Bu konuyu daha önce yazdık zaten, arkasında çok ciddi Suud ve BAE sermayesi var ve özellikle GES alanında tekel hale gelmiş durumdalar:
https://www.google.com.tr/search?q=s...t+Asunim&cad=h
O dediğiniz taşşak durumu 54 milyon blokeden sonra ne durumda bunu bilemiyoruz. Bu bloke olayı ve sonrasında MKK'ya yapılan ilave müracaatlar oyunun nasıl bir parçası bunu anlamaya çalışıyoruz. Yoksa bu konuda sizinle hemfikirim üstadım.
Küçük bir çalışma, herkes kendine göre çıkarımını yapsın arkadaşlar:
Hareketin başladığı 11.04.2019 tarihinden sayın bakanın açıklama yaptığı 26.04.2019 tarihine kadarki grafik ve aracı kurum dağılımı aşağıdadır:
Görüleceği gibi, (muhtemelen) birileri sayın bakanın programını ve bu program doğrultusunda İstanbul Finans Merkezi ile ilgili yapacağı açıklamayı öğrenmiş ve hissede pozisyon almaya başlamış. Bu süreçteki Aracı Kurum Dağılımı aşağıda:
Sayın bakanın yaptığı açıklama ile birlikte aynı grup alımlarını hızlandırmış ve fiyat yaklaşık olarak 2 ye katlanmış ve durum aşağıdaki gibi gelişmiş:
Ak Yatırım tabiri caizse ne var ne yok hisseyi süpürmüş ve 07.05.2019 tarihinde Asunim'e işlem yasağı gelmiş. Bu süreçte topladığı ve eskiden elinde olanlar da dahil edildiğinde toplam 54 milyon lota bloke konulmasıyla birlikte takaslardaki azalma miktarı ise şu şekilde:
İş Yatırım: -19 milyon lot
Ak Yatırım: -18 milyon 600 bin lot
Deniz Yatırım: -9 milyon 400 bin lot
ICBCT Yatırım: -3 milyon 900 bin lot
Diğerleri : -3 milyon 100 bin lot
------------------------------------
Toplam 54 milyon lot
*
Bence gayet net...
Takas 221 +35 oldu. 7milyon kaldı. 5,5luk başvuruda AK'a gitmiş.Yanlız ben akyatırımla çalışıyorum.Sordum bunlara ne iş diye.hiç birşey bilmiyorlar.Nasıl olabilirkii??Başka çalışan varsa bir sorun illa biri biliyordur.
evett kaldığımız yerden devam.70veriliyor.kademedeki emir sayısından belli KY olduğu aynı lot alışta satısta alışta 45 emir satışta 13
Bugun de satisa devam ederler ama tekrar soyluyorum par kazanmak istiyorsabiz 0.50-0.60 bandindan yukunuzu alin gelirse tabi oraya.Bunlar kendileri alip kendileri satiyor çunku.
Yer İmleri