Sayfa 35/246 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 273 - 280 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

1. Sn Dore, kimsenin inancına karışmak niyetinde değilim ama sizin gibi hayatın anlamını sorgulayan, araştırma içinde olan birini görünce de naçizane bazı önerilerde bulunmak istiyorum.
    Ayetlerin tefsiri için 5 değil 500 tefsirciyi de okusanız fasit dairenin dışına çıkamazsınız. Eğer dairenin dışına çıkmak istiyorsanız detaylardan önce kendinize daha temel sorular sormalısınız. Okuduklarım gerçekten tanrı kelamı mı?, Tanrı kelamı diye bir şey olabilir mi? gibi...

Bu arada Ahzab suresi 50, 51, 52, 53 . ayetlerinin Türkçe mealini okuyun, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Tefsircilere sorsanız gerçekten böyle mi diye, size yok onu siz anlayamazsınız, gizli anlamları var, ancak alimler bilir diyeceklerdir.

Bu arada yeni yılınız kutlu olsun.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Biz insanı en güzel şekilde yarattık.

Diyor Allah..

Saf ve temiz.. İçinde hiç kötülük olmadan.. Ve bir takım yeteneklerle donatarak. Herkese farklı ama özel yetenekler ile.. Varlık sahnesine çıkarttım diyor..

Çocukları düşünün.. Saf.. Masum.. Kötülük nedir bilmiyorlar.. Dövseniz de, kizsanizda gelip sarılıyorlar. Sizi koşulsuz seviyorlar.. Herseye hayranlık duyuyorlar. Herseyden mutluluk çıkartıyorlar.. Iclerinde hep bir sevinç hep bir coşku var.. Bitmrk bilmeyen ogrenme hevesleri var..Hiç bir çocuk ile bebekliginden itibaren yaşadınız mı? Mucizeye şahit olursunuz..

Kusursuz bir güzellik..

Büyüdükçe (kendi seçimleri dogrultusunda) ya bu güzelliklerini koruyorlar ya da bozuluyorlar..

Yani hersey senin elinde.. Ben seni güzel yarattım lutfen kendini bozma diyor Allah..

Anladigim bu Kısa ve öz..

Ya iyi insan vardır.. Ya da sonradan kendini bozan kötü insan..

Allah kusurlu birsey yaratmaz

Hastalık bir mücadeledir. Kusur degil. Kimisinin sağlığı olmaz, kimisinin kimsesi, kimisinin yiyecek ekmeği.. Amac bu mücadelede insan kalabilmeyi basarabilmektir.. İyi bir insan..

Bunlar benim düşüncelerim elbette..

Sn boymatli merhaba

Sizi gormek harika
    Cok teşekkür ederim size de mutlu, sağlıklı, huzurlu yillar

Yazdıklarınıza cevabımı vericem müsait olduğumda..

1 Ocak 2023 den selamlar

Yedik, içtik, eğlendik geldik..

Bu başlığı şu anda 35 kişi okumaktadır. (1 üye ve 34 ziyaretçi)

Dore

Felaket uykum var.. Ama Sn boymatli söylediğiniz ayetleri az önce okudum.. Ve tabi birkac yorumda..

Şimdi kendi düşüncelerimi paylasicam. Biraz uç düşünceler.. Umarım sıkıntı olmaz..

Öncelikle ilk sorunuza cevap vereyim.. Tanrı kelamı diye birsey olur mu?

Olur.. Neden olmasın? Bizimle direk irtibat kurması imkansız mı.. Vahiy yoluyla bir kitap indirmesi..Varolmamiz kadar doğal.. Akla yatkın.. Neden olmasın..

Hadi tamam kitabi gectim.. Bizimle her şekilde irtibatta bence. Yaratılmış hersey ile, olaylar silsilesi ile, iç sesimiz ile..

Ben şunu anlamıyorum.. Neden hep negatif bakılıyor. Allah bizi seviyor. Bunu düşünün.. Buna odaklanın.. Iyi insan olmamız için bize rehberlik ediyor.. Uyarilarda bulunuyor.. Kendini surekli hissettiriyor. Ben burdayim seninleyim diyor. Seni asla birakmayacagim koruyacagim diyor.. Hata yaptiginda seni affedecegim diyor. Sen yeter ki iyi insan olmayı iste.. Ve çaba sarfet.. Anlamak icin.. Ben sana kapıları açacağım diyor..

Ben okuduklarimda şimdiye kadar kötü birsey görmedim. Bana ters gelen birsey.. Kalbimi çok yumsatti.. Hayatı sevdirdi.. Algilarimi açtı.. Hayranlığımı artırdı.. Güç verdi..

Ben Onu herseyde hissediyorum.. Varlığını.. Ve Onu seviyorum.. Onun da beni sevdiğini biliyorum..

Allahin var oldugunu kabul etmek insana birsey kaybettirmez.. Direk Allahı muhatap almalısın ama.. Baskalarinı araya koymadan.. Direk onunla konusmalisin.

Ben yorum okuyorum fakat aklımı kimseye teslim etmeden.. İnsan dusuncelerinden korkmuyorum. Geliştiriyor beni..

Ahzab suresi ayetleri.. Çok eşlilik konu edilmis..

Bence bir insan aynı anda bir başkasıyla da olabilir.. Kalbi ve aklı olur diyor ise.. Ve herkesin rızası var ise.. Kalpler kirilmayacaksa.. Olaya cinsellik olarak bakmayın.. Bir insanda birseyi severseniz başkasında başka birseyi.. İhanet etmeden, yalana dolana oyuna sapmadan dürüstçe duygularınızı paylaşırsanız ve partnerinizde anlayışlı ise neden olmasın?

Benim aşka sevgiye saygım var.. Ve aşkından emin isem sevdiğim insanın bir başkası ile gönül ilişkisine onay veririm. Bir başkasında benden farkli bir mutluluk yasayabilir.. Buna engel olmam.. Sadece bana kendini iyi ifade etmesi lazım.. Bana olan duyguları bitmediyse elbette.. Ve değerimi hissettiriyorsa..

Ayetlerde de bunu gördüm ben..

Sayfa 35/246 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •