Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 348/969 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448848 ... SonSon
Arama sonucu : 7750 madde; 2,777 - 2,784 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1. [QUOTE=atmega48pa;1953035]Personel gideri, y.k ücreti, ikramiye derken aylık 550 bini götürüyorlar, hepi topu 14 çalışanın var. Üstüne de gidip denetim, danışmanlık v.s diye ismene falan aylık 100bin tlden fazla para ödüyorlar.

Hale bak, h.sonu oturmuş yağmanın maliyetini hesaplıyoruz. Geçen S.n Noreply ya da Sypro yazmıştı eldeki şirketleri emlakçı gibi birileri, aracılar şirkete getiriyormuş. İnsanın aklına neler geliyor neler, kurumsal v.s demeyeceksin, başta İsmen kendi soyuyor danışmanlık ne danışmanlığı yahu, 4 yıldır şirket satışı yok 3 yıldır alış yok, haa madem alıyosun 1,2 milyonu danışmanlık diye, 3 yıldır şirketler hayvan gibi zararda hani senin danışmanlığın ne işe yaradı.[/QUOTE
    bunlar şirket ortaklarıyla mahkemelik yakında bizimlede olacaklar bu gidişle hazineye devir ciddi olarak düşünülmeli noreply arkadaşımız daha önce demişti varlık fonu devlet bağlantılı hisseler almak lazım seçim öncesi
    biz büyük bir hata yaptık büyük grup diye güvendik

2.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu sportive davasının açılış haberini şirket kap a bildirmiş miydi, ben bulamadım,

Bir bahane bulsam e-devletteki SPK şikayet formunu dolduracağım.

Hiçbir şekilde yatırım tavsiye değildir,
     Alıntı Originally Posted by spyro555 Yazıyı Oku
    bunlar şirket ortaklarıyla mahkemelik yakında bizimlede olacaklar bu gidişle hazineye devir ciddi olarak düşünülmeli noreply arkadaşımız daha önce demişti varlık fonu devlet bağlantılı hisseler almak lazım seçim öncesi
    biz büyük bir hata yaptık büyük grup diye güvendik

SPK ya yazdım, inşallah eksik/yanlış olmamıştır;

Sayın Yetkili,

BIST'te ISGSY kodu ile işlem gören "İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş." şirketinin yatırımcısıyım.

Şirket 23.03.2018 tarihinde, 670351 numaralı (https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/670351) bir bildirimle, Toksöz spor adlı iştiraki hakkında açılan bir davanın sonucunu duyurmuştur. Ancak 2017'nin Nisan ayında Toksöz spor adlı iştirakininde yapılan bir sermaye arttırımının iptali ile ilgili olan bu davanın açılışına ilişkin 2017 ve 2018 yıllarında herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

31.03.2017 ve 31.02.2018 tarihleri arasında 81 adet bildirim bulunmakta, 670351 nolu bildirim dışında iki adet hukuki açıklama bulunmaktadır ve bu açıklamalar "Ortopro" adlı başka bir iştirakiyle ilgilidir. (https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/662109 ve https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/637403 )

670351 numaralı bildiri ile sonucu duyurulan davanın açılışına dair kamuya zamanında açıklama yapılmamış olmasını ve yatırımcıların mağduriyetini bilgilerinize saygılarımla sunarım.

Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    İnternet den nevotek isimli şirketi inceleme için arıyorum doğru düzgün Bir bilgi bulamadım.isgsy sanırım başarısızlığını gizlemek için faaliyet raporunda yeterli açıklama yapmıyor olsa gerek.
    15 yıl taşı ama şirket hala mahalle bakkalı cirosundan öteye geçemesin. bizde dünyanın genel yönetim giderlerini odeyelim.yonetimin bu iştiraki taşıma gerekçesi nedir, dayı yeğen ilişkisi mi var.

Acaba nevotek bir dünya devi oldu da nazar değmesin diye gizliyor olabilirler mi?

2003 yılında nevotek e ortak olmak yerine Ankara Mamak çöplüğünden yer alıp metan gazı üretimi yapardı o paraya şimdi arsa zengini bir şirket olurduk sattığımız gazda bonus olur du

6.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Kendimce bir durum değerlendirmesi yaptım;

Teknik olarak RSI 30 lara gelmiş, dikkat edilirse Grafikte RSI ne zaman bu civarlara, 40 altına gelse sonunda bir %10-20 arasında tepki geliyor,

Bu noktaları grafikte oklarla işaretledim. Kağıt aşırı satış bölgesindeyken satmaktansa, çıkmak için bir tepki çıkışı beklemek daha mantıklı geliyor bana

Temel olarak,

Önceden yazdım ama tekrar etmekte fayda var. Eldeki şirketler ortalama 7,5 yıldır portföyde, bu 7,5 yılda yatırım harici yapılan masraf, genel yönetim giderleri v.s 70 milyonun üstünde. Zaman maliyeti hariç!!. Yani eldeki şirketleri karlı satsa da özsermaye büyümesi beklendiği gibi olmayacak.

Bu masraflar çok yazıldı çizildi, ben de birsürü fonu inceledim. Ak yatırımın girişim fonuna baktım örneğin, http://www.akportfoy.com.tr/tr/fund/AGN 140 milyonluk portföyü var ve toplam genel yönetim ve diğer yönetim ücreti yıllık %2, bizimkinin yarısından da az.

Yani 7,5 yılda zaten 75 milyon genel yönetim giderin oluştu,kuş kadar şirketin özsermayesini yediniz bitirdiniz eldeki şirketleri %50 karla satsanız ne olacak, ki bir de satamıyorsunuz üstüne iştirakler yıllık 30-40 milyon zararda!

Olumlu tarafa bakarsak, paylaştığım gibi iştiraklerde 2017'de ciddi toparlanma olmuş, toplam ciro %35 artmış.

Grafikteki gibi dibi 2016da görmüşüz, bu yıl dolar atak yapmaz faizler daha fazla yükselmezse, toparlanma hızlanır diye düşünüyorum.

Ak Portföy'ün kurduğu girişim sermayesiyle yapılan karşılaştırma kıymetli, paylaşım için teşekkürler.

Esasen KAP'ta önemli bir bildirim yapıldığı tarihe kadar forumda yazmamaya karar vermiştim.
    Önemli paylaşımlar olmuş. Kızgınlıkla bile olsa yatırımcılar sorularına yanıt aramışlar.

Şu halde ben de bir miktar bildiklerimden yazayım.

AK portföyün kurduğu girişim sermayesi fonunun 140 mio başlangıç sermayesiyle kurulması önemlidir.

İş Bankasının kurduğu Maxis girişim sermayesi fonu 5 mio lira ile kurulmuştur.
    İş Yatırım'ın geçen hafta yapılan genel kurulunda 110 mio temettü dağıtılırken, 30 mio kar yedeklere ayrılmış, girişim sermayesi fonuna sadece 7 mio aktarılması kararlaştırılmıştır.

1. Sonuç olarak özelllikle AK Portföy yönetimiyle karşılaştırırsak İş Bankası ( İş Yatırım) kendi kaynaklarını bu alana
    koymakta istekli değildir. Bu birinci tespittir.

2. Portföy yönetim şirketlerinin aldıkları fon yönetim ücretleriyle girişim sermayesi şirketlerinin genel giderlerini karşılaştırmak yöntem olarak doğru olmayabilir. Ancak toplam aktif büyüklüğüne göre yılda 10 mio civarında genel gider oldukça yüksektir ve fon getirilerinden yemektedir. Yönetim de bu durumun gayet farkındadır. Bu ikinci tespittir.

3. İş Yatırım'ın İSGSY hisse alımı yapması kulislerde konuşulmuştur. Bu konuda söz verilmemekle birlikte genel kurulda lobisi yapılmıştır. Bilinmeyen nedenlerden dolayı bu konunuun genel kurul tutanaklarına işlenmesi talep edilmişken son anda tutanaktan çıkartıldığı görülmüştür. Bu üçüncü tespittir.

4. Gene kulis konuşmalarında İş Bankası iştiraklerinde işleyişin bağımsız olduğu ima edilmiştir. Türkçesiyle ifade edersek, örneğin
    İş Bankası genel müdürü veya yönetim kurulunun diyelim İş Yatırım genel müdürünü arayıp İSGSY hisse alımı için telkinde veya yönlendirmede bulunamayacağı, kurum kültürünün buna uygun olmadığı ima edilmiştir.
    Bu durumda İş Yatırım İSGSY hisse alımında ya kendisi için yeterli ekonomik gerekçe görmemekte ve şirketlerin gidişatını beğenmemektedir, ya da olası bir çıkış durumunda ( şirketin görüşmeler yaptığı belirtilmektedir) spekülatif pozisyon almış olmamak için mesafeli durmaktadır. Sonuç ne olursa olsun aynı kuruma bağlı şirketlerin ortak çıkarlar için birlikte çalışmadıkları anlaşılmaktadır. Bu dördüncü tespittir.

5. Toksöz sermaye artışı iptali için asliye ticaret mahkemesinde açılan dava KAP'a bildirilmemiştir. Genel kurulda da hiç kimse bu konuda bir mahkeme olduğunu söylememiş veya ima etmemiştir. Bu beşinci tespittir.

6. Ortopro'ya aktarılan 42,5 mio sermaye büyük ölçüde batık tutarları karşılamaya gitmiştir. Bu şirketin varlığını sürdürmesi için
    büyük gayret sarfedilmektedir. Bu altıncı tespittir.

7. Nevotek'in teknolojisi geride kalmıştır. Yeni kurulan Koridor şirketine aktarılan 5 mio tutar startup içeriklidir. Bu şirket risk sermayesi şirketi olarak kurulmuştur. Start-up ların %80 oranda birinci yılın sonunu görmediği bilinmektedir.
    Hazırlanan yazılımın ağırlıkla ABD pazarı için olduğu ve başarılı olduğu takdirde en başarılı yatırım olma potansiyeli barındırdığı konuşulmuştur.Bu konuda ihtiyaten yatırımı " 0" olarak görmekte fayda vardır. Bu yedinci tespittir.

8. Sportive, Numnum, Radore ve diğerlerinin bu yılın ilk 2 ayını başarılı geçirdikleri belirtilmiştir.
    Ancak şirketlerin toplamda ne kadar artı değer ürettikleri belirsizdir. Hesaplama yapılamamaktadır. Bu sekizinci tespittir.

9. Radore'nin diğer ortağı Doğuş SK'nın tüm çalışanlarını işten çıkardığı ve tek yatırımının Radore olduğu belirtilmektedir.
    Taraflardan birinin diğerine devri gibi işlemin düşünülmediği konuşulmuştur. Bu dokuzuncu tespittir.

10. Bir yatırımdan çıkış için müzakerelerin sürdüğü belirtilmiştir. Satın almak isteyen tarafın ödemenin bir kısmını arsa karşılığı yapmak istediği genel kurulda ifade edilmiştir. Memleketin yarısının elindeki arsalardan kurtulmaya çalıştığı bu dönemde bu işlemin gerçekleşebiliriliğine ilişkin takdir sizlerindir. Bu onuncu tespittir.

11. Onbirinci tespit hiçbir şey yapılmadığı takdirde hissenin düşük fiyatlara çıpalamasının kaçınılmaz olduğudur.
    İş Yatırım'ın müdahale etmesi olasılık olarak durmakla birlikte bir mecburiyetleri yoktur.

Bütün tespitlerle birlikte Sn tahmincinin belirttiği gibi borsadaki fiyat "biriktirmeye" uygundur.
    Yıllardır biriktirenler belki bir miktarını hafifletecek, yeni girişlere imkan tanıyacaklar, ya da kendi katılıkları içinde tutmak için çaba göstereceklerdir.
    Son 2 gündeki işlemlerde büyük bir moral bozukluğu ile satanlar yanında biriktirme eğilimi gösterip alıcı olanlar işlem hacimlerine yansımıştır.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

7.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Bu tabloların kaynağını da paylaşabilir misiniz atmega. Cironun olduğu tablo yanlış diğerlerinin doğruluğunu incelemedim. Son faaliyet raporunun 12.sayfasına bakarsınız toplam ciro 164 milyon dolar gözüküyor bu da yaklaşık 650 milyon tl yapar. Toplam gözüken borç 37 milyon dolar.

8.  Alıntı Originally Posted by makifkara Yazıyı Oku
    Bu tabloların kaynağını da paylaşabilir misiniz atmega. Cironun olduğu tablo yanlış diğerlerinin doğruluğunu incelemedim. Son faaliyet raporunun 12.sayfasına bakarsınız toplam ciro 164 milyon dolar gözüküyor bu da yaklaşık 650 milyon tl yapar. Toplam gözüken borç 37 milyon dolar.
    İlk paylaştığımda yazmıştım, tabloları, ISMEN bilançosuna konsolide edilen iştirak bilgileriyle hazırladım.

Ismenin payı düşük olduğundan ciro tabloda düşük görünüyor, (yani gerçek cironun %30 küsürü) Ancak Artış/Azalışlar ve gidişatı görmek açısından faydalı.

Noname123g.jpg

Sayfa 348/969 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448848 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •