Sayfa 355/1002 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455855 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,833 - 2,840 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yeni bir fon kurulmuş.

Deniz Portföy Kar Payı Ödeyen İkinci Serbest (Döviz) Fon
    Her yıl 7 şubat ve 7 ağustosta kar payı ödeyecekmiş.
    Selamlar sayin Myfinans, bu fon ilginçmiş. Amerika'daki temettü hisselerine mi yatırım yapacak acaba? Buna benzer bir fon olarak YTD var ama o da kar payı ödemiyor diye biliyorum

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Selamlar sayin Myfinans, bu fon ilginçmiş. Amerika'daki temettü hisselerine mi yatırım yapacak acaba? Buna benzer bir fon olarak YTD var ama o da kar payı ödemiyor diye biliyorum

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Boyle bir fon ihtiyac oldugunu dusunuyorum. Bir yasal engeli mi var mevzuatta acaba. Hicbir kurumda boyle bir fon yok diye biliyorum DCV dagilimina baktim iceriginde hisse gozukmuyor. Eurobondlar vardi.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yeni bir fon kurulmuş.

Deniz Portföy Kar Payı Ödeyen İkinci Serbest (Döviz) Fon
    Her yıl 7 şubat ve 7 ağustosta kar payı ödeyecekmiş.
    Finans TGE konusunda ne yaptın? Sanki haklı çıkacakmışın gibi bir görünüm var. İki gün üst üste düşüş %8 lik getiriyi geri aldı gibi. Eğer üçüncü düşüş gelirse geçici olarak da olsa vedalaşmakta fayda var diye düşünüyorum. Ama şöyle bir şey var. Elden çıkarırsın bu kez tekrar yükselmeye başlar. Bu iişler biraz da şans işi.

4.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Nitelikli yatırımcılık konusunda attığım mesajda şunu sormuşum. " Nitelikli yatırımcı olmak için istenilen miktarın aynı kurumda mı olması gerekiyor? demişim. Bunun anlamı nedir? Farklı kurumlarda olması yeterli değilmidir? Gerçi mesut mesajını arkadaşın yazdığı cevaba karşılık yazmış ama olayı net olarak ortaya koymak açısından cevap yazdım. Fazla uzatmatya da gerek yok. Konu anlaşılmıştır sanırım.
    Selam dostum, ben hiçbir şeyin uzmanı değilim, burada paylaşım yapıyoruz. Kimseyi suçlamak da istemem, sözüm meclisten dışarı. Üzerine alındıysan da özür dilerim. Ama 100.000.-TL param vardı, gittim nitelikli yatırımcı oldum diyen adamı da bulsam şikayet ederim, orası ayrı. Çünkü suçu, suçluyu, kötülüğü görmezden gelmek iyilik değildir, ayrı suçtur.

Nitelikli yatırımcı olayı bana saçma geliyor diğer taraftan da, kanundan anladığım "düşersen ağlama" müşterisi bunlar. Bu adam zaten BİST'te en saçma kağıtları alabiliyor, varant yapabiliyor, bu riski alan adamdan, profesyonel olarak yönetilen fonu almasına sınır getiriyorsun, saçmalığın daniskası.

Benim dediğim kanun net değil, herkes kendine göre yontuyor, olan dürüst iş yapana oluyor. Örnek verdiğin için söyleyeyim, İş Yatırım özel bir kuruluş, herkesle çalışmak zorunda değil, herkese hesap açmak zorunda değil. İdari kararı gereği hesap açılışı ile ilgili alt sınır belirlemiş de olabilir. Bizim gibi 1 milyoncuğu olan 1000 kişiyle çalışmak yerine, 100 milyonu olan 10 kişiyle çalışmak istiyor olabilir. Tabi bunu bize böyle açık açık söylemeler doğal olarak. Örnek vermek gerekirse, 1.025.000.-TL portföy büyüklüğü olan ama bunun 1 milyonu farklı bir kurumda olan bir müşterisi, ben nitelikli yatırımcıyım, 25.000'lik hesap aç bana dediği zaman bunu geri çevirme hakkı var. Onu bırak, hesap açtığı zaman bile, belli bir süre önce bildirimde bulunmak kaydıyla, sorgusuz sualsiz hesabı kapatma hakkı var. Kanunu uygulamakla, idari kararlara uygun olarak ürün ve hizmet sunulması farklı şeyler.

Yaklaşık 10 yıl önce hesap açtırmak istemiştim kendilerinden, 250.000 TL portföy alt limiti koymuşlardı önüme. Zaman değişti, rekabet arttı en son 30.000 TL üstüne hesap açıyoruz demişlerdi. Gün gelir bu sınırları da kaldırırlar.

5.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Selam dostum, ben hiçbir şeyin uzmanı değilim, burada paylaşım yapıyoruz. Kimseyi suçlamak da istemem, sözüm meclisten dışarı. Üzerine alındıysan da özür dilerim. Ama 100.000.-TL param vardı, gittim nitelikli yatırımcı oldum diyen adamı da bulsam şikayet ederim, orası ayrı. Çünkü suçu, suçluyu, kötülüğü görmezden gelmek iyilik değildir, ayrı suçtur.

Nitelikli yatırımcı olayı bana saçma geliyor diğer taraftan da, kanundan anladığım "düşersen ağlama" müşterisi bunlar. Bu adam zaten BİST'te en saçma kağıtları alabiliyor, varant yapabiliyor, bu riski alan adamdan, profesyonel olarak yönetilen fonu almasına sınır getiriyorsun, saçmalığın daniskası.

Benim dediğim kanun net değil, herkes kendine göre yontuyor, olan dürüst iş yapana oluyor. Örnek verdiğin için söyleyeyim, İş Yatırım özel bir kuruluş, herkesle çalışmak zorunda değil, herkese hesap açmak zorunda değil. İdari kararı gereği hesap açılışı ile ilgili alt sınır belirlemiş de olabilir. Bizim gibi 1 milyoncuğu olan 1000 kişiyle çalışmak yerine, 100 milyonu olan 10 kişiyle çalışmak istiyor olabilir. Tabi bunu bize böyle açık açık söylemeler doğal olarak. Örnek vermek gerekirse, 1.025.000.-TL portföy büyüklüğü olan ama bunun 1 milyonu farklı bir kurumda olan bir müşterisi, ben nitelikli yatırımcıyım, 25.000'lik hesap aç bana dediği zaman bunu geri çevirme hakkı var. Onu bırak, hesap açtığı zaman bile, belli bir süre önce bildirimde bulunmak kaydıyla, sorgusuz sualsiz hesabı kapatma hakkı var. Kanunu uygulamakla, idari kararlara uygun olarak ürün ve hizmet sunulması farklı şeyler.

Yaklaşık 10 yıl önce hesap açtırmak istemiştim kendilerinden, 250.000 TL portföy alt limiti koymuşlardı önüme. Zaman değişti, rekabet arttı en son 30.000 TL üstüne hesap açıyoruz demişlerdi. Gün gelir bu sınırları da kaldırırlar.
    Sorun yok dostum. Bol kazançlar.

6. Yenilenebilir enerji konusuna taktım gibi.
    2 gündür IKP diğer 3 fondan güzel ayrıştı.
    Bende GZH var

Kızım ve oğlum için uzun vade her ay bunlardan düzenli almayı planlıyorum.
    Umarım ileride pişman olmam...

7. sn supremegod

Hisse değil de %80 eurobond fonu bu.
    İzahnamesi de şurada.
    Arada iki kere kar payı ödemesi farklı yönü.
    Dolarla da alınabilecekmiş.

https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...7e1095e3c837b6

8.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Finans TGE konusunda ne yaptın? Sanki haklı çıkacakmışın gibi bir görünüm var. İki gün üst üste düşüş %8 lik getiriyi geri aldı gibi. Eğer üçüncü düşüş gelirse geçici olarak da olsa vedalaşmakta fayda var diye düşünüyorum. Ama şöyle bir şey var. Elden çıkarırsın bu kez tekrar yükselmeye başlar. Bu iişler biraz da şans işi.
    Satmadım duruyor.
    Zaten üzerime bir ağırlık çöktü, son 3 aydır ne fon alıyorum ne de satıyorum.
    Eldekiler öylece duruyor.

Ama ara sıra kar realizasyonu yapıp ppf'ye çekilsem mi diye ciddi olarak düşünüyorum.Ben düşünürken kur atağı başlıyor, tekrar beklemeye geçiyorum

Sayfa 355/1002 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455855 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •