Sayfa 352/1004 İlkİlk ... 252302342350351352353354362402452852 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 2,809 - 2,816 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - I

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    Önemli olan zararına satmamak.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    Al-sat işini teşvik etmiyorum. Hiç böyle yapmasaydım, bekleseydim daha kazançlı çıkacaktım. İşte bunlar farklı stratejiler, sonuçları tartışılır.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

3.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Abi, Şirketten kar ettim mi, bence yeterli. Daha iyi ya, sattıktan sonra daha da yükselmiş işte. 5.70 den almışım, 6.80 e satmışım. Benden 6.80 den alan da bugüne kadar beklediyse 8.63 olmuş işte. Ne güzel...Az kazanmışım, daha da kazanmalıydım, bu işlerin sonu yok, kısmet böyleymiş. Nokta.
    üstad
    borsaya zaten ihtiyacımız olmayan parayı koyuyoruz
    borsacılık birazda içine doğduğun ekonomik şartlara razı olmama halidir
    yani para kazanma değil zengin olma yeridir
    nitekim örnekleri var.

4. Bist30 dışında rasyonel fiyatlanan hisse çok çok az kaldı,

benim yatırım anlayışım daha önce yediğim dayaklardan dolayı defansif hareket etme yönünde, yani öncelikli olarak kaybetmemek.

aklıma takılan şey, bu rasyonel olmayan fiyatlardan illa ki bir düzeltme yada ele verme olacak, yaşanacak..

işte o zaman bizim temeline bakarak aldığımız, yatırım yaptığımız hisseler nasıl hareket edecek.

esas cevaplanması gereken soru bence bu..

is the average of five people around the human..

5. Hangi hissedeydim hatırlamıyorum birisinde yazmıştım
    sermayenizi küçümsemeyin

10.000 lira paranızla 6 ayda bir %100 prim yakalasanız 3.5 senede milyonerliği devirirsiniz.
    nitekim sadece bu sene bunu yapabilenler olmuştur.

6.  Alıntı Originally Posted by dobra Yazıyı Oku
    Hangi hissedeydim hatırlamıyorum birisinde yazmıştım
    sermayenizi küçümsemeyin

10.000 lira paranızla 6 ayda bir %100 prim yakalasanız 3.5 senede milyonerliği devirirsiniz.
    nitekim sadece bu sene bunu yapabilenler olmuştur.
    Çok istisna bir dönemden geçiyoruz. Bist 50 dışı ne varsa 2-3 kat gitti. Bu sürdürülebilir değil. Piyasaya yeni gelenler kolay zannediyor. 2 sene süren düşen trend görmeden , borsa öğrenilmez.

7.  Alıntı Originally Posted by dobra Yazıyı Oku
    yok dostum kuruşu kuruşuna hatırlıyorum, umkda hatırlaması lazım, o günlerde 4.70 üzerine çıkmasını bekliyordum, çünkü umk 4.6. üzeri almıştı.
    ben aldıktan sonra 5.30 ları gördü galiba ama vermedim, en azından çift hanelere ulaşmasını umuyordum.
    Dogrudur abi 4.64

8. Bir arkadaş sermayesinin çok küçük bir kısmıyla 5000 adet rtlab almıştı 2 liradan, 50 lira üzerinde satmıştı
    ne yapacağını sorguluyordu
    o paranı bir temettü hissesine yatır bir daha da rtlab'ın yanından geçme dedim
    allah bir kere yürü ya kulum demiş
    tabi rtlab'da o fiyatlara öyle anlamsızca çıkan uçan kaçan hisselerden değil.

Sayfa 352/1004 İlkİlk ... 252302342350351352353354362402452852 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •