Sayfa 345/472 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 2,753 - 2,760 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Yani dostlara diyeceğim, bizim yaptığımız hatayı yapmayın. Boş verin kimin ne dediğine.. Bazı insalar hatalarını kabul etmekte zorluk çeker. Ne kadar erken yatırıma başlarsanız o kadar iyi yol alırsınız..

SGK ile emeklilik çocuklarımız için artık çok çileli belkide imkansız olacak.... Tedbir almak lazım.. Tabiki herksin bütçesi farklı..

Burda bizim gibi emekli oldummu olacammı ,1000-2000 tl zam aldımmı almadımmı diye uğraşmasınlar..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Neyse yeterince örnek verdim. YAzılarımdan rahatsız olan ama burda kibarlığından saygıda kusur etmeyen arkadaşlara teşekkür ederim. Kusura bakmasınlar... Sadece bu konuya açıklık getirmek ve gerçek hayattan örnekler vermek istedim. Sizlere kolay gelsin

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Evet büyük tuzak... Valla pozisyonları korumak lazım..Şükür bayağı yeterli bir portföyüm var.. Ama her ay yine 2-3 sene daha toplayıp öyle ayrılmalı.Güvenim yok artık..
    Emeklilik dışında geliri olmayan kişi için dediğin gibi riskli olabilir. Ama evin araban var, emekli maaşı dışında aylık 15-20 bin de temettü geliri olsa(ya da dolar bazında portföyü koruyup, reel olarak bu kadar ek gelir elde edilebilirse) korkacak bir şey yok bence.

Şimdi Çakır arkadaş da şu kadar temettü gelirim var diyor, emekli maaşı o gelir yanında çerez zaten. Ama yine de ödü patlıyor😊 Yahu korkmayın bu kadar, yaş 50 olmuş, herkes 80 e kadar yaşayacağın, üstelik sağlıklı olacağım gezip tozacağım diye düşünüyor. Ben de inş öyle olur diyorum😊

Haa, ben yemem, çoluk çocuğa bırakırım diye düşünüyorsanız, o da ayrı tercih. İmkan varsa birer ev bırakırım(işler yolunda giderse), başka da bir şey bırakmam. İşler aksi giderse, o evleri de satar yerim. Bana babamdan kalan köydeki arazileri satmam, o emanetleri yeni nesillere teslim ederim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Emeklilik dışında geliri olmayan kişi için dediğin gibi riskli olabilir. Ama evin araban var, emekli maaşı dışında aylık 15-20 bin de temettü geliri olsa(ya da dolar bazında portföyü koruyup, reel olarak bu kadar ek gelir elde edilebilirse) korkacak bir şey yok bence.

Şimdi Çakır arkadaş da şu kadar temettü gelirim var diyor, emekli maaşı o gelir yanında çerez zaten. Ama yine de ödü patlıyor�� Yahu korkmayın bu kadar, yaş 50 olmuş, herkes 80 e kadar yaşayacağın, üstelik sağlıklı olacağım gezip tozacağım diye düşünüyor. Ben de inş öyle olur diyorum��

Haa, ben yemem, çoluk çocuğa bırakırım diye düşünüyorsanız, o da ayrı tercih. İmkan varsa birer ev bırakırım(işler yolunda giderse), başka da bir şey bırakmam. İşler aksi giderse, o evleri de satar yerim. Bana babamdan kalan köydeki arazileri satmam, o emanetleri yeni nesillere teslim ederim.
    Haklısnız üstat.. sonuna kadar.. depremde madden ciddi zarar ettik. Mecburuz biraz yanii. Yoksa benimde birikimim fena değil.. tek üzüntüm 20 li yaşlarda başlamamak birde şu emeklilik konusunda ödediğim 26 senelik pirimlere acıyorum. Biraz da onun üzüntüsü.

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Çocukları olan arkadaşlar, şimdiden mümkün olduğıunca çocuklarınız için yatırım yapın.. Millet bu konuda uyanıyor.... Gerçekten bu çok önemli hale geldi.... tebernüşde yazsmış....

[IMG][/IMG]
    Emeklilik yasası 99 da değişti, 2008 de ABO ciddi düşürülerek emekliye büyük kazık atıldı. Bu milletin aklı neredeydi, afedersiniz her boku bilen, uzman kesilen vatandaş, hayati önemdeki emeklilik sistemini, kendisini nasıl etkileyeceğini neden öğrenmedi, kafa yormadı. Yumurta kapıya dayanınca ah, uh sesleri.

Bence şu an asıl ezilen ve gol yiyen kesim, ortalama üzeri prim günü olan ve sürekli tavana yakın ödeme yapan kesim. Resmî enf. Olduğundan düşük gösterilip bu kesim reel olarak fakirleştiriliyor.

Yoksa, taban aylık alanın hiç sesinin çıkmaması lazım. Şu an normalde 5000 alması gereken, 7500 alıyor, fena sayılmaz. Haa, bu rakam da orta halli bir ev kirasından da az(Anadolu’da). Ama 15 send önce ABO düşerken, akıl neredeydi, neden kinse ses çıkarmalı. Cahillik de değil, bence vurdumduymazlık, aman 2023 e kim öle kim kala dedi çoğunluk.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Emeklilik yasası 99 da değişti, 2008 de ABO ciddi düşürülerek emekliye büyük kazık atıldı. Bu milletin aklı neredeydi, afedersiniz her boku bilen, uzman kesilen vatandaş, hayati önemdeki emeklilik sistemini, kendisini nasıl etkileyeceğini neden öğrenmedi, kafa yormadı. Yumurta kapıya dayanınca ah, uh sesleri.

Bence şu an asıl ezilen ve gol yiyen kesim, ortalama üzeri prim günü olan ve sürekli tavana yakın ödeme yapan kesim. Resmî enf. Olduğundan düşük gösterilip bu kesim reel olarak fakirleştiriliyor.

Yoksa, taban aylık alanın hiç sesinin çıkmaması lazım. Şu an normalde 5000 alması gereken, 7500 alıyor, fena sayılmaz. Haa, bu rakam da orta halli bir ev kirasından da az(Anadolu�da). Ama 15 send önce ABO düşerken, akıl neredeydi, neden kinse ses çıkarmalı. Cahillik de değil, bence vurdumduymazlık, aman 2023 e kim öle kim kala dedi çoğunluk.
    Kesinlikle üstat.. Malesef aynen. Böyle oldu.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Haklısnız üstat.. sonuna kadar.. depremde madden ciddi zarar ettik. Mecburuz biraz yanii. Yoksa benimde birikimim fena değil.. tek üzüntüm 20 li yaşlarda başlamamak birde şu emeklilik konusunda ödediğim 26 senelik pirimlere acıyorum. Biraz da onun üzüntüsü.
    Eyvallah. Deprem ne kadar etkiledi bilemem, o zaman bir şey diyemem tabi. Ama, yaşlanıyoruz, hayat geçiyor, ben kendimi bu ile adamış biriyim. İsterim ki tüm beyaz yaka, eğer çok rahat değil ve işini çok severek yapmıyorsa, mümkün olduğunca erken kurumsal bağları koparsın, hayatı istediği gibi yaşasın. Bu konuda çok tutucu olmaya da gerek yok, bazı arkadaşların maddi imkanları iyi olsa da düzenin devam etsin diye, yeni bir başlangıç yapamadığını görüyorum. Çakır arkadaş öyle gibi mesela��

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Eyvallah. Deprem ne kadar etkiledi bilemem, o zaman bir şey diyemem tabi. Ama, yaşlanıyoruz, hayat geçiyor, ben kendimi bu ile adamış biriyim. İsterim ki tüm beyaz yaka, eğer çok rahat değil ve işini çok severek yapmıyorsa, mümkün olduğunca erken kurumsal bağları koparsın, hayatı istediği gibi yaşasın. Bu konuda çok tutucu olmaya da gerek yok, bazı arkadaşların maddi imkanları iyi olsa da düzenin devam etsin diye, yeni bir başlangıç yapamadığını görüyorum. Çakır arkadaş öyle gibi mesela��
    Ben tüm planlarımi yapmıştım.ama deprem malesef fena vurdu...2-3 seneye toparlarim..Aslında yurt dışından da iş teklifi var ama bu yaştan son bu topraklarda kalmak istiyorum artık.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 345/472 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •