Sayfa 353/356 İlkİlk ... 253303343351352353354355 ... SonSon
Arama sonucu : 2847 madde; 2,817 - 2,824 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Borsalarda 3 tip katılımcı vardır: Yatırımcı, spekülatör, kumarbaz. BİST ortamında Yatırımcı türden katılımcı mevcut değildir çünkü hisselerin sağladığı rekabetçi bir getirisi yok. Büyük çoğunluk zaten temettü ödemiyor, ödeyenler de dişin kovuğuna gitmeyen türden temettü ödüyor ki bunun hiç bir kıymeti harbiyesi yok. Özet olarak, BİST hisselerinin içsel getirisi pratik anlamda yoktur. Geriye 2 tür grup kalıyor, spekülatörler ve kumarbazlar. Her 2 grup da ayni yoldan para kazanmaya çalışır ve o da alınan hissenin mümkün olan en yüksek fiyattan başka birine (muhtemelen sizden daha salak olan birine) kakalanmasıdır. Burası kakalama ortamıdır, yatırım ortamı değil. Herkes bu gerçeği öğrensin.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. GSRAY için şimdi diyeceksiniz ki 1.60 lar nere 1 in altı nere. Şirket bi TSPOR çekip yüksek montanlı bir "eş zamanlı sermaye azaltımı ve sermaye artırımı" açıklarsa setreyleyin o zaman curcunayı. Sportfilerden para kazanmak için alım seviyesinin son derece avantajlı olması elzemdir. Bu seviyeyi tutturamayanın elinde patlar, işte o yüzden ben 1 in altını belirledim kendim için ki potansiyel risk asgari düzeyde olsun. Sportifler zarar odaklı şirketlerdir, içsel getirileri her daim negatiftir. Alım seviyeniz son derece avantajlı ve düşük riskli olmalı ki bunlardan para kazanabilesiniz.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3. Trump'ın gümrük vergi artırımlarını yüksek mahkeme kanuna aykırı buldu. Ama Trump geri adım atmayacak. Bölüm 301 i uygulayacak, yani dolaylı yoldan bunu çözmeye çalışacak. İtiraz sürecinin Ocak ayında sona erip yüksek mahkemenin nihai kararını açıklaması bekleniyor. Yani tarife artışları bir süre daha aynen devam edecek.

4. Borsada para kazanmanın bir sürü yolu var mesela temel analiz, teknik analiz, elliott dalgaları ,Gann vs vs hatta tavşana alacağınız hisselerin ismini çektirebilirsiniz veya bir şempanze sizin adınıza seçim yapabilir, yıldızlara bakarak astroloji ile de karar verebilirsiniz. Gelgelelim borsada kaybetmenin yolları kazanmanınkine oranla çok daha az. İşte o yüzden siz kazanmaya değil kaybetmemeye odaklanmalısınız. Tabi kaybetmemek mümkün değil ama kayıpların sınırlanması mümkün hatta elzem. Odaklanılması gereken nokta budur, herkes gibi siz ya bir spekülatörsünüz ya da kumarbaz. BİST ortamında katılımcıların büyük çoğunluğu kumarbaz sınıfına girer bunu da not edeyim.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ben yokken topiği canlı tutmuşsun Zdx teşekkür ederim. Katkıların ve verdiğin bilgiler için çok sağol.
    Eyvallah Th. başka yerlerde yazıp gereksiz tartışmalara girmek yerine önemli gördüğüm şeyleri burada paylaştım ve yazdım.H.g. Bol şanslar.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Eyvallah Th. başka yerlerde yazıp gereksiz tartışmalara girmek yerine önemli gördüğüm şeyleri burada paylaştım ve yazdım.H.g. Bol şanslar.
    Hoşbuldum Zdx, bakıyorum sen piyasanın nabzını çok yakından tutuyorsun. Ne de olsa aracı kurum tecrüben var.

7. Neden YKBNK? Yabancıların hisse babında en sevdiği ve tercih ettiği özel bankadır bu. Ayrıca Dubai menşeli FAB hala sotada bekliyor. Geçen sene Koç FAB'ın önerdiği 13 milyar dolarlık bir piyasa değerini (bankanın %100 ü için) satış için düşük bulmuştu, 14 milyar dolarda diretmişti. Nitekim 8 milyar dolar karşılığında %61.22 lik blok hissenin FAB'a satış işi suya düştü 1 milyar dolarlık fark yüzünden. Bugün ben 29.30 dan alım yaptığımda piyasa değeri 6 milyar dolar idi. Geçen sene FAB'ın ödemeye hazır olduğu 13 milyar dolarlık piyasa değeri nerede, bugünkü 6 milyar dolar nerede.

8. Hoşgeldin TH. YKBNK ında yine mi erken atladın acaba. Şöyle 27.30 lar falan daha bir alınabilir gibi idi sanki sanki.
    Nedir şu ykbnk/banka aşkı sende de

Sayfa 353/356 İlkİlk ... 253303343351352353354355 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •