Sayfa 346/751 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446 ... SonSon
Arama sonucu : 6006 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

1.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Ben böyle bir yönlendirmeyi birkaç yıldır bekliyordum. Neden yapılmadığını anlayamıyordum Dolarlarınızı bozun demekten çok daha etkili bence. Dolar bozunca ne alınacak alternatif gösterilmeli öğretilmeli. Ev araba her şeyin fiyatı uçtu. Faizler zaten düşük. Kur da enflasyondan az yükselecekse, insanların borsaya yönlendirilmesi bence doğru bir yaklaşım. Borsa ucuz diye kaç yıldır herkes bas bas bağırıyor. Türkiye'de borsa yatırımcı oranı gelişmiş ülkelere kıyasla çok çok az. Burada daha alınacak çok yol var. Bence iyi yapıyorlar. İnsanların birikimlerini enflasyondan korumak için sürekli dövize altına yapışması ülke ekonomisini de olumsuz etkileyen bir durum. Daha bilinçli bir yatırım kültürünün yaygınlaşması için bunun halka öğretilmesi adına buraya dikkat çekmelerini ben olumlu buluyorum.
    Doğru sektör- doğru şirket.. Maalesef çok abidik gubudik işler dönüyor borsamızda… Ben şirketten , sektörden anlamam diyenlerin, hemen profesyonel fonlara yönelendirilmesi lazım… Yurtdışında olduğu gibi. Bizdeki “ retail” tarafı abartı fazla..

Altın ve dövizin ekonomiye katkısı SIFIR. Ancak bankalar tekrardan döviz kredi dağıtacakta, müşterilerin dövizi karşılık olarak gösterilecek vs… Aklı selim kimse ( büyük ihracatçılar hariç) döviz borçlanmaya gitmez

2.  Alıntı Originally Posted by Cemal190757 Yazıyı Oku
    Wasaban ortak bu turkasda beklenti nedir sık bir karşı arkası gelirmi elim bir gidiyor alayım diye bir geri gidiyor ne dersin .geleceği yıllardır yatırımcıyı üzen bir kağıt.onunu acarlarmi.neyse saglicakla kal gedzali yoldas.ytd

Valla karar sizin… Endeks/ sektör ve şirket yılbaşından beri belli bir yol aldı. Daha gider mi? Adamlar aldığını tavanlayarak götürüyor. Bu yükselişlerden korkarmıyım? Evet , bu tarz aşırılaşmadan korkarım…

3. Kabul etmek lazım , Haydar bey xbank iskontosunu iyi görmüş ve beklemeyi tercih etmiş.. Ağustos ayı raporu gelsin, bakalım kendisi xbank yükselişi hakkında ne diyecek…

Bu son BDDK kararından sonra kullandırılan faiz oranlarında düşüş devam etmiş.. Bankaların net faiz geliri önümüzdeki dönem törpülenecek. Gerçi bankalarımız bir yolunu bulur, bu düzenlemenin etrafından dolaşır 😂.

https://twitter.com/e507/status/1565730519018602497?s=21&t=1vXNEWCWf9-przJ8mWdG3A

4.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Benim okuduğum senaryolar arasında aklıma en çok yatan; TVF ye dahil varlıkların ( ziraat- vakıf- halk vb…) fiyatlarının şişirilmesi ve varlık fonun satılması/ yeni borçlanmalara daha yüksek teminat gösterilmesi….

“ Peki Murat kim alıyorâ€
    “ yabancı alıyor gibi gözüküyor ama alımlar çok konsantre ��â€â€¦.
    Türkiye Sigorta'da da bir süredir hisse geri alımı var. Öyle tavan tavan gitme gibi bir durum yok ama hisse geri alımı tarih ve fiyatlarına bakınca sadece dip fiyatlardan değil her fiyattan alım yaptıkları görülüyor. Gerçi Anadolu Sigorta da aynı şekilde yükseliyor TVF ile ilgisi var gibi görünmüyor ama TVF deyince aklıma geldi.

Dünkü BloombergHT yayınlarından bir diğerinde de Selim Kunter ilgilendikleri sektörler arasında son dönemde yükselen bankaların dışında, sigorta, enerji, perakende ve havayolu olduğunu söyledi.

https://youtu.be/WZEXVzYr9X4?t=1103

Selim Kunter Ak Yatırım'da Araştırma Müdürü'ydü, YouTube TradeAll yayınlarında izliyordum, İstanbul Portföy Fon Yöneticisi olmuş.

5.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Kabul etmek lazım , Haydar bey xbank iskontosunu iyi görmüş ve beklemeyi tercih etmiş.. Ağustos ayı raporu gelsin, bakalım kendisi xbank yükselişi hakkında ne diyecek…

Bu son BDDK kararından sonra kullandırılan faiz oranlarında düşüş devam etmiş.. Bankaların net faiz geliri önümüzdeki dönem törpülenecek. Gerçi bankalarımız bir yolunu bulur, bu düzenlemenin etrafından dolaşır ��.

https://twitter.com/e507/status/1565...f9-przJ8mWdG3A
    MAC'ta çok uzun zamandır çok banka var, 2019 sonlarından 2020 başlarından beri falan olabilir tam hatırlamıyorum. Çok uzun zaman da sosyal medyada sürekli eleştirdiler kendisini. Naci Ağbal geldikten sonra eleştiriler övgüye döndü. Naci Ağbal gittikten sonra sanırım Haydar da ümidi kesmeye başladı bankalardan. Elbette ucuz diye tutmaya devam etti ama yeni ekleme yaptığını hatırlamıyorum. Galiba bir ara Halkbank'a biraz ekleme yapmıştı Naci Ağbal sonrası dönemde. KAP raporlarına tek tek baksak buluruz. Sonrasında yavaş yavaş önce Vakıfbank, sonra Yapı Kredi, sonra Garanti gibi yükselenleri fondan çıkarmaya başladı. En son İş Bankası Halkbank Akbank vardı galiba. Bunlar arasında da sanırım en ucuz Akbank kalmıştır. Ha bir de malum TSKB var onu eklemişti bir ara. Bu ay çıkardıkları var mı ben de merak ediyorum. TSKB uçtuğu için belki onu çıkarmıştır veya bu kadar coşku varken dursun bakalım demiş midir cidden merak ediyorum. İş Bankası'nda da ağırlık azaltılıyor gibiydi veya fona yeni girişlerle başka şirketler alındığı için görece ağırlık azalıyor olabilir. Halkbank aşırı ucuz olduğu için hep tutuyordu azaltmış olabilir mi satmış olabilir mi meraktayım aynı şekilde. Sonuç olarak bence böyle bir yükselişin böyle bir zamanda olacağını o da pek tahmin etmiyordur. Daha ziyade seçim sonrası veya seçim beklentisinde böylesi bir yükseliş beklenir herhalde. Ha ne olur dediğiniz gibi bu kadar yükselişin arkasından seçim haberi gelirse demek ki sebebi buymuş deriz taşlar yerine oturur, ama seçim yoksa bu yükseliş ne alaka diye izlemeye devam ederiz böyle.

6.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    MAC'ta çok uzun zamandır çok banka var, 2019 sonlarından 2020 başlarından beri falan olabilir tam hatırlamıyorum. Çok uzun zaman da sosyal medyada sürekli eleştirdiler kendisini. Naci Ağbal geldikten sonra eleştiriler övgüye döndü. Naci Ağbal gittikten sonra sanırım Haydar da ümidi kesmeye başladı bankalardan. Elbette ucuz diye tutmaya devam etti ama yeni ekleme yaptığını hatırlamıyorum. Galiba bir ara Halkbank'a biraz ekleme yapmıştı Naci Ağbal sonrası dönemde. KAP raporlarına tek tek baksak buluruz. Sonrasında yavaş yavaş önce Vakıfbank, sonra Yapı Kredi, sonra Garanti gibi yükselenleri fondan çıkarmaya başladı. En son İş Bankası Halkbank Akbank vardı galiba. Bunlar arasında da sanırım en ucuz Akbank kalmıştır. Ha bir de malum TSKB var onu eklemişti bir ara. Bu ay çıkardıkları var mı ben de merak ediyorum. TSKB uçtuğu için belki onu çıkarmıştır veya bu kadar coşku varken dursun bakalım demiş midir cidden merak ediyorum. İş Bankası'nda da ağırlık azaltılıyor gibiydi veya fona yeni girişlerle başka şirketler alındığı için görece ağırlık azalıyor olabilir. Halkbank aşırı ucuz olduğu için hep tutuyordu azaltmış olabilir mi satmış olabilir mi meraktayım aynı şekilde. Sonuç olarak bence böyle bir yükselişin böyle bir zamanda olacağını o da pek tahmin etmiyordur. Daha ziyade seçim sonrası veya seçim beklentisinde böylesi bir yükseliş beklenir herhalde. Ha ne olur dediğiniz gibi bu kadar yükselişin arkasından seçim haberi gelirse demek ki sebebi buymuş deriz taşlar yerine oturur, ama seçim yoksa bu yükseliş ne alaka diye izlemeye devam ederiz böyle.
    XBANK bu hafta dolar bazlı AĞBAL boşluğunu kapamış. Sadece dünkü yükseliş %8 🔥🔥🔥

Erken seçim kararı açıklanmış olsa, aynen dediğiniz gibi bu tarz bir yükseliş ve 225 sentlere doğru ( Ağbal tepesi) hareket görmeyi beklerdim. Ya biz daha haberi almadık ya da farklı bir olay var…

TSKB de ağırlık azaltabilir ama İSGYO- Thy de erken verdiğimi düşünüyorum demişti. İsgyo- tskb biraz daha spekülatif hareletlere açık şirketler. Daha önce TSKB de Okullu bir hareket çekmişti diye hatırlıyorum…

Kısa sürede belli bir yükseliş yaşandı. Bundan sonrası önemli.. Gitmeyen otomotiv grubuna geçmek için henüz erken gibi.. Merakla bekliyoruz Mac fonun yapacağı tercihleri

7. İki gün önce Haydar bey kendi twitter hesabında, Ağustos getirisini paylaşırken, “ bu tarz getirileri her dönem beklemeyin” minvalinde yazmıştı. Hisse senedi yoğun fon yönetmek zor iş.. Borsanın Ağustos 2022 gibi yükselişleride oluyor, 2021 Mart- Nisan dönemi gibi çakıldığı dönemlerde…

Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Ben böyle bir yönlendirmeyi birkaç yıldır bekliyordum. Neden yapılmadığını anlayamıyordum Dolarlarınızı bozun demekten çok daha etkili bence. Dolar bozunca ne alınacak alternatif gösterilmeli öğretilmeli. Ev araba her şeyin fiyatı uçtu. Faizler zaten düşük. Kur da enflasyondan az yükselecekse, insanların borsaya yönlendirilmesi bence doğru bir yaklaşım. Borsa ucuz diye kaç yıldır herkes bas bas bağırıyor. Türkiye'de borsa yatırımcı oranı gelişmiş ülkelere kıyasla çok çok az. Burada daha alınacak çok yol var. Bence iyi yapıyorlar. İnsanların birikimlerini enflasyondan korumak için sürekli dövize altına yapışması ülke ekonomisini de olumsuz etkileyen bir durum. Daha bilinçli bir yatırım kültürünün yaygınlaşması için bunun halka öğretilmesi adına buraya dikkat çekmelerini ben olumlu buluyorum.
    Düzgün olursa borsa.
    Düzgün olması için hukuk ve ahlak gerekli.
    Ülkenin sorunu ekonomimi sanıyorsunuz??

Sayfa 346/751 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •