönem daha fazla oldu, iranda aldı sorun yaşadı, rusdan aldı sorun yaşadı, kore malı çok güzel ama onda da navlun ve vergi sorunu var.

Burada enerji yüzünden biz avrupaya mal satacağız diyorduk, ilgili arkadaş bunun tersinin olduğunu iddia etti.

5. Mermer kesme testeresi gibi daha bir çok nitelikli ürün avrupadan amerikadan her zaman alınır. Adı üstünde bir demir ile taşı kesmek istiyorsunuz.

6. Rusya %50 60 oraninda ucuz komur ihrac ediyor tarzi bir yazi okudum. Dogru yalan bilmem.
    Dogruysa bize faydasi olur mu acep

SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by BuyukPatron Yazıyı Oku
    Rusya %50 60 oraninda ucuz komur ihrac ediyor tarzi bir yazi okudum. Dogru yalan bilmem.
    Dogruysa bize faydasi olur mu acep
    İskonto oranını bilmiyorum ama doğrudur.

Petrolde de bu tarz işler var. Japonlar ifşa etmişti görüntüleriyle. Rus petrolü gemiyle gelip ege denizinde yunan gemisine transfer oluyormuş. Oradan da ege bölgemizdeki rafinerilere geçiyorMUŞ.

Buradan iyi para kazanıldığı söyleniyor, zira tüketiciye bu indirim uygulanmadı. Ya da ben fark etmedim!!!

8.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Abi, onları provakate eden adam aslında eskiden vobcuydu. Gecen sene isdemir aldı sattı, sanırım 53 bin lot, tam o gece isdemir temettü açıkladı. Adamın kuyruk acısı bir yıl önceden geliyor. Yoksa gerçekten temettü İçin biriktiren bekleyen adam kötü yazmaz. Elbet adalet bir gün tecelli edecektir. Sabırla o zamanı bekleyeceğiz.
    Hiçbirinin derdi temettü filan değil bu tiplerden temettü yatırımcısı vs olmaz. 3 ü 5 yapacak 5 i 15 yapacak aklı sıra. Hayatında kaç işte kaç kere bunu becerebildin diye sormak lazım. 5 bin 50 bin 100 bin bilemedin 500 bin lira portföy yönetmek kolay hadi paçan yiyorsa birkaç milyon varsa paran git Sasa Hekts bilmem ne al alabilirsen. Temettü yatırımcısı olmak filan değil dertleri dertleri haklı çıkmak. Bu Eregl benim mahallemde açtığım market sahibi benim. Ticaret hayatı içinde insanlar milyonlar kaybedip kazanıyor. Kaç kez ticaret yaptın diye sorarım adama. Bir akıllı sensin 200 bin baş paranı 500 yap yok ya. Emin ol 5 sene sonra da bugünkünden farklı durumda olmaz bu tipler. 30 senenin tecrübesi ile söylüyorum bu tiplerden çok gördüm utanmadan bir de burada yazılanları kopyalayıp öbür tarafta paylaşıyorlar. Ben senden de bu işte kalbi samimiyet içeren herkesten de gıyabında Sn.Cemal Demirtaş'tan da razıyım varsa hakkım helaldir Eregl benim nazarımda ortak olduğum ortak olmaya devam edeceğim şirkettir. Herkesin aklı fikri kendine 3.5 milyar lotu olan şirketi pazarladı diyenin kuş kadar beyni olamaz yoktur.

Sayfa 343/582 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •