Sayfa 346/430 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396 ... SonSon
Arama sonucu : 3433 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: GSRAY - Galatasaray Sportif

1. Kusura bakmayın ama bence siz borsanın nasıl çalıştığını pek anlamıyorsunuz...

Bu diğer hepsi gibi sadece bir hisse senedi. Galatasaray şampiyon olduğunda ne değişti ki Fener şampiyon olduğunda farklı olsun? BJK şampiyon oldu da mı 90 Lira gördü?

Kapitalizmin kuralı parası/altını olan kuralı koyar...
    Borsanın kuralı da burası borsa kim kime korsa...

Alıntı Originally Posted by YATIRIM_UZMANI Yazıyı Oku
    José Mourinho etkisi diyebiliriz Üstat. GS de okan buruk bu sene anyayı konyayı görecek.
    Dil aslandır, yatar eşikte...

2.  Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Kusura bakmayın ama bence siz borsanın nasıl çalıştığını pek anlamıyorsunuz...

Bu diğer hepsi gibi sadece bir hisse senedi. Galatasaray şampiyon olduğunda ne değişti ki Fener şampiyon olduğunda farklı olsun? BJK şampiyon oldu da mı 90 Lira gördü?

Kapitalizmin kuralı parası/altını olan kuralı koyar...
    Borsanın kuralı da burası borsa kim kime korsa...
    Sizde kusura bakmayın ama benim yorumlarımla ilgili yorumunuza katılamıyorum. size önerim spor hisselerinin son 5 yıllık grafiklerini önünüze alın ve irdeleyin. spor hisselerinde şampiyonluk evet önemli bir kriterdir. ama her kulüp hissesinde aynı etkiyi göstermez. sürekli lig şampiyonu olan bir gs ile çok nadir şampiyon olan ts nin şampiyonluğu aynı etkiyi göstermez mesela. burada ayrıca bir alt kriter daha vardır. gs bir çok küçük yatırımcının porföyünde dağınık olarak bulunmakta iken ts çok daha spekülatif bir spor hissesidir. bjk ye gelince 7 liradan 80 liralara çıkması tamamen belli grupların hisseye girerek, önceki yılın son 15 maçını firesiz geçip yeni yılda şampiyonl olma beklentisi, başkanlık seçimi, yeni yönetim gazıyla hisseyi uzaya çıkartmalarından ibarettir. ayrıca yine gs ve fb kadar küçük yatırımcının elinde bulunmadığından kolayca tavan tavan gitmiştir. bu arada borsadaki hisselerin performansı sadece grafiklerle, teknik veya temel analizle açıklanamaz. aynı zamanda hissetmeniz gerekir. hissi küçümsemeyin ben buna çok önem veririm yatırım yaparken. belki yılların tecrübesi olduğu için olabilir ama bir kağıdı almam için onun iyi perfarmans göstereceğini hissetmem gerekir. özetle gelecek sezin fb yönetim ve kadro olarak başarıya çok aç ve yeterli vizyon ve maddi imkanlara sahipler birde buna 10 yıldır gelmeyen şampiyonluk beklentisi eklenince hisse doğal olarak talep görüyor. gs için aynı durum söz konusu değil. seneye de şampiyon olsa yine çok büyük bir performans göstereceğini düşünmüyorum ki bunun ispatı bu yılın şampiyonluğunda görüldü. aynı yönetim, neredeyse aynı kadro orada duruyor. bu yatırımcıda alım iştahı oluşturamıyor. yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Fener grafiği. Halka arzdan beri 20 yıldır neredeyse ilk defa aylıkta direncini geçmiş, al vermiş. Galatasaray'ın grafiği de aynen böyle, ilk defa direnç üstünde. Fener'in gitmesi, Galatasaray'ın gitmemesi için hiçbir sebep yok...

Grafiklerinizi ve yorumunuzu çok beğendim Chetuo hocam

4. Barış Alper gibi kaliteli bir oyuncu 3-4 sene gs da yok yere harcandı. Kaç senesi kayıp. Geçtiğimiz sezon şampiyonlar liginde tek bir maçta bile 11 çıkmadı..

Seyirci zaten barışın çok kötü bir oyuncu olduğunu söylüyordu.. Yunus Akgün gibi, zyech gibi defansif katkısı hiç ama hiç olmayan , bol bol top ezen oyuncular turkiyede yıldızdır.. taraftarlar bu adamın ne işi var vs diyordu...

Okan tam bir facia.. rastlantısal olarak barışı oynattı.. En ufak oyuncunun kapasitesinin farkında değil..

İtirazı olan açar bakar şampiyonlar ligi maçları başladığı zaman( sanirim Eylül-Kasım donemi) barışı 11 başlat diye ne kadar yazdım..

Buradan gs yonetimine sesleniyorum. Bakın futbolcunun kalitesinden inanılmaz anlarim. Yunus Akgün, zyech, kaan ayhan( özellikle orta saha hiç oynatmayin), olivera, zaniola gibi adamlarla gs avrupada başarı sağlayamaz.. gs bu borç yükünden kurtulması için avrupada başarı şart...

Ayrıca!!! Defans oyuncularından en az bir tanesi hızlı olacak( geçen sene yaz transfer döneminde çokça soyledim.. sampiyonlar liginde bunlar rakibe yetisemez yapmayin etmeyin dedim.. abdulkerim ve davinsonun hantalligindan 2 cok net gol yedik) fakat Abdülkerim, davinson, Nelson, emin bayram çok ama çok hantal !!!

Futbol çok ama çok basit oyun. Bu basit oyunda futbolcu kumasindan anlamayan ister adı teknik direktör olsun isterse Scott ekibi olsun... Bunlar gs i borç batağına sokmamali...

5. Hocam,

Yaklaşımımız farklı. Ben buna sadece bir hisse olarak bakıyorum. Siz spor geçmişini ve geleceğini analiz ediyorsunuz. Benim düşüncem tekniğin eli bükülmez. Borsa Okan'ı da, Mehmet'i de Ali'yi de takmaz. Hisselerin zamanı vardır, o zaman geldi mi gerisi hikaye kalır. Şu sırada spor hisselerinde anormal hareketler var ve bunları ancak teknik analiz açıklayabilir. Ben gerisinin hikaye olduğuna inanıyorum...

Sevgiler, saygılar ve bol kazançlı günler...

Alıntı Originally Posted by YATIRIM_UZMANI Yazıyı Oku
    Sizde kusura bakmayın ama benim yorumlarımla ilgili yorumunuza katılamıyorum. size önerim spor hisselerinin son 5 yıllık grafiklerini önünüze alın ve irdeleyin. spor hisselerinde şampiyonluk evet önemli bir kriterdir. ama her kulüp hissesinde aynı etkiyi göstermez. sürekli lig şampiyonu olan bir gs ile çok nadir şampiyon olan ts nin şampiyonluğu aynı etkiyi göstermez mesela. burada ayrıca bir alt kriter daha vardır. gs bir çok küçük yatırımcının porföyünde dağınık olarak bulunmakta iken ts çok daha spekülatif bir spor hissesidir. bjk ye gelince 7 liradan 80 liralara çıkması tamamen belli grupların hisseye girerek, önceki yılın son 15 maçını firesiz geçip yeni yılda şampiyonl olma beklentisi, başkanlık seçimi, yeni yönetim gazıyla hisseyi uzaya çıkartmalarından ibarettir. ayrıca yine gs ve fb kadar küçük yatırımcının elinde bulunmadığından kolayca tavan tavan gitmiştir. bu arada borsadaki hisselerin performansı sadece grafiklerle, teknik veya temel analizle açıklanamaz. aynı zamanda hissetmeniz gerekir. hissi küçümsemeyin ben buna çok önem veririm yatırım yaparken. belki yılların tecrübesi olduğu için olabilir ama bir kağıdı almam için onun iyi perfarmans göstereceğini hissetmem gerekir. özetle gelecek sezin fb yönetim ve kadro olarak başarıya çok aç ve yeterli vizyon ve maddi imkanlara sahipler birde buna 10 yıldır gelmeyen şampiyonluk beklentisi eklenince hisse doğal olarak talep görüyor. gs için aynı durum söz konusu değil. seneye de şampiyon olsa yine çok büyük bir performans göstereceğini düşünmüyorum ki bunun ispatı bu yılın şampiyonluğunda görüldü. aynı yönetim, neredeyse aynı kadro orada duruyor. bu yatırımcıda alım iştahı oluşturamıyor. yatırım tavsiyesi değildir.

6. Teşekkürler Sn. BJK Coccinella. Ben ağırlıklı ortalamalara bakıyordum bu yıla kadar. Tradingview'deki birinin Ichimoku paylaşımlarını gördüm ve hisse hareketleri ile ilgili daha çok bilgi bardındırdığını düşündüm. Basit Ichimoku grafiği bunlar. Dolar bazlı Haftalık ve Aylık grafiklerde trendi teyit etmek daha doğru oluyor...

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Grafiklerinizi ve yorumunuzu çok beğendim Chetuo hocam

Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Teşekkürler Sn. BJK Coccinella. Ben ağırlıklı ortalamalara bakıyordum bu yıla kadar. Tradingview'deki birinin Ichimoku paylaşımlarını gördüm ve hisse hareketleri ile ilgili daha çok bilgi bardındırdığını düşündüm. Basit Ichimoku grafiği bunlar. Dolar bazlı Haftalık ve Aylık grafiklerde trendi teyit etmek daha doğru oluyor...
    Biliyorum hocam;

Ichimoku Kinko Hyo ile ilgilendiğim için beğendim zaten. Ama yaklaşımınızı da doğru buluyorum. Turizm hisselerinin hep yaz aylarında yükselmediği, kitap kırtasiye senetlerinin hep okullar açılınca yükselmediği gibi spor hisselerinde de aynı durum söz konusu. Şampiyonlar Ligini alsak BJKAS böyle hareket etmezdi sanırım. Neyse çok tartışmaya gerek yok. Son söz; grafiklerin her kriteri içerisinde barındırdığını düşünüyorum...

8. Teşekkürler dostum...

Borsada kesin kazandıran strateji diye bir şey yok ama haftalık ve aylık Dolar bazlı grafiklere bakarsak Ichimoku en azından bize hangi hisselerden uzak durmamız gerektiğini gösteriyor. Burada para kazanmaktan ziyade, zamanımızı gereksiz harcamaktan imtina ediyoruz. Bunu da Ichimoku kullanan arkadaştan öğrendim. Doğru bir bakış açısı diye düşünüyorum...

Dolar bazlı haftalık veya aylık grafikte al verdi diye para kazanacağız demek de değil bu ama en azından bu işaretler gelmeden alım yaptığımızda kaybedeceğimiz zamandan tasarruf etmiş oluyoruz...

Fener ve Galatasaray grafiğine bakarsanız 20 yıllık bir tasarruf var. Bu yıl için denemeye değer...

Sayfa 346/430 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •