Sayfa 347/602 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 2,769 - 2,776 arası.

Konu: Haftalık Hisse Paylaşım II

1.  Alıntı Originally Posted by kartal975 Yazıyı Oku
    ABD 10 yıllık tahvil faizleri bir anda 1.60 seviyelerini gördü bu pandemi öncesi en yüksek görülen seviye bu ABD için enflasyon demek bizde ve diğer gelişmekte olan ülkelerde dolar sert değerlendi bu gelişme ile ve şimdi biraz duruldu ABD 10 yıllıklarıda bir 10 puan geriledi ama dow düşüyor kripto piyasası düşüyor dolar değerleniyor bu durum devam ederse 10 yıllıklar bu seviyelerde kalırsa hatta üzerine çıkarsa dow un tetikleyeceği düşüş ile esas düzeltmeye girebiliriz hep yazdığım 1200 lere...Yoksa bizde doların değerlenmesinin nedeni damadın isminin geçmesi filan değil ABD 10 yıllık tahvilleri...ABD ekonomisi SOS veriyor yüksek faiz enflasyon demek doların değerlenmesi borsaların düşmesi demek...ABD son çare savaş- isteyecektir her zaman yaptığı gibi silah satarak ekonomiyi düeltmek isteyecektir.Uzun lafın kısası bu ara çok dikkatli olmakta ve nakitte kalmakta fayda var pandemi düşüşü gibi sert bir düşüş yaşanırsa şaşırmam YTD...
    Katılıyorum

2. Bu forum sayfasında ki yūzūk kardeşliği bitiyor.Zatn samimiyetsiz tuhaf bir ortamdı.Herkes birbirine hocam diyor.

Rūya bitti gerçeklere uyanma vakti forumdaşlar.

Siz dua edin 20 yılda bir denk gelen bir çıkışa denk geldiniz.Yoksa piyasa sizi çoktan elemine etmiş olacaktı.

Bizim borsamızda normal dönemlerde para kaybetmemek ustalık gerektirir.Bu ūber dönemi ayrı tutuyorum tabi.Şu bir yıldır zaten uçan endeksde köşeyi dönemediyseniz daha da bu fırsat gelmez.

Yedik içtik her şey gūzeldi.Şimdi hesabı ödeme zamanı.

Spekūlasyondan zamanında çıkamadık.Mecburen uzun vadeli yatırımcı olduk.

Kolay para diye bir şey yoktur.

3. 144 bin ilk durak

Ben son iki yazımı bugünden yarına olacak diye yazmadım 2022 ye doğru ikili tepe ve ardından düşüş gelebilir bizde seçim olur bu arada yatırım yapın kumar oynamayın al sat yanından geçmeyin bugüne bakın 1.5 artı eksi artı eksi artı bu nasıl bir testeredir. Kısa yoldan burda zengin olma şansınız piyangodan daha az çünkü kuralları siz koymuyorsunuz oyunun temel öğesi paramizda yok.

Adam şirketin %10 unu alabiliyor nasıl aşık atacaksın

5.  Alıntı Originally Posted by yerli Yazıyı Oku
    Yarın sabaha ABD vadelileri görmek lazım. Şimdilik yorum yapmak İçin biraz erken derim..
    Doğru sayın yerli future şu an eksi 2 üzerinde ama yarın sabaha bakmak daha sağlıklı.Aslında bundan bir önceki 1430 düzeltmemizde hatırlarsanız ABD dow 30 bin altı görmüş ve hemen üzerine atmıştı sonra dow 31600 ler ile yeni zirve yaptı biz ne yaptık önceki zirvemizi kıramadık yani yükselişe eşlik edemedik ve son 3 gündür de abd ve avrupa da herhangi bir sorun yokken endeks olarak biz sağlam bir düşüş yaşadık yani demek istediğim sanki biraz kendi dinamiklerimiz oluşmaya başladı onlardan ayrıştık yani biz ABD nin bu gün yaşadığı düşüşü ve future daki negatifliği aslında 3 gündür fiyatladık diye olumlu düşünmek te istiyorum bir yandan ama bizdeki tahta yapıcılar düşüşleri acımasızca değerlendiriyorlar çoğu hisse 110-120 bin endeks rakamlarına indi ve özellikle aracı kurum olarak BOFA endeksin yükselmesine müsaade etmiyor girip çıkmadığı düşürmediği hisse kalmadı aldığı malı zararına veriyor algoritması elbette kar üzerine programlanmıştır yine kazanıyordur ama sürekli baskılıyor endeksi bu arada Ünlü ile karşılıklı iş tutuyorlar biri satıcı iken bir hissede diğeri alıcı oluyor.Son olarak ABD de senato tarafından onaylanan ve piyasaya sürülecek olan yüksek tutardaki paranın borsaya girmesi için abd de bir düzeltme olması şarttı zaten yeni ve sıcak para hiç bir zaman zirveden girmez bir borsaya bizde de Katardan geleceğinden bahsedilen 15 milyar gibi bir rakamın girişi için bu düzeltme gerçekleşiyor olabilir bu daha güçlü yükselmemiz için şart zaten bizdeki yabancının büyük kısmı da gerçek yabancı yatırımcı değil zaten bıyıklı tabir edilen yabancı daha çok Yarın ola hayrola herkese iyi geceler..YTD...

6. Bence olay, yakın zamanda açığa satış yasağının kalkması, bunun sancısı bu düşüş, bu hamle büyük oyunculara büyük tahtalarda istediği gibi at koşturma imkanı verdi. 30 ve 50 yi 2 gündür önce yüzde 3 marjla indirdiler şimdi kaldırdılar. Balina ve bıyıklılar yan tahtalardan kaçıp , büyük tahtalarda bu imkanı kullanıyor. Fiyatlanan bir olumsuzluk yok başka bence. Oyunun kuralını koyan oyunu kazanmaz mı?

Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by kartal975 Yazıyı Oku
    Doğru sayın yerli future şu an eksi 2 üzerinde ama yarın sabaha bakmak daha sağlıklı.Aslında bundan bir önceki 1430 düzeltmemizde hatırlarsanız ABD dow 30 bin altı görmüş ve hemen üzerine atmıştı sonra dow 31600 ler ile yeni zirve yaptı biz ne yaptık önceki zirvemizi kıramadık yani yükselişe eşlik edemedik ve son 3 gündür de abd ve avrupa da herhangi bir sorun yokken endeks olarak biz sağlam bir düşüş yaşadık yani demek istediğim sanki biraz kendi dinamiklerimiz oluşmaya başladı onlardan ayrıştık yani biz ABD nin bu gün yaşadığı düşüşü ve future daki negatifliği aslında 3 gündür fiyatladık diye olumlu düşünmek te istiyorum bir yandan ama bizdeki tahta yapıcılar düşüşleri acımasızca değerlendiriyorlar çoğu hisse 110-120 bin endeks rakamlarına indi ve özellikle aracı kurum olarak BOFA endeksin yükselmesine müsaade etmiyor girip çıkmadığı düşürmediği hisse kalmadı aldığı malı zararına veriyor algoritması elbette kar üzerine programlanmıştır yine kazanıyordur ama sürekli baskılıyor endeksi bu arada Ünlü ile karşılıklı iş tutuyorlar biri satıcı iken bir hissede diğeri alıcı oluyor.Son olarak ABD de senato tarafından onaylanan ve piyasaya sürülecek olan yüksek tutardaki paranın borsaya girmesi için abd de bir düzeltme olması şarttı zaten yeni ve sıcak para hiç bir zaman zirveden girmez bir borsaya bizde de Katardan geleceğinden bahsedilen 15 milyar gibi bir rakamın girişi için bu düzeltme gerçekleşiyor olabilir bu daha güçlü yükselmemiz için şart zaten bizdeki yabancının büyük kısmı da gerçek yabancı yatırımcı değil zaten bıyıklı tabir edilen yabancı daha çok Yarın ola hayrola herkese iyi geceler..YTD...
    Katılıyorum size... hayırlı geceler diliyorum herkese...

8.  Alıntı Originally Posted by dealer35 Yazıyı Oku
    Bu forum sayfasında ki yÅ«zÅ«k kardeşliği bitiyor.Zatn samimiyetsiz tuhaf bir ortamdı.Herkes birbirine hocam diyor.

RÅ«ya bitti gerçeklere uyanma vakti forumdaşlar.

Siz dua edin 20 yılda bir denk gelen bir çıkışa denk geldiniz.Yoksa piyasa sizi çoktan elemine etmiş olacaktı.

Bizim borsamızda normal dönemlerde para kaybetmemek ustalık gerektirir.Bu Å«ber dönemi ayrı tutuyorum tabi.Şu bir yıldır zaten uçan endeksde köşeyi dönemediyseniz daha da bu fırsat gelmez.

Yedik içtik her şey gÅ«zeldi.Şimdi hesabı ödeme zamanı.

SpekÅ«lasyondan zamanında çıkamadık.Mecburen uzun vadeli yatırımcı olduk.

Kolay para diye bir şey yoktur.
    Yazdıklarınıza kısen katılmakla birlikte çokta enseyi karartmamak moralleri bozmamak gerek diye düşünüyorum.Dünyada karşılığı olmayan paranın piyasaya sürülmesi sonucu oluşan çılgın bir piyasa söz konusu bu doğru insanlar kolay para kazanmayı çalışmadan kazanmayı ve deliler gibi tüketmeyi seviyor ve kripto piyasası bunun çok güzel bir örneği ki daha ortalarında sayılır yükselişinin bitcoin 100 bin dolar olması bekleniyor yani diyeceğim o ki bu çılgınlık bir 3-5 sene daha sürecek gibi taki borçlandırılan insanlar bu borçları tamamen ödeyemez hale geldiğinde sistem çökecek ve 1900 lerin başlarında yaşanan ve 10 yllarca süren büyük buhran gibi bir buhran yaşanacak ama daha vakit var o yüzden borsamız yükselişe gebe 2023 yılı zirvemiz olacak daha öncede yazdım endekste sırasıyla 1800-2000-2400-3000 rakamlarını göreceğiz...YTD...

Sayfa 347/602 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •