pazartesi temettü hayırlı olsun, bu sene beklenen temettü hareketini yapamadı ama saglık olsun...bu günlerde gelir gecer önemli olan gelecegi düsünerek almak...ortaklara sevgiler saygılar
pazartesi temettü hayırlı olsun, bu sene beklenen temettü hareketini yapamadı ama saglık olsun...bu günlerde gelir gecer önemli olan gelecegi düsünerek almak...ortaklara sevgiler saygılar
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye'de işlenmiş et ürünleri ucuzmuş onu fark ettim. Bu sabah alışverişe çıktım, marketteki et ürünlerinin %90'ı domuz. Geri kalan %10'un fazlası hindi azı tavuk. Dana etinden salam sosis sucuk görmedim. 80 gramlık hindi salama 1,49 euro verdim. Kilosu 18,625 euro yani 74,50 TL. Burada hayat pahalılığı İstanbul ile yaklaşık eşit olmasına rağmen işlenmiş et ürünlerinin fiyatları böyle.
Pınar Açbitir 75 gram hindi salam genelde 2,00 TL oluyor. Yani kilosu 26,66 TL. Macar Dana salam da 60 gram 3,00 TL yani kilosu 50 TL.
Portekiz'deki ortalama ücreti TL'ye çevirince Türkiye'deki ortalama ücrete eşit çıkıyor. Yani satın alma gücünden bağımsız olarak bizim Açbitir ürünleri ucuz. Gelecekte ürün fiyatlarında artışlar görebiliriz.
Çekince şudur : Pınar maliyetleri düşürücü şeyler yapıyor mudur ? Buradaki etler çok kaliteli de o yüzden mi pahalı ?
Syg.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
PETUN.E Pay Başına Brüt Temettü: 1,01 TL, Teorik Fiyat: 9,51 TL
Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...
Temettü sonraları genelde sert düşüşler görülmüş. Dikkatli olun. YTD
aklımda 2 soru... satışlar boykottan sonra azami bozulur mu...
şirket.. satılır mı ?
yanlış bir karşılaştırma yapıyorsun. kurdan bağımsız olarak ucuz mu değl mi hesap edebilmek istiyorsan içeriği aynı olan üründen her iki ülkenin asgari ücreti ile kaç adet alınabildiğine bakmalısın. yani satın alma gücü paritesi oluşturmalısın. yoksa yanlış hesap edersin. türkiuedeki salam ve sosislerin dana eti ile olanların çoğu çok az miktarda dana eti barındırıyor mesela.
temettü sonrası bu hafta olacak işlem hacmi ve rakamlar bir öngörü oluşturacak şirkete olan ilginin ne kadar olduğu ile ilgili.
Yer İmleri