Sayfa 343/418 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393 ... SonSon
Arama sonucu : 3341 madde; 2,737 - 2,744 arası.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

1. 15,10
    Faydasız yorum çok yazanlar,
    Burası ağlama yeri yazanlar,
    Genel kurucular,
    Nerelerdesiniz? 15,10

Ağustos ayında çıkarsınız piyasaya.

2.  Alıntı Originally Posted by Marin Yazıyı Oku
    Hocam benim korkum bu milyonlarca lot satışları bu ortaklar karele ve yönetim kadrosuna güvenmiş olsaydı milyonlarca lotu satarlarmıydı…bu satışlar karelin geleceğine ve yönetimine güvenmedikler için satılıyor diye düşünüyorum…tek tesellim bu satışları 15.39 fiyattan karşılayan baba yiğitsin dohol olma ihtimali..
    hocam aydın doğanı zerre kadar sevmem ama karele değer katacağına %100 eminim o yüzden bekliyorum yoksa satar çıkarım bu kadar basit....küçük ortaklar kısmına gelince onların olmasındansa olmaması bu saatten sonra çok daha iyi olur....onlar kareli bir yere kadar getirdi ama dahası için arka lazım arka devlet olmadığına göre doğan holding birşekilde kareli destekleyecektir......ben doğan holding gözünde karelin yerinin çok daha ön planda olduğunu göz bebeği olarak gördüğünü düşünüyorum.....hisse kısmına gelince bu işler biraz farklı fiyatlamaların içinde çok değişik faktörler olabiliyor....spek faktörü toplu oluş sermaye azlığı bilanço büyüme beklentisi ortaklıklar yatırımlar vs. o yüzden bu iş çok karmaşık duruma karşı fiyatlamanın daha düzgün oluşması için beklemek gerekiyor....bazen siyahı beyaz bazende beyazı siyah gösterebiliyorlar.....elimde link var ne bilanço ne hikaye birşey yok 100 tl den geçen yıl aldım bu yıl 700 tl oldu ortada birşey yok fiyatlanacak ama lot az tahtacı götürüyor....karel ise tahtacı sanki şirket batmış gibi fiyatlama yapıyor hiç alakası yok....arka planda neler döndüğünü bilemiyoruz...

3. 3 tl den dirit alacaktım dedim bu şirket batmış boşver alma hisse 42 tl oldu...bilançoya baksan hiçbirşey yok sadece lotu az...bist fiyatlamalarında fiyatlamalar sadece bilanço ile olmuyor...

4. Moodys, Türkiyenin kredi notunu 2 kademe yükselterek "B3"ten "B1"e çekti, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu
    Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B3"ten "B1"e yükseltildiği, kredi notu görünümünün "pozitif" olarak korunduğu bildirildi.

Açıklamada, kredi notunun B1'e yükseltilmesinin temel itici gücünün yönetimdeki gelişmeler, özellikle ortodoks para politikasına kararlı ve giderek daha iyi yerleşen geri dönüş olduğu belirtildi.

Bunun Türkiye'nin başlıca makroekonomik dengesizliklerinin azaltılması açısından ilk gözle görülür sonuçları verdiği kaydedilen açıklamada, "Enflasyonun ve iç talebin ılımlı hale gelmesi başlaması, enflasyonist baskıların gelecek aylarda ve 2025'e doğru önemli ölçüde hafifleyeceğine dair bize daha fazla güven veriyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) para politikasının kredibilitesini hızla artırdığı ve bunun da Türk Lirası'na olan güvenin yeniden tesis edilmesine yardımcı olduğu aktarıldı.

Ayrıca sıkı politika duruşunun Türkiye'nin yüksek dış kırılganlığını önemli ölçüde azalttığına işaret edilen açıklamada, pozitif görünümün yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı kaydedildi.

5. Yıl sonuna kadar elimdeki hisseler içinde bu yıl için en düşük performans kareli bekliyorum ama beklemeye devam edeceğim....Bu yıl sonu 23 tl beklentimle karel %52 potansiyel barındırıyor.....inşallah daha yukarılara çıkar karel...yatırımcı sürekli zarar görmekten bıktı bal vermeyen petek konumunda karel hissesi....arı var herşey var ama bal yok....kar olmayınca yatırımcı uzak duruyor malesef....ytd

6. karel ölçeğinde şirketin en az 1 milyar kar yazması lazım...10 milyar ciro yapan şirket için 1 milyar kar beklemek uçuk beklenti değil...

7. Çinlilerin bambu ağacı ile ilgili nefis motivasyon öyküsü.

Çinliler bambu ağacını şöyle yetiştirir:

Önce ağacın tohumu ekilir, sulanır, gübrelenir.Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz.

Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yıl da toprağın dışına filiz vermez.

Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir.

Fakat inatçı tohum bu yıl da filiz vermez.

Çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda bambuya su ve gübre vermeye devam ederler.

Nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar.

Altı hafta gibi kısa bir sürede de yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.

Akla gelen ilk soru şudur:

Çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı haftada mı yoksa beş yılda mı ulaşmıştır?

Bu sorunun cevabı tabi ki beş yıldır.

Büyük bir sabırla ve ısrarla tohum beş yıl süresince sulanıp gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edebilir miydik?

Başarının şartları her zaman çok basittir.

BİR SÜRE İÇİN ÇALIŞIN,

BİR SÜRE İÇİN TAHAMMÜL EDİN,

HER ZAMAN İNANIN

VE HİÇBİR ZAMAN GERİ DÖNMEYİN.

8.  Alıntı Originally Posted by XTrader+ Yazıyı Oku
    karel ölçeğinde şirketin en az 1 milyar kar yazması lazım...10 milyar ciro yapan şirket için 1 milyar kar beklemek uçuk beklenti değil...
    Güzel motivasyonlar her şey karelin gideceği varsayımlayarak düşünülmüş ikinci bir alternatif yok

Sayfa 343/418 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •