neyse artık, USD yükseldikçe ayhan ın havaya girmesini hoş görü ile karşılayacağız.
İçimizde kazanınca havaya girmeyen varmı.?
USD alarak içine girdiği durumunda farkında değil. belki farkında ancak umursamıyor. Onada benim yapabileceğim bir şey olmadığını, 500 yazıdan sonra gördük. Zaten biliyorum. yeşillik olsun diye yazıyorum.
---
Yine navtex ilan etmişiz. Güney kıbrıs açıklarında.
İşin ilginç yanı ise israil.
Türkiye on yıllardır yabancı şirketlere yüzlerce milyon USD verdi, tek damla gaz ve petrol bulamadık denizlerde.
Aynı şekilde, doğu akdenize kıyısı olan hiç bir ülke bulamadı. TR, Suriye, Mısır, Lübnan.
Denize küçük kıyısı olan israil ise kendi açıklarında buldu. ortadoğu petrol kaynıyor ama siyoniste uşak olmayan, madenlerini onlara açmayan hiç bir ülke o bölgede yeterince petrol gaz bulamıyor.
Bu konuyu yazmıştım. 300 milyon USD veriyorsun brezilyaya, gel karadenizde bize petrol bul diye. Bulamadık deyip gidiyorlar. yaw brezilya petrol üretip satan bir ülke neden sana petrol bulsun, salakmısın sen. Sen onun potansiyel müşterisisin, kendi ayağına kurşun sıkarmı.?
Hali ile 300 milyonu cebe indirip gitti. Aptal parası.
Bu şekilde, daha eskiden batılı bir şirkete daha yüzlerce milyon dolar verdik, akdeniz ege de petrol bulsun diye hatırlıyorum.
Şimdi kendi petrol arama gemilerimizi yaptık-yaptırdık. Akıllandıkmı? Bunumu gösteriyor. Korkarım akıllanmadık. O gemilerin göstermelik olduğunu düşünüyorum. Sürekli yer değiştirtmeleri bunu gösteriyor. Üstelik sondaj platformları çok daha devasa oluyorlar, bunlar görece daha küçükler. Sondajdan anladığım için yazmadım, sadece korkumu dile getirdim. Keşke bulsalar. Siyasetçilerimiz daha zengin olurdu, belki yakıtı daha ucuza alabilirdik. Oda belki.
Bir tek israil'in bulması ilginç değilmi.?
Peki Ne zaman buldu?
yunanlılar, kıbrıs rumları bunlarla deniz anlaşması yaptı, tayyip ses çıkarmadı.
Üzerine Türkiye ordusu hapse atıldı ondan sonra.
Dolar konusunda ben kendimi anlatamıyorum. Eper düşüş ve yükselişlerdeal sat yapıp ritmi yakalarsqn dolardan kazanırsın yoksa benşm gibi doları alıp yıllık %2 lerd3n faize yatırıp beklersen sadece paranın satın alma değerini korursun
bir halt olacağı yok.
Bir kaç akşam önce, bir kadın arkadaşla muhabbetteyiz.
Ben diyorum, "kızılay kanını alırken para vermiyor ama sana kan verirken para alıyor."
kadın arkadaş kendinden emin, "Hayır kızılay para almıyor."
Forumlarda "Kızılay kan için para alıyor" diye yazdığımdan, "eyvah" dedim, "eğer para almıyorsa ağır hata yapmışım demektir."
Yarım saatimi ayırdım araştırdım. Evet alıyor.
Ama direk cebinden değil. Hastahaneye para ile veriyor, hastahane de hastadan alacağı toplam ücrete ekliyor. Eğer devlet hastahanesi ise SGK dan alıyor, özel hastahane ve sigortan yoksa faturana açıkça veya gizlice dahil ediyor. Hastahaneler durumu açık etmemek için özel çaba sarf ediyorlarmış. Sanırım devlet başlarına iş açar diye korkuyorlar.
Yarım saatte tonla yazı okudum, sonuç bu.
Mantıkende azıcık akp dünyasından haberdar isen, bedava olmasına imkan yok. Siyasetçiye 100 bin TLlik altın broş hediye eden bir kurum bu. Kendi halkının %40 ı sıkıntıda iken, Yurtdışına milyonlarca dolar yardım eden kuruluş bu. Devletin kasa boşaltıldı. Sinek kovalıyorlar yağ çıkarmak için, her yıl yeni bir ödeme ile karşılaşıyoruz. gerisini sen bul.
Zaten yaptıkları açıklamada "şu kadar masrafımız oluyor" diyerek detaylı anlatmışlar. Dolaylı yoldan "o kadar masrafımız var almayalımmı" diye itiraf ediyorlar sayılır.
Diğer konu ise, komşu kadın, dünyanın kendi çevresinde 42bin km hızla döndüğünü savunuyor. Benim aklımda ise 32bin km kalmış.
Onuda bugün araştırdım, 1670. km hızla dönüyormuş. Kendimdende çok emindim.Oda emindi. İkimizde hatalı çıktık. Hoş o kızılay konusundada emindi ya.
Burada günah çıkartmış olayım, onada bu akşam söylerim.
Güneş çevresinde yaklaşık 105bin km hızla dönüyor, kendi çevresinde 1670 km hızla.
.
Son düzenleme : alicemal; 16-08-2020 saat: 15:33.
Viop tarafıa şöyle bir göz attımda. Evrim konusuna dalınmış. Viop tarafına ilk defa bu kadar güldüm.
viop tarafta bazen çok kaliteli espriler çıkıyor. Ama bu sefer espri yapmamışlar.
Şunu anladım yanlız. Yazarlar yeni. Yani son gelen 400bin içinden olmalı.
Yatırım yapsın şirketini kurtarsın, çalışanını kurtarsın diye bu milletin cebinden ucuza verilen kobi kredileri ile surf yapan tayfalarda vardır içlerinde.
Kaç tanesi parayı batırdıktan sonra, şirket battı deyip devlet bankasına kobi kredisini geri ödemeyecek acaba.?
Çevremde kobi işletmeyipte kağıt üzerinde işletme sahibi görünen ve toplamda 800 bin civarı para çekip emlak alıp satan vatandaşlar var. Başkasının adına alıp satıyor.
Ülke düzenine uygun davranış.
keci.jpg
Koskoca keci ,
dunyayi kurtarmis , bir kendini kurtaramamis.
Sozum meclisten disaridir , sakin ha kimse ustune alinmasin.
Aslinda hepimiz ayni durumdayiz.
Dolar pacavrasida, onu matbaada basip dunyayi kendine kole eden sahibide batacak, biz dimdik duracagiz.
Gözü açık gitmiş, kendimi görür gibi oldum. Soyumuz tükenmek üzere.
Maymunlar çok hızlı çoğalıyorlar. Sayımız çok yetersiz.
---
Bugün endeks yukarı dönecekmi.? Teknik, taktik, temel, yukarı dönmesi gerektiğini gösteriyor.
Ancak son haftalardaki BISTi yönlendirenlere bakarsak, aşağı gidiş ihtimalide aynı derecede mümkün.
TR deki siyonist bankalar açılınca, USD yi yine direk yukarı süreceklerdir.
Ons altının tepesinde artık aşı kılıcı var.
Rusya nın aşı açıklaması, ons altının ayağına gülle bağladı. Önümüzdeki haftalarda Çin ve İngilterede aşı açıklayacak.
Kuralımız neydi.?
Aynı olay sürekli tekrarlarsa, piyasadaki etkisi azalır ve sonunda sıfırlanır.
Yeni aşı açıklandığında, Rusya aşısına verilen %8 lik aşağı tepki gelmeyecektir. Ancak ons altının yükselişinide engelleyecektir.
Ayrıca İngiltere nin aşı açıklaması, piyasa üzerinde Çin in açıklamasından çok daha etkili olacaktır.
Günlük vaka sayılarına bakarsak, viruste 2. dalga hem abd de hemde avrupada çoktan başladı, ons altın ancak bu kadar yükselebildi.
Bu sene içinde ons altının 2000 USD yi(2040 daha mantıklı) geçmesi zorlaştı. Yeni ve ekstra kötü bir gelişme olmazsa, 2bin USD üzerini bu sene için unutmak gerekir.
Önümüzdeki sene, yeni gelişmelere bağlı olarak geçebilir. Dünya her sene daha fazla gerginleşiyor. Dünyaya abd baskısı artacaktır. Yinede bu seneden, gelecek sene için tahminde bulunmak sağlıklı olmaz.
.
Son düzenleme : alicemal; 17-08-2020 saat: 09:13. Sebep: 2040
Yer İmleri