-
Fransiz ressam Louis Anquetin'in dogum yildonumu (26 Ocak 1861)
Inside Bruant’s Mirliton, 1886 -1887

Woman with Umbrella, 1891
-
Amerikali gezgin, dogabilimci, paleontoloji uzmani ve 1923 yilinda Gobi colunde ilk dinozor yumurtalarini bulan kisi Roy Chapman Andrews’un dogum yildonumu (26 Ocak 1884)

"Dondugunuz her kosede karsiniza yasanacak yeni bir macera cikar ve dunyada hala pek cok kose var"
-
Irlandali oyun, roman, kisa oyku yazari ve sair Oscar Wilde'in 5 perdelik melodrami Padova Dusesi (The Duchess of Padua - La duchessa di Padova), ilk kez 26 Ocak 1891'de New York, The Broadway Theatre'da sahnelendi.
-
Rus sair ve gazeteci Ilya Grigoryevic Ehrenburgun dogum yildonumu (26 Ocak 1891)
Ogullarimizin ogullari
ogullarimizin ogullari sasiracaklar
tarih kitaplarini karistirirken:
"1914...1917...1919...
neler cekmisler? zavalliciklar"
yeni bir cagin cocuklari savaslari okuyacak;
yazarlarin generallerin adlarini ogrenecekler,
olulerin sayisini,
tarihleri ogrenecekler...
...biz gece yatisina gelmistik bu dunyaya.
sevdik, yiktik, yasadik
olu saatimizde.
ama tepemizde sonsuz yildizlar vardi,
o yildizlarin altinda yarattik sizi.
hala hasretimiz isir gozlerinizde,
sozlerinizde isyanimiz soylenir.
geceye, caglara, caglara sactik cunku
sonmus hayatimizin kivilcimlarini
sonmemek uzere bir daha

The sons of our sons will marvel,
Paging the textbook:
"1914...1917...1919...
How did they live? The poor devils!"
Children of a new age will read of battles,
Will learn the names of orators and generals,
The numbers of the killed,
And the dates...
...We were guests of the earth for one evening only.
We loved, we destroyed, we lived in the hour of our death.
But overhead stood the eternal stars,
And under them we begot you.
In your eyes our longing still burns,
In your words our revolt reverberates yet
Far into the night, and into the ages, the ages, we have scattered
The sparks of our extinguished life.
"Tolstoy bir gun fabrikamiza geldi ve babamdan nasil bira yapildigini gostermesini rica etti Babamla fabrikanin butun atolyelerini dolasti. Peslerinden bir adim bile ayrilmadim Buyuk yazarin boyca babamdan kisa olmasina cok canim SIKILDI. Tolstoy'a bir masrapa ile sicak bira ikram ettiler. Lev Nikolayevic saskin bakislarimin arasinda 'cok lezzetli ' dedi ve avucu ile sakalini sildi. Yazar bu arada biranin votka ile mucadelede bir yardimci olabilecegini ileri surdu Sonralari Tolstoy'un bu sozleri uzerine uzun uzun dusundum ve : Belkide Tolstoy herseyi anlamiyordur,diye kuskulanmaya basladim. Ben onun yalan yerine gercegi getirmek istedigine inanmistim. O ise votka yerine birayi getirmekten soz ediyordu..." Anilar

"Once Tolstoy came to the brewery and asked my father to show him how beer was made. He went from shop to shop and I tagged on behind. For some reason I was sorry that the great author should be shorter than my father. Tolstoy was given a mug of hot beer; to my astonishment, he said ‘that’s good!’ and wiped his beard with his hand. He explained to my father that beer could help in the fight against vodka. Afterwards I pondered for a long time over Tolstoy's words and began to wonder: perhaps even Tolstoy doesn’t understand everything? I had been convinced that he wanted to replace false told by truth, and there he was talking about replacing vodka by beer..."
-
Almanca librettosunu Hugo von Hofmansthal'in yazdigi, Richard Strauss'un besteledigi 3 perdelik komik operasi Gullu Sovalye (Der Rosenkavalier - The Knight of the Rose or The Rose-Bearer) ilk kez 26 Ocak 1911'de Dresden, Königliches Opernhaus'da sahnelendi.
-
Genellikle Sicilya ve Tunus'un deniz manzaralari ve kadin portreleri ile unlu Italyan ressam Michele Cortegiani'nin olum yildonumu (26 Ocak 1919)
Isola delle Femmine, 1884

Mura fenicie di Erice, 1891
-
Unlu Burano okulu uyesi Italyan ressam Umberto Moggioli'nin olum yildonumu (26 Ocak 1919)
Il ponte verde, 1910, Mart, Trento

Cipresso Gemello, 1912
-
Caravaggio, Deagas ve Eakins hayrani Amerikali ressam Walter Stuempfig’in dogum yildonumu (26 Ocak 1914)
Boys playing in a square, Philadelphia, 1954

Fishing, Fairmount Water, 1956
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri