Sayfa 35/637 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 273 - 280 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,667
    As technologies and methods advanced, workers in all industries became able to produce much more value in a shorter amount of time. You’d think this would lead to shorter workdays.

But the 8-hour workday is too profitable for big business, not because of the amount of work people get done in eight hours (the average office worker gets less than three hours of actual work done in 8 hours) but because it makes for such a purchase-happy public. Keeping free time scarce means people pay a lot more for convenience, gratification, and any other relief they can buy. It keeps them watching television, and its commercials. It keeps them unambitious outside of work.

We’ve been led into a culture that has been engineered to leave us tired, hungry for indulgence, willing to pay a lot for convenience and entertainment, and most importantly, vaguely dissatisfied with our lives so that we continue wanting things we don’t have. We buy so much because it always seems like something is still missing.

Western economies, particularly that of the United States, have been built in a very calculated manner on gratification, addiction, and unnecessary spending. We spend to cheer ourselves up, to reward ourselves, to celebrate, to fix problems, to elevate our status, and to alleviate boredom.

Can you imagine what would happen if all of America stopped buying so much unnecessary fluff that doesn’t add a lot of lasting value to our lives?

The economy would collapse and never recover.

http://www.raptitude.com/2010/07/you...been-designed/

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,667
    Beyaz yakalinin mutsuz olmasi icin kasten gunde 8 saat calistirildigini, bu mutsuzlugun da tuketim olarak giderilmeye calisildigini daha 21 yasinda iken anlamistim.

Syg,

3.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Biraz olayın tarihçesini anlatayım.
    Eskiden beyaz yakalılara mesai verilirdi,sonra siz ofis elemanısınız işçi değilsiniz,ne mesaisi diyerek kaldırıldı.
    Eskiden beyaz yakalılar yemek yediği restoranın fişini masraf olark verirdi,çok yediğine karar kılındı ve standart yemek fişlerine dönüldü,sonra o da masraflı bulundu 4 TL lik tabldot yeterli görüldü
    Eskiden beyaz yakalılara verilen arabalar şimdinin 100bin TL segmentindeki araçlardı,şu an piyasada en ucuz bulunabilen araçlar oldu.
    Eskiden beyaz yakalılara telefon hattı,telefon cihazı,neredeyse sınırsız görüşme imkanı sağlayan tarifeler verilirdi,şimdi sadece sim kart
    Eskiden beyaz yakalılara araç verildiyse hafta sonları kullanımı sorulmazdı,hatta gezip tozması için ek benzin ödeneği veren firma bile duydum.şimdi bakkala gittiğinin kilometresi hesap sorulur oldu
    Eskiden yılık primler,full+full bayram sepetleri dağıtılırdı
    Eskiden 1 kişinin işini 1 kişi yapardı,şimdi 3 kişinin işi 1 kişiden istenir oldu
    Eskiden beyaz yakalılar kart basmazdı şimdi GPS ile WCye gitmesi takip edilir oldu
    Eskiden beyaz yakalılar istifa edip şirket değiştirebilirdi,şimdi nerdeyse ömür boyu bağlayıcı,ceza maddeleri içeren sözleşmelerle ömür boyu şirkete bağlılıkları sağlandı
    Eskiden delikanlı gibi adam kovarlardı,şimdi mobbing ile tazminatını bırakıp gitmeni isterler
    Eskiden ağır iş dallarında yıpranma payı olurdu,erken emeklilkik imkanı olurdu,şimdi hepsi kaldırıldı
    Eskiden memurlar beyaz yakalılara özenirdi,şimdi beyaz yakalılar memurlara özenir

Elbette daha absürt şeylerin yaşanmış olması veya halen birkaç iyi iş sahibi olan olabilir ancak geçmişteki durumla şimdi gelinen durum,şirketlerin ortak kararlarıyla gerçekleştirilmekte,sanki hepsi toplantı yapıp ortak karar almakta bu şekilde şimdiki duruma gelinmiştir.Bu zamanda genç bir beyaz yakalı olmak istemezdim,o sebepten boynuna halka takılmadan önce,başarabilen kendi işini kurmalı.Ayrıca şimdiki aklım olsa işimi hakkıyla yapmak,aldığım ücreti fazlasıyla haketmek adına kendimi o kadar yıpratmazdım.Unutmayın ki şirketler beyin avcılığı değil keriz avcılığı peşinde
    Hayır şirketler ortak karar almıyorlar. bütün bu hinlikler gene beyaz yakalıların kafasının altından çıkıyor.ilk olarak beyaz yakalılar fazla para ve prim kazanmak için hadi performans ölçelim dediler ve bütün ****lik oradan başladı. performans deyip, önce atıl düşündükleri adamları kapının önüne koydular. sonra kalanlara ekstra işler yüklediler. tabi bunun karşılığında şirket onlara bonusları çaktı. ancak ilerleyen yıllarda verimlilik arttırılamayınca sıra kendilerine geldi. olay etme bulma dünyası olarak özetlenebilir

4.  Alıntı Originally Posted by 10lukhisse Yazıyı Oku
    40 yaşında birinin emekli olup üretimden cekilmesi aslında israftir. Aziz Sancar istese 40 yaşında emekli olma şansı vardır herhalde ama kendisi su anda evini bağışlayıp bir Türk evi açmayı planlıyor. Erken emeklilik bazılarını depresyona sokabilir
    biz buna mecburi emeklilik diyelim

5. Topigin ana mesajını kavrayamayanlar, ya da niyeti uzum yemek olmayanlar...yazılanları faydalı bulmuyorsanız okumazsınız olur biter..güzel bir ortam oluştu topikte, lütfen gölge etmeyin!!!

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Topigin ana mesajını kavrayamayanlar, ya da niyeti uzum yemek olmayanlar...yazılanları faydalı bulmuyorsanız okumazsınız olur biter..güzel bir ortam oluştu topikte, lütfen gölge etmeyin!!!
    bir daha da dawos'a gelmem

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    evet, beyaz yakanın en büyük problemidir. kendi için değil, etrafı için yaşaması. ihtiyacı olmayan şeyleri alıp, kendini kandırması.

bizim millet tasarruf konusunda pek gelişmiş değildir, fakat eğitimli kesimde de aynı problem bulunuyor. bugün 80'ler civarı doğumlu nesildeki arkadaşlara sorsam bir çoğunun kenarda parası vardır ama olası bir kriz anında, işsizlik, hastalık vs. buna yetecek miktarda meblağ birçoğunda bulunmaz.

bu arkadaşların gereksiz harcama kalemlerini şöyle tespit ettim:

1-eve rahatça kız atayım, etrafa havam olsun amacıyla merkezi yerde kiraya çıkıp 2000-3000 tl arası kira vermek.
    2-ev eşyalarını en pahalı yerlerden almak (lazzoni, kelebek, ikea vs)
    3-rahatça kız tavlayayım, etrafa havam olsun amacıyla kredi çekip audi, wolksvagen,bmw gibi arabalara 100-150 bin tl para gömmek
    4-arabanın benzin masrafları
    5-öğlen yemeklerini çok kazık yerlerde yemek.
    6-evde yemek yapmayıp sürekli dışarıda yemek
    7-sürekli kahve içmek. dostlarla kahve keyfiiii yapmak. ülkece kahve dükkanı modasına kapıldık maalesef. bu dükkanlar her zaman dolu. kahveler 7 tl'den, aperatifler 10 tl'den başlıyor.

bu şekilde yaşayan arkadaşlara yaptığım beyin yıkamalarda şöyle diyorum. senin saatine kaç para ödeniyor ve sen bunun için kaç gün kaç ay çalıştın? herkes her şeyin farkında ama maalesef algılar öyleki bu bol para dönemi hep sürecek, kredi muslukları hep açık kalacak sanıyorlar. su akarken küpü dolduranlar, belki 10 yıl sonra küçük hatta mikro warren buffet'lar olacaklar

o yüzden her şeyin farkında olan azınlık kesim bence karşıttır. karşıt yatırım kitabında da anlatıldığı gibi, herkes bir yere yönlenmişken, sen çıkıp çoğunluğa zıt şeyler yaptığın anda toplum tarafından yani sürüden dışlanan koyun gibi oluyorsun.

-aaa senin araban yok mu, aaa sen orada mı oturuyosun, aaa sen evde mi yiyorsun, aaa maldivlere hiç gitmedin mii, bence chai tea latte muhteşem.

yani toplum diyorki haydi dostum bu saadet zincirine katılsana. bak ne güzel para harcıyoruz. yarını düşünme. carpe diem. nerede instagramım??

topiğe yazanlara, topiği okuyanlara, topiği oluşturana, yani tüm karşıtlara selamlar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,667
    Sirketler beyaz yakalinin kendini zengin hissetmesi icin ona bazi seyleri veriyorlar, mesela sirket arabasi, mesela ozel saglik sigortasi.
    Bu sekilde hem bu insanlari kendilerine baglamis oluyorlar, kendilerine bagimli yapiyorlar, hem de giderleri vergiden indiriyorlar.
    Syg,

Sayfa 35/637 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •