Sayfa 352/359 İlkİlk ... 252302342350351352353354 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,809 - 2,816 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Kapanış TE'de eşit ağırlıklı olarak EREGL, THYAO, TUPRS alımları yaptım sabah satılmak üzere..

Sabah ola hayrola..

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
    Açılışta saat 10:05'e kadar ortalama % 0,49 kâr ile tüm pozisyonları kapattım.

Hayırlısı olsun.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Borsada kısa vadeli risk almaya ve portföyle ilerlemeye değer kazanç potansiyeli olduğuna kanaat getirene kadar 3-4 hissede kapanışta alıp açılışta satmak şeklinde yaptığım benzer işlemleri devam ettireceğim. Bu nedenle her gün yaptığım benzer işlemleri burada tekrar tekrar yazmayacağım artık. Buradaki paylaşımlarım sadece endekslerle ve borsadaki genel gidişle ilgili olacak.
    Clausewitz

3. Endeks son 4 aylık zaman dilimindeki önemli destek-direnç bölgelerinden birine tekrar yaklaşmış durumda ve çok kısa vade gidişatı takip ettiğim 2 günlük hareketli ortalamanın üstünde seyrediyor Salı kapanışından beri. Daha önce bu bölgeyi yukarı yönlü kırmış, fakat üstünde kalmayı becerememişti. Asgari ücrete yapılan zam oranının yüksek olmaması ve TCMB'nin uzun süre sonra ilk faiz indirimini yapmasıyla teknik olarak faiz indirim döngüsünün başlaması borsa cenahında olumlu karşılandığı için aşağıdaki 9420-9450 arası önemli destek-direnç bölgesine kadar inmeden yukarı yönlü dönüş yapmış oldu. Yukarıdaki bölgede tekrar zorlanma ve satış yeme ihtimali her zaman mevcut. Bu nedenle çok kısa vadeli gidişatı takip için 2 günlük ortalamanın altında ya da üstünde olması fiyatın yönüne göre hareket edenler için önemli olacaktır.

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
    Son düzenleme : deva-i dert; 27-12-2024 saat: 13:54.
    Clausewitz

4. 'Kapanış Teorik Eşleşmede al, ertesi gün açılışta sat' sistemimiz BIST 50 endeksinde yeni yıldan itibaren açığa satış işlemlerindeki yasağın kalkmasıyla birlikte artık verimli çalışmayabilir. Elbette bu şimdilik bir varsayım, ama çoğu aracı kurumun açığa satış işlemi yapacak müşterilerini gün içinde en son saat 17:00'de pozisyonlarını kapatması gerektiği, aksi takdirde temerrüt uygulaması olabileceği şeklinde uyardığına dair mesajlar alıyorum. Böyle bir durum söz konusu olursa gün içi diplerden sonra saat 17:00 civarı günün en yüksek fiyatlamalarına aday zaman dilimlerinden birisi olabilir. Normalde yılın çok büyük bir kısmında en yüksek fiyatların oluştuğu zaman dilimi saat 10:00-10:15 arası idi. Böyle bir ihtimal doğduğunda mevcut uyguladığım sistemin tökezleme ihtimali var. Yeni yıldan itibaren yeterince gözlem ve test yapmadan bunu ezbere devam ettirmek makul ve mantıklı gelmemeye başladı. Bu nedenle eğer belli bir portföy ile kısa vadeli ilerleme kararı almaz isem, başka bir kurgu ile gün içi swing trading işlemlerine yoğunlaşmayı düşünüyorum. bu konuda henüz tam net bir karar vermiş değilim. An itibariyle full nakitteyim ve bu nedenle 2025'in ilk gününe nakitle ya da hisse senedi ile girme konusunda şimdilik kararsızım. Hayırlısı bakalım.

Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    'Kapanış Teorik Eşleşmede al, ertesi gün açılışta sat' sistemimiz BIST 50 endeksinde yeni yıldan itibaren açığa satış işlemlerindeki yasağın kalkmasıyla birlikte artık verimli çalışmayabilir. Elbette bu şimdilik bir varsayım, ama çoğu aracı kurumun açığa satış işlemi yapacak müşterilerini gün içinde en son saat 17:00'de pozisyonlarını kapatması gerektiği, aksi takdirde temerrüt uygulaması olabileceği şeklinde uyardığına dair mesajlar alıyorum. Böyle bir durum söz konusu olursa gün içi diplerden sonra saat 17:00 civarı günün en yüksek fiyatlamalarına aday zaman dilimlerinden birisi olabilir. Normalde yılın çok büyük bir kısmında en yüksek fiyatların oluştuğu zaman dilimi saat 10:00-10:15 arası idi. Böyle bir ihtimal doğduğunda mevcut uyguladığım sistemin tökezleme ihtimali var. Yeni yıldan itibaren yeterince gözlem ve test yapmadan bunu ezbere devam ettirmek makul ve mantıklı gelmemeye başladı. Bu nedenle eğer belli bir portföy ile kısa vadeli ilerleme kararı almaz isem, başka bir kurgu ile gün içi swing trading işlemlerine yoğunlaşmayı düşünüyorum. bu konuda henüz tam net bir karar vermiş değilim. An itibariyle full nakitteyim ve bu nedenle 2025'in ilk gününe nakitle ya da hisse senedi ile girme konusunda şimdilik kararsızım. Hayırlısı bakalım.

Yılın son gününü eski sistemle kapatmaya karar verdim. 2025 umarım yeşil bir başlangıçla başlar.
    Clausewitz

6.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Yılın son gününü eski sistemle kapatmaya karar verdim. 2025 umarım yeşil bir başlangıçla başlar.
    Açılışta tüm pozisyonları % 0,56 ortalama kâr ile kapattım. Açılış iyiydi, ama endeks bir kaç dakikada hemen gevşedi. Yılın ilk başlangıcı kendi açımdan kendi hedeflerimle uyumlu.

2025'te kısa vadede nasıl bir yöntem izleyeceğime net karar vermiş değilim. Hala düşünmeye devam ediyorum. Fazla gecikmeden bir karara varmam gerekiyor.

Clausewitz

7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Açılışta tüm pozisyonları % 0,56 ortalama kâr ile kapattım. Açılış iyiydi, ama endeks bir kaç dakikada hemen gevşedi. Yılın ilk başlangıcı kendi açımdan kendi hedeflerimle uyumlu.

2025'te kısa vadede nasıl bir yöntem izleyeceğime net karar vermiş değilim. Hala düşünmeye devam ediyorum. Fazla gecikmeden bir karara varmam gerekiyor.

Endeks tekrar toparlandı.. İlginç bir gün olmaya aday.. Çin ve Kore borsaları çakılmış durumda. Hindistan ise ilginç bir şekilde pozitif seyrediyor. Avrupa ve ABD vadeliler de pozitif alanda yeşil seyrediyor. Rusya'nın gazı tamamen kesme hikayesi de Avrupa piyasalarının iyi başlangıç hevesini pek kırmadı.
    Clausewitz

8. "Merkez Bankası'nın döviz yükümlülüğü olan tüzel kişilerin döviz ve Türk lirası hesaplarına sağlanan desteklerin kaldırılmasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı."

Bu haber XBANK'a yaradı ve endeks de haliyle XBANK öncülüğüyle tekrar güçlenmiş durumda..

Clausewitz

Sayfa 352/359 İlkİlk ... 252302342350351352353354 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •