Sayfa 351/672 İlkİlk ... 251301341349350351352353361401451 ... SonSon
Arama sonucu : 5375 madde; 2,801 - 2,808 arası.

Konu: ISGYO İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı

1. Aracı kurum beklentileri de 16-20 milyon civarıydı, onların beklentilerini karşılıyor, zaten büyükler önceden haber alıyor, son haftalardaki korkunç yabancı satışlarından belli, küçük yatırımcılar biraz daha tırstı bu olaydan sonra, demekki, bu kadar düşüşün bir nedeni var, ayrıca infernonun görüşüne katılılıyorum, yeni işgyo genel müdürü de bilinçli bir şekilde kötü bilanço açıklıyor, yeni yönetim kiracı bulma ve eski projelerdeelde kalan satılabilr konut ve işyerlerini satarak yüksek maliyetli banka borçlarını azaltmakla meşgul olmalı, yeni projelere kesinlikle girilmemeli. Emlak fiyatlarda durgunluk, fiyatın içinde olmakla birlikte, gelecek bilançolarda yükek kar umudu azaltmakta. Banka kredisi ile alınan arsaların ne kadar kötü bir yatırım olduğunu bankacılar bilir, sorumlulular cezalandırılmalı, yönetim harcamalarda hovardalığı bırakmalı, ankara kulede yaptıkları gibi gerekirse piyasa altında kiralama yapılarak atıl yerlerin bir an önce uzun vadeli kiracılar bulunmalı.

2. Yalandan öz kaynaklar saçma sapan giderlerle eritip, amaç yerlerde sürünen PD/DD yukarıya çekmek.
    İSGYO Yönetimi aklını başına alsın.! Bizler salak değiliz onlar bu sirketin sahibi değiller Tsgyo da yaptıkları gibi sirketi borç batağına sokup milleti surundureceklerini sanıyorsalar ise yanılıyorlar. Bunun hesabını sorarız

3. Bu zamanda markalı konut satabilenin elini öperim. Hele İnanlar vakası ortada dururken artık şatış vaadi sözleşmesi ile babam olsa daire filan almam. Hele ki bu faizlerde.
    Oturup kirayı artırıp olağanüstü maaş ödemesini azaltnaları lazım.
    Ankara iş kule bir sonraki bilançoya herhalde

4. Yatirimci Iliskileri Departmanina sorular ;

1. Marmarapark AVM icin, bugune kadar odenmeyen 1'749'919 TL vergi ve harc odemesi yapilmis. Bu bir kereye mahsus bir odeme midir ? Neden kaynaklanmaktadir ... Cezai bir islem nedeniylemidir, eger boyle ise sorumlular hakkinda bir islem uygulanmis midir ?

2. Ege Perla AVM , 5'204'617.00 TL isletme Gideri yazmis. Buna gore devasa buyuklukte olan Kanyon ve Marmarapark'in cok cok ustunde bir isletme gideri yaratilmis. Bu rakamin bu derece yuksek olmasinin nedeni nedir ?

3. Ege Perla yilin son ceyreginde acikladigi kira getirisinin %15-20 altinda bir kira geliri aciklamis durumda, bu 2 donem arasinda ki firkin nedeni nedir ? 2017 Faaliyet raporunda belirtildigi uzere , doluluk orani %93 seviyesinde ise , burada ki sorun dolulukta bir azalma kaynaklimidir ? Burada kiralama son aciklanan ekspertiy degerlerinin altinda midir ?

4. Ege Perla 1.93 mio TL gelir yaratirken, -6 mio TL gider yaratmistir, yarattigi brut zarar ceyreksel bazda -4 mio TL'dir. Yillik bazda -16 mio Tl zarari isaret etmektedir. Bu proje icin Real Hipermarket, Antalya ve Kizyilay binalari Isbankasinin gmenkul fonuna ekspertiz degeri adi altinda, piyasa degerinin cok cok altinda satilmistir.. Bunun aciklamasi tum hissedarlar tarafindan beklenmektedir..

5. Marmarapark AVM, kira artisinin Usd'daki artisa ragmen bir onceki yil ayni doneme gore yalnizca %3.6 artmasinin nedeni nedir?
    Usd bazli sozlesmede bir degisim mi olmustur, ilgili AVM'nin ciro kaybi mi sozkonusudur, ? Usd adki artis %8 seviylerinde yaklasik gerceklesmisken, bu kira artisinin nedeni nedir ?

6. Iskule 3 de , kiralamada herhangi gelisme sozkonusu mudur ? Diger kule 2 de dolulukta bir problem var midir?

7. Lamartine de ki kira artisi %1 civarinda gozukmektedir, tefe/tufe ortalamasinin cok altinda bir kiralama gozukuyor. Bunun nedeni doluluk sorunu mudur? aidat ve hizmet bedellerinin kira bedelinden ayristirilmasi midir?

8. Kanyon AVM'de usd bazli az sayida kontrat kaldi sanirim, agirlikli olarak TL bazli kiralama yapilirken, buaradki kira artis, gecen yilin ayni donemine kiyasla -1% lik bir artisi gosteriyor, bunun nedeni nedir? dolulukda dusus, ciroda azalma, nasil aciklanabilir yada sozlesmelerde ki degisim

9. Lodge otel performansi ile ne dusunuluyor ? 25.5 mio yaklasik ekspertiz degeri olan bir isletmeden aylik 20k tl kira getirisi saglanmasi konjonturel turizmde gecmis donem yasanan sorunlar bertaraf edilmisken nasil aciklanabilir. Otel'in doluluk orani ve anasirket ve istirakler calisnlari ve bagli sirketlerin emeklilik vakif yada dernekleri tarafindan ne %de de kullanilmaktadir ?

10. Manzara Adalar da sozlesme sayisi 2017 aralik ayinda 601 iken, 2018 ilk ceyrek sonucuna gore 594 e inmistir.. Bunun nedeni supheli alacak nedeniylemidir? Alicilarin Sozlesme iptal istekleri nedeniylemidir, eger oyle ise yapilan sozlesmelerde cezai bir sart var mi dir?

11. Mart ayi icerisinde hem Manzara adalar hemde inistanbul local de hayat baslamis olmasina ragmen, bu iki projenin ilk ceyrek bilancosu hasilat kalemine yansimamasinin nedeni nedir ?

12. Disaridan saglanan hizmetler kaleminde fahis bir artis goze carpmakta, gecn yil 5.375 mio TL olarak aciklanan, bu yil ilk ceyrekte 1.542 mio Tl olan bu hizmetler nelerden olusmaktadir. Bunun yaninda 465 k Tl olan danismanlik hizmetleri kalemininde aciklanmasi gereklidir. Yillik bazda 5-6 mio Tl gider yaratan bu kalemlerin sirket performansina ne derece pozitif katkisi olmustur. 2017 yilinda TSKB GYO birlesmesi icin kullanilmis olabilecegi varsayimi ile 2018 yili ilk ceyreginde bu giderlerin artarak devaminin nedei nedir ?

13. Personel Giderlerinde ki artisin aciklamasi nedir. Sirketin perosnel ucret ve primleriyle ilgili kurumsal bir fiyatlama tespiti varmidir? Sirket kari yil bazinda duserken, ustduzey yoneticilere saglanan bu artis nasil aciklanmaktadir. Neye gore, ornegin enflasyon artis orani, maas zamlari yapilmaktadir.
    2017 yili ilk ceyrek ustduzey yoneticilerinin sagladigi fayda 1'845'768 Tl iken, bu yil bu rakam %20 artis ile 2.212 mio Tl ye cikmistir, 3 aylik bu rakamlarin neticesinde alinan prim miktarinin ne kadar oldugu neye gore belirlendigi ve genel kurul onayi tasiyip tasimadiginin bilgisi verilmelidir. Bu artis oranin sirket performansi ile arasindaki korelasyonun aciklamasi nedir ?

14. 400 mio TL tahvil ihracinin yaninda ilave bir 100 mio TL TAHVIL ve kisa vadeli 100 mio TL bono cikarilmis ve sirket borclandirilmistir, bunun nedeni nedir ? bu rakamlar nereye harcanmistir ... Borcluluk orani yukselirken sirketin kisa vade projeksiyonu nedir ? Nakit ve benzerlerinde kalan bu rakamin 124 mio TL civari, hangi projelere harcanacagi plani vizyonu nedir ?

5. Bunu isteyen istedigini ekleyerek yatirimci iliskilerine gonderebilir... Ben cevaba buyuk ihtimalle sinirlenecegim icin gondermiyorum..

Bunlar gozuken bazi sorunlar gelir gider kalemleri icinde, bunlarin disinda
    iskule doluluk sorunu suruyor,
    Lodge verimsiz
    EgePerla, AVM disinda elde kalan ofis ve konut stoklari, kiralanmaya calisiliyor anlasilan,
    borclanma artiyor vs vs vs

tablolarimi tekrar revise ettim.. ertelenmis gelir kalemi icinde gozuken rakam , inistanbul gala ve local ve kartal, muhasebelirse ki bu 2.inci ceyrekte olabilir, olumlu bir katki yaratacak..

cari kiralamalrda bir degisiklik olmaz ise, iskule ayni kalir, manzara tarafi ofisleri bos, egeperlada hareket olmaz ise ve digger doluluk sorunu yasayanlarda bir degsim olmadgi durumda 211 mio tl usthak ve kira geliri gozukuyor..

669 mio Tl konut satis geliri, yaklasik iyi senaryoda -496 mio Tl konut satis maliyeti ile gelir tablosuna olumlu bir giris olabilir, yilin son iki ceyregi elde stoklarda %10 luk bir erime yaratilabilirse...

doviz durumu yapilan turev islem ile notrlestirimis goruntsunde, 2. ceyrek icin simdiden 7.3 mio tl olumlu bir katkis olacak, kur farki giderini telafi etmesi acidindan olumlu buldum..

son 3 ceyrek 9.4 mio tl lerde olan kredi faiy giderlerini ceyreksel bazda 20 mio tl uzerinde gorebiliriz..

ozetle durum bana gore soyle, sirketin agzina sicsalarda, belliki abidik gubidik isler ustun ustunun de onayi ile yapiladursada,

eger ki yil sonu degerleme artisini varolan 3.85 mia yatirim amacli potfoyun yil sonu en iy senaryo %10 enflasyona gore arttirirlarsa , +385 mio bir katki edemek, finansman oncesi +636 mio tl, kar olarakda 560 mio tl ye revise ettim tablolarimi..

iki seye bagli konut satis gelirlerinin ne oranda yansiyazacgi ve degerleme artis orani

yakalsik 560 mio tl kar, %30 u dagitilabilir sekliyle, %17.5 , %7.5 temettu yaninda %10 bedelsiz
    yada %10 temettu, %7.5 bedelsiz
    yada %8.75 bedelsiy ve temettu seklinde olabilir.. buun esinde kosmaya deger mi bilemiyorum

herkese iyi bir acilis temenni ediyorum, beklentiyi al gerceklesmeyi sat fiyati 1.21 e getirdi, piyasa tepkisi olumlu da olabilir kisa vadede.. yad fikri olan soylerse faydalaniriz...

sevgiler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ANKARA
    Gönderi
    669
    Genelde piyasa beklenenin tersini yapma egilimindedir.Buyukler anlasilan bilancoyu zaten satmislar.Ters hareketlerde gormemiz olasi.Birde bu sekilde bekleyelim.Hersey olumluyken 1.5 senedir yasananlar ortada.Birkac kademe asagi acilis sonrasi,ters hareketlenmede yasanabilir.Yani olumsuz gelismeler zaten satildi.Y.T.D

Ben sahsen mevcut P/D degerinden ve bu fiyatlardan Isbankasi istiraki hissemi satmam.

7.  Alıntı Originally Posted by gva74 Yazıyı Oku
    Bunu isteyen istedigini ekleyerek yatirimci iliskilerine gonderebilir... Ben cevaba buyuk ihtimalle sinirlenecegim icin gondermiyorum..

Bunlar gozuken bazi sorunlar gelir gider kalemleri icinde, bunlarin disinda
    iskule doluluk sorunu suruyor,
    Lodge verimsiz
    EgePerla, AVM disinda elde kalan ofis ve konut stoklari, kiralanmaya calisiliyor anlasilan,
    borclanma artiyor vs vs vs

tablolarimi tekrar revise ettim.. ertelenmis gelir kalemi icinde gozuken rakam , inistanbul gala ve local ve kartal, muhasebelirse ki bu 2.inci ceyrekte olabilir, olumlu bir katki yaratacak..

cari kiralamalrda bir degisiklik olmaz ise, iskule ayni kalir, manzara tarafi ofisleri bos, egeperlada hareket olmaz ise ve digger doluluk sorunu yasayanlarda bir degsim olmadgi durumda 211 mio tl usthak ve kira geliri gozukuyor..

669 mio Tl konut satis geliri, yaklasik iyi senaryoda -496 mio Tl konut satis maliyeti ile gelir tablosuna olumlu bir giris olabilir, yilin son iki ceyregi elde stoklarda %10 luk bir erime yaratilabilirse...

doviz durumu yapilan turev islem ile notrlestirimis goruntsunde, 2. ceyrek icin simdiden 7.3 mio tl olumlu bir katkis olacak, kur farki giderini telafi etmesi acidindan olumlu buldum..

son 3 ceyrek 9.4 mio tl lerde olan kredi faiy giderlerini ceyreksel bazda 20 mio tl uzerinde gorebiliriz..

ozetle durum bana gore soyle, sirketin agzina sicsalarda, belliki abidik gubidik isler ustun ustunun de onayi ile yapiladursada,

eger ki yil sonu degerleme artisini varolan 3.85 mia yatirim amacli potfoyun yil sonu en iy senaryo %10 enflasyona gore arttirirlarsa , +385 mio bir katki edemek, finansman oncesi +636 mio tl, kar olarakda 560 mio tl ye revise ettim tablolarimi..

iki seye bagli konut satis gelirlerinin ne oranda yansiyazacgi ve degerleme artis orani

yakalsik 560 mio tl kar, %30 u dagitilabilir sekliyle, %17.5 , %7.5 temettu yaninda %10 bedelsiz
    yada %10 temettu, %7.5 bedelsiz
    yada %8.75 bedelsiy ve temettu seklinde olabilir.. buun esinde kosmaya deger mi bilemiyorum

herkese iyi bir acilis temenni ediyorum, beklentiyi al gerceklesmeyi sat fiyati 1.21 e getirdi, piyasa tepkisi olumlu da olabilir kisa vadede.. yad fikri olan soylerse faydalaniriz...

sevgiler
    önceki bilançoda 757 mil gözüken kısa vadeli stoklar, 862 mil. olmuş. bu rakam bu yıl içerisinde satılıp nakite dönecek rakam diye biliyorum. ayrıca toplam varlık artmış, ancak borç miktarı daha fazla arttığından öz varlık azalmış. borçlanarak büyüyoruz ne güzel

8. Piyasaya bilançoyu beğenmedi. 1.19'lar filan.

Sayfa 351/672 İlkİlk ... 251301341349350351352353361401451 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •