Totosa ne oldu ooovlum dün birbirinizi eziyordunuz tavandan almak için![]()
seyrettiğin Fatih videolarından çok etkileniyorsun adam zaten tıklansın diye ortaya karışık konular koyuyor
erken seçimmi arka kapılar arkasında kimse anlaşmadan erken seçim bekleme.
Thy bir bölümde daire başkanlığı yapmış sonra görevden alınmış kişinin evinde 26 kg altın 2 milyon dolar zulada kasada bulunuyor bak bu sadece daire başkanı gerisini sen düşün bu yüzden anlaşmalar olmadan kimse bayrak açmaz mhp dahil ecevit zamanında olanlarla karıştıran yanılır arada muhazam para trafiği farkı var
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
fonlama ile piyasa yapıyorlar taze para olmayınca aselsn,thy al koç grubu sat ne güzel tezgah.
yalnız aselsn aylık grafiğinde bir indikatör aynı ons daki indikatör gibi yanıyor.
normal şartlarda düzeltme yemesi gerek ama piyasayı onlarla tutuyorlar bımoş ceza hikayesinden beri
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Heralde rıfkı düştü
https://www.instagram.com/reel/DECmC1GKfKZ/
Hamdım Piştim Yandım
Sn.Devlet Bahçeli aşağıdaki açıklamayı 22 Ekim'de gurup toplantısında yaptı.
“Diyorlar ki Sayın Cumhurbaşkanımız seçtirmek için yol arıyormuşuz. Bizim amacımız Yeni Yüzyıl’da terörü bitirmektir. Terör hayatımızdan sökülüp atılırsa enflasyon canavarına darbe indirilirse, Türkiye siyasi ve ekonomik olarak zirveye çıkarsa, Cumhurbaşkanımızın bir kez daha seçilmesi doğal olan değil midir? Devlette devamlılık, siyasette istikrar, Türkiye Yüzyılı’nın güvencesi için Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tek seçenektir”
Şimdi bu yukarda dursun.
Cumhuriyete bazen numara vermeye kalkanlar oluyor ama bana göre Cumhuriyet hala ilk cumhuriyet...
Ama devlette bürokrasi ve siyaset ilişkisi açısından iki dönem var bana göre.İlk dönem çok uzun bir dönem ve bu dönem bürokrasinin siyaseti yönlendirdiği/ müdahale ettiği dönem. Yakın dönemden iki örnek verip geçelim 365 kirizi ve 28 Şubat süreci ...
Bu dönem 2007 den sonra ortadan kaldırılmaya çalışıldı.2010 ve 2017 anayasa değişiklikleri bunun en somut örnekleri.Bu dönemde bürokrasinin siyasete müdahalesinin en son iki örneği 2012 MIT müsteşarının ifadeye çağrılması.2013 yılında ise 17- 25 Aralık operasyonu..
İçinde bulunduğumuz ve 2014 lerden sonra ki dönem ise siyasetin bürokrasiyi yönlendirdi/ müdahale ettiği dönem.Yeni Türkiye diye tabir edilen olgulardan birisi de bu..
Ama benim gördüğüm bu durum bizim sorunlarımızı çözmedi.Çözer gibi göründü ama daha da derinleştirdi...
Hani bir dönem maarif vekili olan Haşim paşa 'nın," şu mektepler olmasaydı maarifi ne güzel idare ederdim" dediği rivayet edilir ya...
Ülke olarak hiç bir sorununuz olmasaydı,ekonomimiz çok iyi olsaydı, terör sorunumuz olmasaydı, yargı/ adalet konusunda anketler olumlu olarak zirvede olsaydı, mülteci sorununuz olmasaydı , jeopolitik sorunlarımız olmasaydı,işsizlik olmasaydı,vs.vs bu sistemle çok güzel yönetilirdi ülke...
Ama ne yazık ki var, işte çıkmaz tam olarak ta burada başlıyor adının önemi yok, tüm bunları çözeceğiz diye getirilen sistem tıkanmış vaziyette...
Ben iktidarın her iki kanadında da bu düşünceyi savunanlar olduğunu düşünüyorum.Siyasette egemen olan ortağın mensupları bunu perde gerisinden dile getiriyor,orada baskın olan diğer görüş.Bürokrasi de egemen olan ortağın mensupları ise perde önünde bunu dile getiriyor.orada baskın olan sanki bunlar gibi...
Adını yazmayacağım bir kurumda iki haftadır taraflar arasında ciddi bir kıvılcım var.Ben bunun yakın zamanda yapılacak başka bir kurumdaki seçimlerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Şayet böyle ise zaten bu hafta içinde görüşme ve anlaşma olacaktır.Bundan adım gibi eminim.Ama değilse...?
Bu açmaz bu tıkanma bir şekilde mecbur aşılacak, bu nedenle hangi kesimden dile getirilirse getirilsin statükocu bakış açısına ben katılmıyorum...
Yer İmleri