Sayfa 356/1013 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. bir rezalet daha, kasasında para ile 5 yıllık karına satılan t.telekomun ana hissedarı Otaş'ın kredi taksini ödemediği kaydedildi

Bloomberg News'in konuya yakın 4 yetkiliye dayandırdığı habere göre Türk Telekom'da yüzde 55 paya sahip olan Otaş, kullandığı 4.75 milyar dolarlık kredinin 290 milyon dolarlık taksidini ödeyemedi. Konuya yakın 2 yetkili; Suudi Telekom'la ödeme sorununun çözümü için yardım teklifinin ve hisse alım müzakerelerinin devam ettiğini ancak bu teklifin kredinin ana parasında 1 milyar dolardan fazla kayba yol açacağından dolayı Şubat ayında reddedildiğini bildirdi. Otaş Eylül ayında da 290 milyon dolarlık taksidi ödememe haberleriyle gündeme gelmişti. Öte yandan Oger, Türk Telekom ve Suudi Telekom yetkilileri konuya dair bir açıklama yapmadı.

http://www.bloomberght.com/haberler/...igi-kaydedildi.

Garanti ve Akbank alacağından dolayı ağzını açamıyor, haciz koyduramıyorlar. bankacılık mı işportacılık mı yapılıyor belli değil.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    İktidara laf yok...

15 yılda, elinde her türlü olanak, aldığı aldık, sattığı sattık, son derece olumlu bir dönemde dilediği kadar borçlanan, devletin elindekileri dilediğine dilediği fiyata satan, yol yapmayı lütuf ve hizmet sayan bir iktidarın ülkeyi gatirdiği noktada, bizim elimizdeki üç kuruşu dolara yatırmamızı olayın çözümü (ya da çözümlenmemesi) olarak değerlendiren birinden burada diskur yemek bence hiçbir iklimde doğru değil.

Ama bu konuda da bu yönetimden mağdur yaratmak amaçlanıyorsa, bu başlıkta bunu yiyecek kişi bulunduğunu sanmıyorum.
    yahu bora bey bir tutturmuşsunuz mağduriyet mağduriyet ? piyasanın içinde değilsiniz eleğinizi asmışsınız sorumluluk kalmamış inşaat sektörünü eleştiriyorsunuz o inşaat sektörü ayakta tutuyorsa piyasayı istihdam sağlıyosa bunu kutlamak gerek ??

yani anlamıyorum bu nasıl bir bakış ?

okuyorum sizi bakıyorum döviz aldım şu fiyattan diyosunuz ben dehşete düşüyorum sevinç içindesiniz ben kahroluyorum, her yükselen 10 puanlık artış bir atelyenin daha kapanıp 10 ailenin daha aç kalması demek !

bunları yazıp çizmeniz forumun büyüğü olarak hoş olmuyor vebal alıyorsunuz ve yakışmıyor

klavye başında eğlenceye dökmüşsünüz şu eleştirme işini otomatik boyuna bombardıman ? durum bu, şimdi hayatın tam içinde cebelleşen bizlerle siz bilmiyorum nasıl anlaşabileceğiz ?

zor

iyi günler hiç gerek yok yazışmaya

saygılarımla
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

3. Gerçekler ne yazık ki acıdır.

gereksiz yere buyursen aç gözlü olarak 7 8 senede bir gelen krizlere hazır değilsen

batarsın. !

bizim pisaya da var. pat küt gidiyorlar.

biz yerli üreticiyiz . 2 hafta deli gibi çalısıyoruz.
    sonra hop 1 hafta boş.

alman cocuklar ile ınternet uzerınde starcraft oyunuyorum.

veya hanımla tatıle gıdıyorum .

benım krız yönetimim bu. !

200 bınını verıp 800 bıne araba almadıgımdan. 600 bın borclanıp . elın alman arabası ıcın fransız bankasına. !

keferenın ülkesine gidip eğlenebiliyorum .

herkes bir hırka yeterse zengınsın .
    10 kurk yetmezse fakırsın .

felsefesı tasısa ıdı.

bugun sürünmezlerdi.

ki
    daha birşey yok.

benim asıl endişem.

bu usa dakı ıranlı veledin basımıza acabılecegı dertler.

usa ıran ambargosunu delen her bankaya daldı .
    hepsne ceza kestı.

hepsı seve seve ödedi.

kımsenın gık ı cıkmadı .

hiç bir bankanın bir görevlisi tutuklanmadı.

cok sert bir harekettır.

stratejı similasyonları gıbı.

sıkıstırısın sararsın yavaş yavaş boğarsın. !

çok sert olabilir.

bakalım.

buradayız. gidecek yer yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Gene bize bağlandı mı döviz krizi?

Biz almasak, döviz göçecek...

Vebalimiz büyük.

Her 25.000 dolar aldığımda bir işletmeyi batırıyormuşum.

Almiim bari bundan böyle.

Her 25.000 dolar sattığımda da batık bir işletme kurtulursa bu sevap bizi epey idare eder.

Geçmişte yaşadığım sayısız krizde dolarım yoktu.

Hepsinin zararını çektim. Enayi gibi.

Ben bu ülkeyi seviyorum derdim. Almayacağım elin gavurunun parasını.

Ben almamama karşın döviz füze gibi çıktı.

Şimdi anlayamıyorum: Ben aldığım için mi çıkıyor? Yoksa almadığım için mi?

Gırgır bir tarafa, ben bu başlıkta akşama kadar laflayan her bir üyeden çok daha fazla aktif hayatın içindeyim.

Öyle elimi yıkama durumlarım yok. Niyetim de.

Son söz: Sadece inşaatla kalkınma olsaydı bizim abad olmamız gerekirdi.

Hala fakiriz. Hala muhtaciz gavurun parasına.

Acı olan bu.

Ve benim bu konuda hiç bir dahlim, vebalim yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Daha da garibi şu: Dolar 2,900 lira iken geçen seçimden önceden beri dolarla ilgileniyorum.

O zaman 100 dolarlık servetim varsa şu anda 85 dolar etmiyor.

İlginç değil mi?

Belki de aldığımız vebaldendir.

Kimbilir.

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bir rezalet daha, kasasında para ile 5 yıllık karına satılan t.telekomun ana hissedarı Otaş'ın kredi taksini ödemediği kaydedildi

Bloomberg News'in konuya yakın 4 yetkiliye dayandırdığı habere göre Türk Telekom'da yüzde 55 paya sahip olan Otaş, kullandığı 4.75 milyar dolarlık kredinin 290 milyon dolarlık taksidini ödeyemedi. Konuya yakın 2 yetkili; Suudi Telekom'la ödeme sorununun çözümü için yardım teklifinin ve hisse alım müzakerelerinin devam ettiğini ancak bu teklifin kredinin ana parasında 1 milyar dolardan fazla kayba yol açacağından dolayı Şubat ayında reddedildiğini bildirdi. Otaş Eylül ayında da 290 milyon dolarlık taksidi ödememe haberleriyle gündeme gelmişti. Öte yandan Oger, Türk Telekom ve Suudi Telekom yetkilileri konuya dair bir açıklama yapmadı.

http://www.bloomberght.com/haberler/...igi-kaydedildi.

Garanti ve Akbank alacağından dolayı ağzını açamıyor, haciz koyduramıyorlar. bankacılık mı işportacılık mı yapılıyor belli değil.
    bu 3 4 ay once gene ödiyememişti.

7.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    bakın elinizdeki üç kuruşla üç kuruş kazanmak için dolar fırlasın diye dua edenler kendi bindikleri dalı keserler

dolar sana bugün üç kuruş verir yarın oğlunun kıızının çalıştığı firma topu diker evladın ekmeğinden olur

yüksek döviz yüksek faiz bitirdi memleketi 50 senedir, milli bilinç gerek ilerisinide gençlerin istikbalinide düşünmek gerek.

sanayi biterse bankalar biter işçi biter memur biter tüccar biter hayat durur, sonra o dolarlarınızı bozduracak yerde bulamazsınız kaynatıp yeseniz tadı da bişeye benzemez.

biraz empati biraz vicdan biraz sağduyu gerek, türkiye hepimizin içinde olduğu bir gemi, bu gemi yüzmeli, başka türkiye yok

bilmemki daha ne demeli ?
    ülke 15 senedir adam gibi yönetilse senin dediklerinin hiç biri olmazdı.
    memlekette üretim yok, her sene cari açık var.
    bunlar tersine dönmedikçe söylediklerin donkişotluğa giriyor.

Bana niye DOLAR ALDIN diyenlere şunu soruyorum, hadi ben aldım sizin deyişinizle iktidar batsın diye memleketimi düşünmeyip vatan hainliği yapıyorum, böyle kabul edelim , peki bu ülkenin en başı olan zatı muhterem niye hesabında 200 bin Usd tutuyormuş ? Sözcüsü geçenlerdeki `dolarını bozdur ey vatandaş` kampanyasında açıkladı ,gidip 200 bin Usd `ını bozdurmuş. Cevap lütfen niye bir ülkenin en başı olan kişi kendi ülkesinin parası cinsinden tasarruf yapmazda gider USD ALIR ?

Sayfa 356/1013 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •