Bu kapsamda çiftçilerin temel ihtiyaçlarının başında gelen gübre ve karma hayvan yeminde daha önce bir dizi indirimi hayata geçirdiklerini dile getiren Erdoğan, şimdi yeni bir adımla çiftçilerin en önemli girdileri olan kimyevi gübre ve karma hayvan yemi fiyatlarında hem indirim yapılacağını hem de fiyat sabitlemesine gidileceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Tarım Kredi Kooperatifleri ilkbahar döneminde yoğun olarak kullanılan DAP, üre, amonyum sülfat, 20-20 ve nitropower kimyevi gübre çeşitlerinde yüzde 13'e varan indirim uygulayacak. Tarım ve Orman Bakanım bu işi yakın takibe alması lazım. Aynı şekilde karma yemde de yüzde 5'e varan indirim yapılacak.
En az bunun kadar önemlisi de gübre ve yem fiyatlarını nisan sonuna kadar sabitliyoruz. Şayet bu dönemde gübre ve yem fiyatlarında üreticimiz lehine bir gerileme olursa elbette bunu yansıtacağız. Ama yeni fiyat listesi artışlardan etkilenmeyecek."
Bu ne demek arkadaşlar ?
Kim kimin fiyatını sabitliyor ?
Özel şirketin serbest piyasada satacağı fiyatı mı sabitliyorlar ?
Yoksa Tarım Kredi Kooperatifi’nde mi indirim ve fiyat sabitleme sözkonusu ?
Gübre üreticisinden normal fiyata alıp
Sabitlenmiş fiyata mı satacak birileri ???
Herhalde bağımsız özel şirketlerin satış fiyatına karışmayacaktır.
Karışsa bile bağımsız çzel şirketler zararına üretim yapıp satacak değiller elbette.
Bugünkü saçma sapan düşüşü düşünen bir Allah’ın kulu var mı merak ediyorum.
Bu spruları elbette diğer gübre şirketleri için merak ediyorum.
Fabrika gübre üretimini durdurmuş olan eggub zaten üretim yapmadığı için etkilenmeyeceği açık.
Yurtdışından yaptığı ithalatı da elbette siğariş alınca yapacağı için ortada hiç bir problem yok.
Problem varmış imajı yaratanlara teşekkür ediyorum.
Bazılarımızın işine yaradı…
Asla ytd
Sent from my iPhone using Tapatalk
Asla yatırım tavsiyesi değildir
Yer İmleri