Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 35/583 ÝlkÝlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon
Arama sonucu : 4776 madde; 273 - 280 arasý.

Konu: BTCIM - Batý Çimento

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by OZDEMIR1 Yazýyý Oku
    Erhan bey,sizin hisse degerlendirmelerinizi begeniyorum.Alternatif hisse onerilerinizi yazarsaniz incelemek isterim.tesekkurler.
    Bu hissenin 9 aylikta kur hareketinden dolayi zarar yazacagini dusunuyorum.Bu sebepten ileride tekrar acmak uzere pozisyonumu kapattim.Yaniliyorda olabilirim.Y.T.D

Listenin en üst sýralarýnda kalan hisselerle devam edelim

Kolonlarý aktarayým öncelikle

Hisse ismi malum yazýyor açýklanan bilanconun donemý öz sermayesi yani þirketin elinde varlýktan borçlarýnýn düþülmesi sonucu kalan miktar bu ne kadar büyükse þirkette okadar büyük ve saglam demektir. Beným en büyük kriterimde bu öz sermayenin artýþ trendýnde olmasý ve % sel olarak en yüksek derecede öz sermaye artýþý saglamasýdýr.

bir sonraký kolonda ise þirketin açýklanan bilancosunda kar damý yoksa zarardamý oldugunu görüyoruz. çünkü bazý þirketler zararda devam ederken zararýný küçültüyor buda diðer kolonlarda pozitif bir yüzdesel artýþa sebebýyet veriyor. yani -1000 TL zarar açýklamýþ önceden þimdide -500 zarar açýklamýþ bir hisse % olarak kar artýþý büyük çýkýyor bunun önüne geçmek için yazdým.

Burada en önemli rasyom olan öz sermayenin yýllýk bazda bir önceki yýlýn ayný döneminde (örn: 2018.06 ile 2017.06) artýþý hesaplýyor.

Net kar, esas faaliyet karý, satýþlar, piyasa degeri bir önceki dönem ile (2018.06 ile 2018.03) arasýndaký artýþý hesaplýyor. piyasa defter deðeri ise son güncel degeri vermektedir. Sonraki bölüm ise Net kar, EFK, satýþlar ve piyasa deðerinin geçmiþ 4 dönem yani 2018,06 - 2018,03 - 2017,12 - 2017,09 bilancolarýný kontrol ediyor bunlarý birbiri arasýndakýki % sel deðiþimleri hesaplýyor ve bunun ortalamasýný alýp yazýyor atýyorum btcimin geçmiþ 4 dönemin her biri arasýndaki % sel deðiþime bakýp standart sapmasýný hesaplýyor ve %5 sapýyor diye kolona yazýyor. standart sapma ortalamasý da bu 4 büyüme rasyosunun ortalamasýný alýyor. piyasa deðeir defter deðeri rasyolarý ise en saðdaki geçmiþ 4 dönemin ortalamasýný cýkartýp yazýyor. daha sonra benim verdiðim agýrlýklara göre hisseye bir puan biçiyor.

Kýsaca sað taraf standart sapmalar sol taraf son býlanco degerlerýný baz almakta standart sapma koyma sebebým oynak hýsselerden uzak durma istegimizden kaynaklanýyor bu exceli herkesle paylastýgým için biraz daha riski düþük tutmak istedim.

mesela bu lýstenýn alt taraflarýnda puaný 80 olup son býlancolarý cok ýyý gelmiþ hisselerde cok kazandýrabýlýyor ancak geçmiþ standart sapmalarý yüksek oldugu için risk seviyesi yüksek herkeste benýmle ayný rýsk anlayýsýnda olmayacagýndan standart sapmalar yükselirse sistem puan kýrma eðilimine giriyor.

Þimdi söyle bir kaç farklý hýsseyý aþaðýdaki listeye göre inceleyelým boylece kafanýzda birþeyler olusur ve sýzde aþaðýdaký EN'ler listesinden birine daha kolay karar verebýlýrsýnýz.

örn: alctl dikkat çekiyor son býlancosundaký artýþlar cok iyi piyasa defter deðeride sektorune gore 0,94 eskiden 2,11 imiþ yani oldukça ucuzlamýþ ee karlarda artmýþ niye en yüksek puaný alamamýþ standart sapmalar yüksek. yani istikrarsýzlýklar var bazan ýyý bazan kötü bilanco yada oynak býlanco karlýlýklarý var. Buda býzým hýsseye olan guvenýmýzý azaltýr. BUgun ýyý acýklayýp yarýn kötü acýklarsa hisse elimizde patlar.

Ben bu zamana kadar tecrübelerim þunu gösteriyor hisseler kar acýklarken bunu ýstýkrarlý býr sekýlde acýklamalarý %50 kar artýþý acýklayýp yarýn %10 acýklarsa hisse düþmese bile istenený veremez. þu þekilde artýþ kafi %50 %45 %40 %45 vesaire þeklinde gitse problem yok ancak marjýnal deðiþimler olursa o hýsseye olan güven düþer ve bir sonraký býlancoyu tahmýn etme olasýlýgý okadar artar.

Sizlerde bir hisse seçeceksenýz þirketinizin bilancolarýnýn ýstýkrarlý sekýlde artýp artmayacagýna karar verýn. en azýndan 4 dönem artýþ yüzdesinden cok sapmadan artsýn. sürekli artarak giden hýsseler zaten cok az sayýda ve küçük artýþlar yaratýyor.

mseela býmastan ornek verelým standart sapmalarý gordugunuz gýbý cok düþük yani kabaca %8 %6 vesaire þeklinde kar artýþlarý yayýnlamýþ geçmiþ 4 dönem boyuncada pd/dd rasyosu býraz pahalý gorunmekte þimdi bu hisse almak güzel bir yatýrým kafa rahat þirketiniz yavas yavas büyüyor gerçi öz sermaye artýþý oldukça iyi aslýnda iyi büyüyor fakat yatýrýmcýlar bunu býldýklerý ve býr sonraký donemý hatta 1 sene sonraký dönemi bile tahmýn etmesý kolay oldugu için önceden fiyatlýyorlar bu sebeple pd/dd rasyosu pahalý gorunuyor.

Yani sýze pabuç býrakmýyor adamlar ee bu kadar standart sapmasý düþük bir hissenin bir sonraký bilancosunun ne geleceðini hatta bir sene sonraký býlanconun ne gelecegýný tahmýn etmek odukça basýt bu sebeple adamlar þimdiden 2019 bilancosunu fýyatlara yedýrýyorlar ký sana bana býrsey kalmasýn haa suda var býlanco boyle gýttýkçe 2019 yýlýna geldýgýmýzde 2020 yi fiyatlara yedirecekler.

bu tarz önceden fiyatlanan hisselerýn býlancolarýn marjýnal býr degýsýklýk gerçekleþirse bu hisseler ciddi sekýlde satýþ yiyecektýr cunku 2019 u þimdiden fiyatlara yediriyorlar 2018,06 da bilancosunda marjýnal býr degýsýklýk olursa 2019 fiyatlamasý sapacagýndan ayrýca zaten þuanda 2019 fiyatlamasý yaptýklarý için hemen hisseyi þu anký býlancoyu hak ettiði pd/dd oranýna indireceklerdir buda fiyatlarýn selale gibi inmesine sebebiyet verecek.

Buna en yakýn örnek Petkmdýr cok iyi bilancolar acýkladýk 3 4 donem boyunca fiyatlama ise cok ucuk oldu yani 3 dönem sonraký býlancoyu ozmandan fýyatlara soktular nasýlsa ýyý gelecek 3 4 donemdýr hep ýyý geldý diye. marjýnal derecede kötü gelince bilanco zaten onceden fýyatlandýgý ýcýn hemen inmesi gereken pd/dd oranýna gömdüler hisseyi.

bu pd/dd olayýnýn býlýmsel araþtýrmasýnýda okudum geçmiþten bugunede kendýmde teyit ettým kesinlikle mukemmel calýsýyor anlýk olarak fýyatlanmýyor en fazla 5 ay geçikme oluyor onun haricinde mutlaka býr hýsse pahalý ýse düþüyor ucuz ýse yukselýyor.

tabi tüm bunlar geçmiþ pd/dd degeri þirketin acýkladýgý býlancolardaký ýstýkrar vesaire þartlarýný gözeterek bir pd/dd deðeri biçmelisiniz.

bazý hýsseler için 4 ucuz bir deðer iken bazý hýsseler için pahalý býr deger olabýlýr iþte bunu belýrleyen þeylede þirketin karlarýndaký istikrar ve olumlu olumsuz gidiþat.

ALCTL diyorduk karlýlýklar cok ýyý gelmiþ ancak geçmiþ dönem karlarý oynakmýþ bu yuzden sapma degerlerý yüksek pd/dd deðeri 094 geçmiþe göre oldukça ucuz kalmýþ mesela bu potansýyellý býr hýsse geçmiþ pd/dd ortalamasýyani bu þirketi genelýkle 2,11 pd/dd deðeri biçmiþler geçmiþte ozmanlar sektorde 2,24 imiþ yani sektorle hemen hemene ayný pd/dd deðeriyle fiyatlanmýþ fakat su an gelen býlancoda pd/dd 0,94 e düþmüþ halbuký sektor 3,21 e cýkmýþ þimdi bu hisse geçmiþinde 2,11 de fiyatlanýrken bugun neden 0,94 de üstelik sektörüde 3,21 e kadar yükselmiþken

bu sorunun 2 yanýtý var þirket öz sermayesýný cok iyi arttýrdýysa pd/dd oraný düþer yada hisse düþmüþse pd/dd oraný yine düþer her ikisi birden olduysada ciddi derecede pd/dd oraný düþmüþtür.

þimdi karlýlýkta bir sorun gorunmuyor sapmalar yüksek oldugu için yatýrýmcýya güven kaybý yasatmýþ olabýlýr veya endeks düþüþünden kötü etkýlenmýþ veya önceki bilancolar kötü geldiði için düþmüþ olabýlýr.

Biz ne yapmalýyýz þimdi bu þirket sektor 3,21 pd/dd de geçmiþ pd/dd si ise ortalama 2,11 dolayýsýyla bu hissenin bilancolarýnda kar artýþý artarak gittiði sürece 3,21 ilaa 2,11 arasýnda býr yerde denge bulmasý lazým.

bugunku pd/dd deðeri 0,94 olduguna göre en az 2,11 olmasý için hisse fiyatýnýn kaça cýkmasý gerekir ????? bunu hesaplayýp % sel kaç ediyor bakacaksýnýz ardýndan eðer verimli geliyorsa alacaksýnýz yanlýz bir sonraký bilancoyu takýp etmelýsýnýz

siz böyle bir deger biçersiniz 2018/09 bilancosunda öz sermaye çakýlýr hisse pd/dd si direk 3 lere cýkýverir sizin bütün hesaplamanýz çöp olur. unutmayýn bu hesaplamayý yaparken karlýlýklarý ve oz sermayenýn en azýndan sabýt kalacagýný varsayýyoruz artarsa yemede yanýnda yat cunku pd/dd si dahada ucuzlayacaktýr.

iþte tüm deger biçmeler potansýyel getirili hisselere ben bu gözle hesaplýyor ve cýkartýyorum.

Þu hisse demem cok zor cunku marjýnal hisseler oluyor pd/dd si cok düþmüþ karlýlýklar istikrarlý sekýlde ve yüksek % ile yükseliyor.

mesela btcim istikrar yoktu fakat son 2 bilancoda istikrarlý kar artýþlarý gordum pd/dd si zaten aþaðýda son2 býlancoda istikrarý gorunce 3. nunde ýstýkrarlý gelecegýný cunku sektordeký dýger hýsselerýnde karlarýnýn artarak geldýgýný gordum.

nitekimde öyle geldi. fakat su son gelen býlancoda karlýlýk biraz yamulmuþ kötü demem ama beklentýmýn altýnda yani %sel artýþ hýzýný düþürmüþ eskiden %25 %25 artarken þimdi %15 olmuþ gibi düþünün. Bu durumda acaba 3, çeyrek bilancosunda bu artýþ %5 e mi düþer sorunusunu sordurtuyor. hoþ %5 e bile düþse negatif bir deðere düþmedikten sonra pd/dd oraný geçmiþ ortalamasý veya sektor ortalamasýnda býr yerde denge bulacagý için yine fiyatlanacaktýr.

ancak tekrar tekrar soyluyorum gelecek beklentýler þirketin gelecek býlanco karlýlýklarý ekonomý ve endeksýn durumu pd/dd deðerlenmesini geciktirecektir. heleki kriz dönemlerinde en mükemmel þirketi bile 0,30 pd/dd deðerlerine indiriyor. 2008 krizindeki pd/dd rasyolarýný hespalayýp kontrol etmýstýr eskiden 3 ile fiyatlanan ve hiç 3 un altýna gelmeyen pd/dd 2008 kiriznde 0,30 lara inmiþ. bazý hisselerde yani müthiþ bir fýrsat vermiþ aslýnda.

Sonra kendý kendýme dedimki hýmmm "KRÝZÝ FIRSATA ÇEVÝRMEK DEMEK HERHALDE BU DEMEK" :D

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. bu arada btcim maþallah dolar yükseldikçe borcuda yükseltiyor buda net karýn ivme kaybetmesiyle kendýný gosterýyor.

Bir sonraký býlancoda da net kar ývme kaybetmeye devam ederse hýkaye býter
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    bu arada btcim maþallah dolar yükseldikçe borcuda yükseltiyor buda net karýn ivme kaybetmesiyle kendýný gosterýyor.

Bir sonraký býlancoda da net kar ývme kaybetmeye devam ederse hýkaye býter
    Erhan,, Lunar gitti sen geldin tesadüf müdür bilemedim?
    Sende de çok laf az iþ var.
    Bilançoya bak 2 kelime ile özetle geç,sakýz gibi sündürmeyin.

YTD

4. 04-05-2018, 21:31 #6461 izmirli_hoca izmirli_hoca þu an forumda
    Kýdemli Üye

Duhul
    Feb 2017
    Gönderi
    458
    Önce kaðýdý daðýttýlar. Bedelsizle milletteki sayýyý artýracaklar ..

Sonra, kallavi bedelli ile hala dökülmeyenlere bir zopa..
    Hala ayný kafadayým..

Bakalým kimin üfürmesi haklý çýkacak..

5.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    benim gecmis yazilarimi bulun kendim endeks ve kriz beklentisi sebebiyle satmisken kime ne onereyim btcim cok iyi guzel ancak endeks ve kriz beklentim sebebiyle ben ciktim dedim

Israrla onerme yok yani ha bilancolardan once bolunmeden oncesini kastediyorsaniz okey ama bolunme sonrasi endeks ve kriz beklentilerimi dile getirdim.

Sadece 2 sart kriz cikmasin bilanco iyi gelsin.

Sizde sahit olacaksiniz zaten su an geldigi fiyat hareketinden bile belli oluyor birseylerin degistigi.

Demek istedigimi bilancoya yatirim yapiyorsaniz guzel bir hissedesiniz ayni zamanda ucuzda.

Þimdi BTCIME gelýrsek dolar borcu en yüksek ilk 15 20 þirket içerisinde yer alýyor kriz beklentýmle býrlestýrýrsek dolar daha yolu uzun bu sýrketýn karlarýný malesef kotu etkýleyecek.

Lakýn buna ragmen acýkladýgý býlancodaký karlar oldukça iyi gelmýstý yaný bu dolar borcu cokta kafaya takýlacak býrsey gýbý gorunmuyor. Cunku son acýklanan býlancoda böyle bir negatif etký goremedým ben.

Þirket son 2 3 býlancodur duzelýyor pd dd degerý ucuz karlýlýklar artýyor sektorude ýyý durumda demýstýk bu beklentýmdede hýcbýr sorun yok karýn yýne artarak gelmesý lazým. KÖTÜ gelýrse tasý taragý toplayýp gýtmek lazým onuda býlesýnýz.

Peki piyasada önemlý ruzgara karsý ýsenmez piyasa sýkýntýlý malesef gelýþmekte olan ulkelerýn hepsý acýsýdan durum vahým fed faýz arttýrýmýna devam ettýkçe bizim gibi ülkelerý bir bir patlatacaklar.

Ýþte benim þu an BTCIM'e gýrememe sebebým ne bilanco ne patron sadece krýz ýhtýmalýnýn yukseklýgý beným hýsse senetlerýne yatýrým yapmam gerektýgýný gosterýyor.

daha iyisi varken neden sadece ýyý olaný tercih edeyým.

Eðer gerçekten elýmde alternatýflerým olmasaydý aha þuraya yazýyorum ben yuzde 500 BTCIMDE olurdum.

Bu soyledýklerým hissenizin cýkacagý anlamýna gelmýyor cunku krýz beklentým sebebýyle BTCIMINDE tokezleyecegýný düþünüyorum.

Göstermek ýstedýgým þey hissenizin bilançolarý güzelleþti bunu endeks kotu gýtmesýne ragmen hýssenýzýn yukarý gýdýsýndende anlayabýlýrsýnýz fakat onunuzde engel malesef yanlýþ zamanlama cunku krýzýn ayak patýrtýlarýnýn ýcýndeyiz ve elýnýzde bir sürü btcým var. Evet bir çok hisseye göre çok güzel bir hissedesiniz fakat ýstatýstýklere gore iyi bir hisse bile krýze pek direnemiyor. o Bakýmdan dýkkatlý olun derým.
    Bana göre kötü deðil ama dolarýn hareketinden etkilenmýþ net kar ivmesinde sorunlar var gibi görünüyor. Diðer bölümler10/10 bence

ancak daha ýyý hýsselerýmýz var mý var

ancak tekrar tekrar soyluyorum gelecek beklentýler þirketin gelecek býlanco karlýlýklarý ekonomý ve endeksýn durumu pd/dd deðerlenmesini geciktirecektir. heleki kriz dönemlerinde en mükemmel þirketi bile 0,30 pd/dd deðerlerine indiriyor. 2008 krizindeki pd/dd rasyolarýný hespalayýp kontrol etmýstýr eskiden 3 ile fiyatlanan ve hiç 3 un altýna gelmeyen pd/dd 2008 kiriznde 0,30 lara inmiþ. bazý hisselerde yani müthiþ bir fýrsat vermiþ aslýnda.
    SPK'nýn 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayýmlanan tebliði uyarýnca yayýmlanmasý istenen uyarý:
    "Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, aracý kurumlar, portföy yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr. Bu görüþler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir."

Niye gelip yazma gereði hissettiðimi açýklayayým bu hisse ile ilgili çok konuþtum arkadaþlarýmada bahsettim bu sebeple yazma ihtiyacý hissediyorum yoksa herhangibir amacým yok kimseyi rencide etmek üzmekte istemiyorum. Yazýp yazýp kaçmayýda sevmem bu yüzden geliyorum.

Son bilancoyu beklýyorum aslýnda son yazým için yeni bilanco geldiðinde aþaðýda bahsettiðim çizelge aþaðý yönlü veya yükselmeden gelirse btcim hikayesi biter. ister pd/dd oraný 0,30 a insin çünkü net karlýlýk negatife döneceðini gösterir dolayýsýyla zarar ve/veya karlýlýgý her gecen donem düþen býr fýrmanýnda pd/dd degerinin önemi kalmýyor.

Bugun endeks düþünce hissenin dibini kýrdýgýný gördüm bu yuzden bugun yazma gereði hissettim. Bu sayfadan tamamen kopmak için bir sonraký býlancoyu beklýyorum onuda kendý capýmda yorumlayýp dahada yazmayacagým.

6.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    SPK'nýn 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayýmlanan tebliði uyarýnca yayýmlanmasý istenen uyarý:
    "Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, aracý kurumlar, portföy yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr. Bu görüþler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir."

Niye gelip yazma gereði hissettiðimi açýklayayým bu hisse ile ilgili çok konuþtum arkadaþlarýmada bahsettim bu sebeple yazma ihtiyacý hissediyorum yoksa herhangibir amacým yok kimseyi rencide etmek üzmekte istemiyorum. Yazýp yazýp kaçmayýda sevmem bu yüzden geliyorum.

Son bilancoyu beklýyorum aslýnda son yazým için yeni bilanco geldiðinde aþaðýda bahsettiðim çizelge aþaðý yönlü veya yükselmeden gelirse btcim hikayesi biter. ister pd/dd oraný 0,30 a insin çünkü net karlýlýk negatife döneceðini gösterir dolayýsýyla zarar ve/veya karlýlýgý her gecen donem düþen býr fýrmanýnda pd/dd degerinin önemi kalmýyor.

Bugun endeks düþünce hissenin dibini kýrdýgýný gördüm bu yuzden bugun yazma gereði hissettim. Bu sayfadan tamamen kopmak için bir sonraký býlancoyu beklýyorum onuda kendý capýmda yorumlayýp dahada yazmayacagým.

Sayýn Erhanaçýgöz1,
    Elinize emeðinize saðlýk güzel bilgilendirmeler yapýlmýþ.
    Ama net karda 6 aylýða göre iyileþme olmasý mucize gibi
    bir þey. Nedeni ise 30/06/2018 -ile 30/09/2018 arsýnda
    kurda %31 artýþ var. Þirketin zaten yabancý para pozisyonu
    bildiðiniz gibi malum.3 aylýk dönemde toplam yabancý
    para borcu kadar satýþ mý yapacaklar?(100-120 milyon Euro)
    zor.
    Ama esas faaliyet karlarýnda çok ciddi iyileþmeleri
    net olarak göreceðiz.
    Nedeni ise ;
    1-iþler ege bölgesin de gayet iyi,
    2-yeni fabrika 2018-02 döneminde yalnýzca 1 ay çalýþtý.
    2018-03 döneminde 3 ay çalýþacak.
    3-Çimento fiyatlarýna ve ihracat klýnker fiyatlarýnýn yükselmesi.
    4-Hesler için yapýlan zamlar ENERJÝ þirketini son çeyrekte daha da artý yazdýracaktýr.
    5-LÝman dövize endeksli ciro yapýyor. Ayný tonajda iþ yaparsa daha da iyi gelir yazar. Antrepolar iyi çalýþýyor..
    Faaliyet karýnda iyileþme net olarak göreceðimizden þüphem yok.
    ama dipteki kar kur farkýna gidecektir.

Ytd.
    Saygýlar,

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye/Ýstanbul
    Gönderi
    4,633
    Bütün üfürükçü ler takýmý burda adamýn elinde mal yok hisseyi batýrýyor çýkarýyor ...
    Hiç bir þey göründüðü gibi deðildir...

8. ben tiyo almayýda vermeyide sevmem.

herkesin kendi fikri olmalý. Ben ise fikir sahibi olmayanlara bir fikir vermek amaçlý bakýþ açýmý hisselerin nerelerine baktýgýmý nasýl deðerlendirdiðimi anlatýyorum ki.

Yarýn batý çim deðilde satý çim alacaðý zaman ayný analizi yapabilsin satýçim sayfasýna gidip iki gözüm bu hisseye ne demiþ erhan bu hisseye ne demiþ fatma bu hisseye ne demiþ adam aramasýn.

Ayrýca sundugum yöntemi test edip denemek çürütmek baþka bir sonuca varmak iyi veya kötü bir sonuca varmak ve bunlarý benimle olumlu/olumsuz paylaþmak serbest, benim görmediklerimi görebilir ve bu yöntemleri geliþtirmemizde katký saðlanmýþ olur.

Þurada sayfa sayfa gezin adam akýllý hissenin orasýný burasýný incelemiþ sektörünü incelemiþ tekniðini incelemiþ 3 5 tane yazý bile yok.

her gün birileri gelip ya birbiriyle tartýþýyor ya patrona saydýrýyor yada sürekli olarak kendine kumpas kuruldugunu düþünerek borsadan para kazanacaðýný ümit ediyor.

sizcede anlamsýz deðil mi ? Sürekli kumpas kuruldugunu kandýrýldýrýgýný ve sürekli bir baþkasýyla laf dalaþýna girerek sadece btcim deðil borsanýn tamamýndaki hisselerin hangisi alýrsanýz alýn nasýl baþarýya ulaþacaksýnýz ?

Bilgi paylaþýmý yok denecek kadar az.

Ayrýca burada uzuncu olanlarý anlamakta mümkün deðil hiçbir hisse senedinde uzuncu olmak zorunda deðilsiniz bu gelirinizi kazancýnýzý etkilemiyor.

Zarardasýnýz diye satmamak çok anlamsýz hiçbirþey farketmiyor paranýz eksilmiyor ?

5 sene önce alsanýz bu hisseye ve bugun 100 bin TL paranýz 50 bin TL ye inmiþ olsa sattýgýnýzda 50 bin TL banka hesabýnýzda olacak. Satmazsanýz yine 50 TL portfoy hesabýnýzda olacak.

50 Bin TL nin 100 Bin olmasý için btcimden %100 'luk bir yukarý hareket gerekecek.

yani sizin bir þekilde %100 yukarý hareket yapacak bir hisseye veya x yatýrýmýna ihtiyacýnýz var.

Peki 450 tane þirket içerisinde %100 yapma ihtimali btcime göre daha yüksek olan hisse senedi yok mu ?

mutlaka vardýr ulan þu hisse btcime göre daha iyi aslýnda dediðiniz hisseler mutlaka vardýr.

o halde 50 tl yi btcimden cýkýrýp diðer hisseye koyacaksýnýz %100 yaptýgýnda ana paranýza ulaþacaksýnýz.

ayný sure zarfýnda btcim %50 yaptýðýný varsayalým btcimde kalsaydýnýz paranýz 75 bin olacaktý.

yani btcimde boþu boþuna zaman kaybetmeniz çok anlamsýz.

hadi varsayalýmký btcimde aldýgýnýz diðer hissede %100 yaptý.

yine birþey kaybetmediniz ? ayný parayý yine kazandýnýz ulan keþke satmasaydým diyemeyeceksiniz çünkü diðer taraftanda ayný parayý kazandýnýz.

Önemli olan kazanç hedefiniz ihtiyacýnýz olan getiri %100 ise bunu ister dolar al yap ister vobta ister btcimde ister satýcýmde yap.

bir hisse senedinde sürekli takýlý kalmak ve " ZARARDA HÝSSEMÝ SATILIR ABÝ" demek kadar saçma sapan birþey yok. matematiksel olarak sizin beklemenizin hiçbir mantalýtesý yok.

Çevremdeki yatýrýmcýlardada çok fazla bu örneði görüyorum.

AFYON çimento almýþ bir arkadaþým. þiþik fiyattan girmiþti analizlerimiz öyle diyordu.

haliyle zarar etti. Ulan keþke eregli alsaydým dedi. nasýl yani dedim eregli alsaydým o hiç düþmedi gelecek 1 senedede gider o yukarý dedi. Bende e sat ozman afyonu eregli al dedim.

Yok yaw kafayýmý yedin zararda hissemi satýlýr dedi. hahahahahaahah

ayný yukarýdaký hesaplamayý yaptýk akç parna kaldý ne kadar yükseliþ seni kurtarýr iþte %45 yükseldimi aa paraya ulaþýrým peki eregli gelecek 1 senede %45 yaparmý yapar.

peki afyon gelecek 1 senede yaparmý yapabilir ama eregliye nazaran þansý düþük diye cevap verdi.

ee o halde bugun satýp eregli almayacakmýsýn ?

aslýnda haklsýn eregli almak daha mantýklý doðru dediðin gibi hiçbirþey farketmiyor bir düþüneyim bakalým dedi.

1 ay sonra merakýmdan sordum naptýn diye satmadým afyonu dedi e niye yaw ne bileyim erhan sanki satýnca cýkacakmýþ gibi geldi þimdi daha çok zarardayým. artýk hiç satamam. oradan satmadýk þimdi bu fiyattanmý satacaz dedi.

ee daha 1 ay önce ereglinin %45 yapma ihtimali daha yüksek diyen sen deðilmiydin. afyonun eregliye göre þansý düþük diyen sen deðilmiydin parasal matematiksel olarak bugun satýp herhangibir baska hisseye yatýrýp yatýrmamanýn sana ekstra zararý olmadýgýný anlayan ve bunu teyi,t eden sen deðil miydin ?

yaw ne bileyim erhan þimdi zararda olunca satmak kolay olmuyor.....

YAWWWWWW ARKIDEÞÞÞÞÞÞÞÞ 1 ay once bunun hesabýný yapmadýk mý birþey farketmetdiðini sen söylemedin mi ? zararda olup olmamak hiçbirþey deðiþtirmediðini görmedin mi ???? hatta daha iyi bir hisseye geçerek daha cabýk paraný amortý edecegýný görmedinmi adamý cýldýrtmaaaaaaaaaaaa

--------------------------------

BU gerçek hikayemiz bize neyi anlatýyor insan oldugumuzu yani duygusal baktýgýmýzý haklý olmak istediðimizi ve egolarýmýzý gösteriyor. tüm matematiksel hesaplar tum mantýklý cýkarýmlar tüm akýl. hisseyi zararda iken satmanýn mantýksýz olmadýgýný bilakis daha iyi bir seçeneðin varsa çok akýllýca ve mantýklý oldugunu göstermesine ragmen.

saçma sapan egolar haklý çýkmak istemenin egosu ben yenilmem savaþacam duygusunun dýþa vurumudur bu.

bunun yatýrýmcýlýkla filan alakasý yok bu ego tatmýn oyunana dönüþmüþ kumar masasýnda elin kötü olmasýna raðmen varýnla yogunla ihaleye girip rakiplerinden öç alma hayýr kaybedemem çýkartacam o parayý sizden hýrsýna dönmüþ. amac para kazanmak filan deðil amaç karsýsýndaký rakýbe ben senden güçlüyüm dedirtmek.

Ondan sonra böyleeee bekler durursun varýný yogunu masaya býrakýr bir dahada o masaya oturamazsýn.

EE iþte ben satýnca ya giderse niye sen satýnca gidecek kardesým ee ne bileyim hep öyle oldu ben satýnca gidiyor hisse. hah nihayet en azýndan matematiðe istatistiðe baglý mantýklý bir yöntem soyledýn.

o halde hadi bu istatistik madem böyle yani buna eminsin demi. Evet abi ne zman hisseyi býkýp satsam hisse uçup gidiyor.

bak mesela þimdi satmayý düþünüyorum ya erhan bak gör satsam yarýndan itibaren tavan tavan gider. yani 20 tane hisse alýp sattým abi vallahide billahide 18 taneside ben sattýktan sonra gitti. oy üzden satmayý pek istemiyorum.

Tmam bunu para kazanma yöntemine çevirelim nede olsa matematiksel istatistiksel olarak bir veri var elinde. en azýndan duygusal bir yaklaþým deðil.

O halde bugun satmayý çok düþünüyorsun elin sat tuþuna gidip gidip geliyor deðilmi?
    -evet abi.

Tamam o halde bugun hisseyi satma veya sat 1 saat sonra tekrar al kenarda kýyýda paran varsa onunlada al.

BU istatistiði kullanalým madem böyle mantýklý bir yaklasýmýn var ?

yaww ya daha çok düþerse þimdi bide o var erhan yaaaa kenardada az bir param var bari o dursun þimdi aþaðý filan gider.

hehehe ne emmeye.........ne gömeye.... sen deðilsimisin satýnca gidiyor diyen sen deilsin 20 hissenin 18 tanesýnde böyle oldu diyen. sen deðilmisin bu sebepten ötürü satmamayý düþünen. hani sen satýnca hisseler yukarý gidiyordu ???????? neden para ekle ozman sat bir saat sonra tekrar al nasýlsa satmayý düþündüðün an tam bu andý ?????

NE oldu para ekle bunu kazanca cevir madem dediðimde korkmaya basladýn ???????

iþte yine mantýktan akýldan uzak bir yatýrýmcý tipi yok iþte bu mantalýtedeký adamdan borsacý olmaz bu mantailteki adamýn kafa sürekli gidip geliyor. yatýrým þekli tamamen þans faktörüne baglamýþ ulan bir zar atttýk düþeþ gelirse köþeyiz tarzý yatýrým bu istatistik yok yöntem yok mantýk yok akýldan uzak zar atý düþþeþ gelmesini bekleyen oyuncu bu.

BÝRAZ ÝÇÝMDEKÝ MANTIKSIZ YATIRIMCI DENEYÝMLERÝNÝ PAYLASAYIM STRES ATAYIM ÝSTEDÝM. YAZARKEN BÝLE GERÝLÝYORUM.

UZUN YAZI BELKIDE GEREKSIZ AMA BIRILERI BELKI FAYDALANIR.

RAHATSIZLIK ÝÇÝN ÖZÜR....

https://www.youtube.com/watch?v=04M_QoDfnLQ

Sayfa 35/583 ÝlkÝlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •