Originally Posted by
KaaN-
Sizce yabancılar borsamıza gelecek mi gelmeyecek mi?
Şu anda tahvile yığınla para sokuyorlar ama borsaya giren para çok az. Bana göre nedenleri; enflasyon muhasebesi nedeniyle negatif bilançolar, enflasyonda düşüşlerin başlamasını beklemek ve ekonomi yönetiminin insanlara tasarrufu öğretmek, para harcatmamak için tüm gücünü kullanması sonucu şirket bilançolarının bozulması. (sırada vergi paketi var). Mehmet Şimşek gayet net söyledi; "size tüketmemeyi öğreteceğim". Asgari ücret zammı gelmeyince alım gücü daha da düşecek. Ayrıca seçim öncesi "dolar uçacak" ve "kredi kartlarında taksit kalkacak" dedikodularıyla 888 aylık planlı satınalmalarını öne çekenleri de düşünürsek tüketimin azalmasıyla şirket ciroları ve kârlılık muhtemelen düşecek. Beyaz eşya ve otomobilden gelen veriler "tüketimde düşüş" dönemini başlattı gibi görünüyor.
Aksa özelinde ise yazdıklarınızdan rahatsız olmuyorum ama Aksa ezelden beri hep böyle bir şirkettir demenizle ilgili şunu merak ediyorum. Aksa eskiden de hep yenilikçi miydi? Benim kısa dönemlik Aksa hissedarlığımda ve incelemelerinde gördüğüm şey, Aksa' nın geçmişte yoğun bir şekilde elyaf üretimine odaklanıp çok yüksek üretim kapasitesine ulaşmış. Bilançosuda, ACN ve pamuk fiyatları ile nispeten doğru korelasyon içindeymiş. Ama son 2-3 yıldır teknik elyaf, özel tip kumaşlar için elyaf, karbon elyafı (dowaksa) gibi ürünlere odaklanıp buralarda kapasite arttırımlarına başlamış. Bu sayede hem şirket değeri artmış, hem özel ürün kategorisi sayesinde kârlılıkta artış beklentileri oluşmuş, rekabette öne geçmiş, ACN ve pamuk fiyatlarıyla korelasyonu olumlu yönde ayrışmaya başlamış gibi.
Eğer bunlar birer yenilik ise "bu tür gelişmeler ezelden beri Aksa' da zaten oluyordu" diyerek "çok beklentiye girmeyin, Aksa aynı Aksa, eskiden de hep yenilikçiydi ve fiyatlandı mı" dersiniz
Ya da yenilik yok mu dersiniz.
Yer İmleri