Originally Posted by
gva74
Bunu isteyen istedigini ekleyerek yatirimci iliskilerine gonderebilir... Ben cevaba buyuk ihtimalle sinirlenecegim icin gondermiyorum..
Bunlar gozuken bazi sorunlar gelir gider kalemleri icinde, bunlarin disinda
iskule doluluk sorunu suruyor,
Lodge verimsiz
EgePerla, AVM disinda elde kalan ofis ve konut stoklari, kiralanmaya calisiliyor anlasilan,
borclanma artiyor vs vs vs
tablolarimi tekrar revise ettim.. ertelenmis gelir kalemi icinde gozuken rakam , inistanbul gala ve local ve kartal, muhasebelirse ki bu 2.inci ceyrekte olabilir, olumlu bir katki yaratacak..
cari kiralamalrda bir degisiklik olmaz ise, iskule ayni kalir, manzara tarafi ofisleri bos, egeperlada hareket olmaz ise ve digger doluluk sorunu yasayanlarda bir degsim olmadgi durumda 211 mio tl usthak ve kira geliri gozukuyor..
669 mio Tl konut satis geliri, yaklasik iyi senaryoda -496 mio Tl konut satis maliyeti ile gelir tablosuna olumlu bir giris olabilir, yilin son iki ceyregi elde stoklarda %10 luk bir erime yaratilabilirse...
doviz durumu yapilan turev islem ile notrlestirimis goruntsunde, 2. ceyrek icin simdiden 7.3 mio tl olumlu bir katkis olacak, kur farki giderini telafi etmesi acidindan olumlu buldum..
son 3 ceyrek 9.4 mio tl lerde olan kredi faiy giderlerini ceyreksel bazda 20 mio tl uzerinde gorebiliriz..
ozetle durum bana gore soyle, sirketin agzina sicsalarda, belliki abidik gubidik isler ustun ustunun de onayi ile yapiladursada,
eger ki yil sonu degerleme artisini varolan 3.85 mia yatirim amacli potfoyun yil sonu en iy senaryo %10 enflasyona gore arttirirlarsa , +385 mio bir katki edemek, finansman oncesi +636 mio tl, kar olarakda 560 mio tl ye revise ettim tablolarimi..
iki seye bagli konut satis gelirlerinin ne oranda yansiyazacgi ve degerleme artis orani
yakalsik 560 mio tl kar, %30 u dagitilabilir sekliyle, %17.5 , %7.5 temettu yaninda %10 bedelsiz
yada %10 temettu, %7.5 bedelsiz
yada %8.75 bedelsiy ve temettu seklinde olabilir.. buun esinde kosmaya deger mi bilemiyorum
herkese iyi bir acilis temenni ediyorum, beklentiyi al gerceklesmeyi sat fiyati 1.21 e getirdi, piyasa tepkisi olumlu da olabilir kisa vadede.. yad fikri olan soylerse faydalaniriz...
sevgiler
Yer İmleri