TR ekonomisi Genel durumu anlayabilmek için, her çeyrekte bilançolarına yüzeysel baktığım 24 şirket var. 8 Tanesi büyük bankalar.
Takip ettiğim bu şirketlerde;
Bankaların hepsinin cirosu artmış. Hepsi kâr etmiş. Sadece 2 tanesinin kârı %14 civarı az bir miktar düşmüş. Diğer hepsinin kârı enflasyon üzerinde artmış. Kamu bankaları rekor kırmışlar. En büyüklerin F/K ları 3 le 5 arası değişiyor. İnanılmaz ucuz.
Sanayi ve hizmet şirketlerinde, 16 taneden sadece 3 tanesi zarar açıklamış. Diğer hepsi kâr açıklamış. Üçte ikisinin ciroları ve kârları düşmüş.
BU, EN KÖTÜ OLMASI GEREKEN ÇEYREK.
Turizmin durduğunu, ülkelerin kapandığını düşünürsek, Durum çok iyi görünüyor.
Şu an TR yi olduğundan çok daha kötü gösterenler, siyasetçiler ve onlarla kapışan sömürgeci yahudiler.
Gidişatımız cehenneme o ayrı konu.
Şu an BIST analizi yapıyoruz ve BIST seviyesi, bilançoları yansıtmıyor.
Siyasilerin ve sömürgecilerin kavgasını yansıtıyor. yansıtmasıda normal tabi.
Bir sonraki çeyreğin bundan daha kötü gelmeyeceğini varsaymak yanlış olmaz.
Tek sorun, avrupa ve abd de vaka sayıları artmaya devam ediyor. Avrupada ikinci dalgaya girmemiş olan ülkelerde girmeye başladı. Bunun etkisi piyasalara şu ana kadar yansıtılmadı.
Yansıtılacakmı.?
Bilmiyorum, görüntü ortada ve yansıtılmıyor. Virus dendimi FED ve AMB trilyonlar basıp dağıtıyorlar.
Sabah sabah bilançoları neden inceledim.?
Bugün ne kadar daha inebiliriz onu kavrayabilmek için.
TUPRS ve PETKM deki sıradışı olayın sonlanmasını bekleyeceğiz. Onlar BISTi aşağı çekiyorlar, nereye kadar çekerler bilemiyorum.
Üzerine yabancılar hala yüksek oranda satıyorlar, asıl problem bu.
Yabancı satışının önemli kısmı yeni giren 400 bin kişi ile karşılanmış olmalı.
BIST deki Son %20 lik çakılma, yeni girişleri yavaşlatmıştır. "anacıım" diyerek başka yerlere yönelmişlerdir. Şimdi yine benzer çakılma olursa, BIST e girebilirmiyim diye inceleyen bir grup daha vaz geçecektir.
BIST'i yönetmek sanat işi. Sebep sonuçları doğru bağlayamayan, ezber beyinli 3 emir eri koyarsan olmaz. BIST yönetim kuruluna bir güreşçi birde müftü oturtulmalıydı.
Sonuç olarak, gerçekte şu an ciddi bir iniş olmamalı ama oluyor. abd borsaları rekor üzerine rekor kıracaklar, yine tepedeler.
.
Yer İmleri