-
Amerikali sair, deneme yazari ve egitimci (Asa Bundy Sheffey) Robert Hayden'in olum yildonumu (25 Subat 1980)

Pazarlari da erken kalkardi babam
kusanirdi giysilerini o mavi kara sogukta,
sonra sizlayan catlak ellerle
hafta ici gunlerinin havasinda zahmetle
yigilmis atesleri harlardi. Kimse tesekkur etmedi ona.
Uyanip duyardim soguk ufalanislari, parcalanislari.
Odalar sicakken, cagiridi,
ve yavasca dogrulur giyinirdim,
korkarak evin suregen ofkelerinden,
sogugu kapi disari etmisle
ve de guzel pabuclarimi boyamis olanla
aldirmadan konusarak.
Ne biliyordum, ne biliyordum ki
askin sadeligi ve yalniz burolar hakkinda?
-
Politik hiciv icerikli Ingiliz televizyon dizisi Emret Bakanim (Yes Minister), 25 Subat 1980’de BBC kanalinda yayinlanmaya basladi.

-
20.yuzyilin en seckin ve en radikal oyun yazari Amerikali Tennessee Williams'in (Thomas Lanier Williams) olum yildonumu (25 Subat 1983)
"Oyun, anilar uzerinedir. Bu yuzden de, los, duygusal ve gercek disidir. Anilarda her sey sanki muzikseldir. Bu da, kulislerden gelen keman seslerini aciklar. Ben oyunun sunucusuyum, hem de bir oyuncusu. [...] Oyunda bir de besinci karakter var; kendisi sominenin uzerinde asili olan ve gerceginden daha buyuk bu fotografinin disinda, oyunda asla gorunmez. Bizi yillar once terk eden babamizdir bu kisi. Telefoncuydu, ama uzak diyarlara asikti, calistigi telefon firmasindan ayrilip, isik delisi bu sehirden sivisip gitti... Ondan aldigimiz en son haber, Meksika'nin Pasifik kiyilarinda Mazatlan'dan gonderilen adressiz bir kartpostaldi ve uzerinde sadece iki kelime yaziliydi, "Merhaba... Hosca kalin!" Sanirim oyunun geriye kalani kolayca anlasilabilir..."Sirca Kumes

"The play is memory. Being a memory play, it is dimly lighted, it is sentimental, it is not realistic. In memory everything seems to happen to music. That explains the fiddle in the wings. I am the narrator of the play, and also a character in it.[...] There is a fifth character in the play who doesn't appear except in this larger-than-life photograph over the mantel. This is our father who left us a long time ago. He was a telephone man who fell in love with long distances; he gave up his job with the telephone company and skipped the light fantastic out of town.... The last we heard of him was a picture postcard from Mazatlan, on the Pacific coast of Mexico, containing a message of two words, "Hello"- Good-bye!" and an address. I think the rest of the play will explain itself..."The Glass Menagerie
-
25 Subat 1986’da duzenlenen 28. Grammy Odul Toreninde, Micheal Jackson ve Lionel Richie tarafindan yazilan We Are The World sarkisi Yilin Sarkisi Grammy Odulunu aldilar.

https://www.youtube.com/watch?v=WbachP6QhGk
-
Amerikali heavy metal grubu Pantera, 6.studyo albumu Vulgar Display of Power’i 25 Subat 1992’de Atco Records etiketiyle piyasaya surdu.
-
Italyan sarkici, soz yazari Francesca Michielin’in dogum gunu (25 Subat 1995)

-
Madonna’nin Take a Bow sarkisi 25 Subat 1995’de listelerin zirvesine oturdu ve 8 Nisan 1995’e kadar suren 7 hafta boyunca orada kaldi.
:format(jpeg):mode_rgb():quality(90)/discogs-images/R-1070666-1276954466.jpeg.jpg)
-
Turk sanayici ve is adami Ahmet Vehbi Koc’un olum yildonumu (25 Subat 1996)
"Benim Anayasam sudur: Devletim ve ulkem var oldukca ben de varim. Demokrasi varsa hepimiz variz. Memleketimizin ekonomisini kuvvetlendirmek icin elimizden gelen butun gayreti gostermeliyiz. Ekonomimiz guclendikce demokrasi daha iyi yerlesir, dunyadaki itibarimiz artar."

"My constitutional law is this: I exist if my country and my state exists. We all exist if there is democracy. We must put in our best efforts into strengthening the economy of our country. As our economy strengthens, democracy will take a stronger hold and our credibility in the world will increase."
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri