Sayfa 358/679 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon
Arama sonucu : 5432 madde; 2,857 - 2,864 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by canbaba06 Yazıyı Oku
    geçtiğimiz yazılarda Emirhan06 beyinde sölediği gibi paynetin ciro olarak katkısının az ama kara yüksek olduğundan giderek
    2022 cirosu 16 500 000 000 arena konsolide cirosundaki payı yaklaşık 600 000 000 olduğunu hatırlıyorum
    2023 içinde yukarıdaki haberin içeriğine göre % 100 artış beklenmekte buna göre
    2023 cirosdan 33 000 000 000 arena konsolide cirosundaki payı yaklaşık 1 100 000 000 gelmektedir.
    acaba Emirhan beyden rica etsek bir değerlendirmede bulunabilir mi net kara oranı nedir acaba
    birde arayı açtı çok sık olmasada ara ara gelse biraz bilgilendirme yapsa fena olmaz
    sektörü bilmiyorum ama şöyle %5-10 arası bir kar ile çalışılsa 55 milyon ile 110 milyon sırf paynet karı var muazzam
    bence paynetin satılmasını hiiç istemem halka arz daha mantıklı arenada kalması daha iyi olur diye düşünüyorum
    bildiğim 2021 hem fiyat olarak hemde bilanço karı olarak zirve yaptığında paynet yok gibi bişeydi birightstar güneş enerji yoktu son olarak yenileme işi falan bunları bilen gören hissede baskılıyorda baskılıyor yanına bikaç sektör daha atarsa holding bile olabilir

Hocam haberde %100 büyür denen şirket Paynet , Arena değil. O yüzden 2023 Arena cirosunu 33-34 milyar alamayız.

Arena 2022 cirosu 17,2 milyar TL. 2023 sonu itibari ile TL bazında %30-40 civarı bir büyüme olabilir. Bunun %15-20 civarı satışların USD bazında artmasından , kalan %15-20 civarı da USD kurunun artışından gelebilir.

Yani 2023 yıl sonu Arena konsolide ciro beklentim 23-24 milyar TL arasında. Paynet %100 büyürse , Paynet solo cirosu 1.1 milyar civarı olacak demektir. Yani toplam ciro içindeki payı % 5'in de altında kalır. Ama Paynet 1,1 milyar ciro ile 70-90 milyon lira arası bir net kar elde edebilir ki , bu bile arena için beklenen net karının %40-50 civarını oluşturur.

Yani Paynetin ciroya katkısı %5 olmasına rağmen net kara katkısı %40-50 civarıdır.

Ama bunun tek sebebi , hep söylediğimiz gibi yüksek faiz gideri. Arena 2022 senesinde 450 milyon lira faiz ödedi. Paynet satılıp bu borç makul seviyeye indirilebilseydi , 450 değil maksimum 150 milyon faiz ödenirdi. Net kar da 110 değil 400 milyon civarı gelirdi.

Yani durum biraz karışık. Paynet satılmadan net kar da patlama yapmak zor olacak. Ama tez olarak dediğiniz doğru. Paynetin net kar marjı %7-8 civarı. Halbuki arenanın konsolide net kar marjı , ödenen faiz yüzünden %0,7 bile değil. Paynetin karlılığı iyi ama maalesef Payneti satmadan da bu kredi borcundan kurtulmak çok zor. O yüzden satmak zorundayız. Yada en iyi ihtimalle bir kısmını satmak yada halka arz etmek zorundayız. Bize min. 1 milyar TL taze para lazım net kar marjımızı arttırmamız için. Yoksa kazandığımızı bankalara faiz olarak vermeye devam ederiz.

Son 10 iş gününde sürekli artı kapattık. Belki öyle süper bir ralli yaşanmadı ama 1-2 gün hariç her gün 10-15 kuruş yukarıda kapatmayı başardık. Bu süre zarfında endeks %6-7 artarken biz %25 arttık.

23,5 liradan 14 liraya çok anlamsızca düstük. Bilanço kötü gelmedi. Hatta beklentiden iyi bile geldi. Dünya kadar kredi faizi ödenemesine rağmen son çeyrek tüm zamanların net kar rekoru kırıldı. Ama buna rağmen önce endeksi bahane ettiler , sonra deprem düşüşü derken 45 günde 23,5 liradan 14 liraya kadar düştük hatta altına da geldi.

Sonra endeks gayet güzel topladı ve neredeyse tarihi zirvesine çok yaklaştı ama biz ancak son 2 haftada toparladık biraz. Bunun da tek sebebi son 2 haftada 1,3 milyon lotdan fazla alan emeklilik yatırım fonları ile yatırım fonlarının alışı oldu. Onlar bu kadar almasa buralara gelebilir miydik bilmiyorum.

Son 1 ayda Bireysel emeklilik fonlarında bazı değişiklikler yapıldı. Devlet katkısının yapıldığı fonlarda hisse oranı %10'dan %30'a çıkarıldı. Böylece bu fonlardan borsaya milyarlarca liralık yatırım geldi.

Bu artıştan biz de son 2 haftada nasiplendik ve Vakıf yatırım son 10 günde yaklaşık 1,1 milyon lot alım yaptı emeklilik fonları adına.

Yatırım fonları da son 2 haftada 200 bin lot civarı aldı. Dün de Halk yatırım biraz aldı ve pasife 150 bin lot civarı alış girdi. Bunun kim olduğunu salı günü anlarız ama bence dünkü halk yatırım alışı da emeklilik fonları adına idi. Çünkü Vakıf da benzer şekilde aldı.

Eğer Pazartesi Vakıf ve Halk bu şekilde almaya devam ederse gelecek hafta 19,6 liralara kadar yükselebilirz. Burada bir direnç var ama burası aşılırsa sonrasında tekrar 23,5'lar hedef olacaktır. Onun üstü ise tahmin edilemez.23,5 aşılırsa 35 liralara kadar teknik olarak yolu var. Ama buraları konuşmak için çok erken.

Önce bu hafta alımların arkası gelecek mi bunu görmemiz lazım. Eğer son 2 haftadaki gibi , fonlar yada başkaları almaya devam ederse önce 19,6 , sonra 23,5 hedeflenecek. Hele bir oralara gelelim sonrasına sonra bakarız.

Normal şartlarda bu bilanço ile ve yeni haber olmaksızın 23,5 üstüne çıkmak çok kolay olmayacak ama seçim yaklaşırken eğer cep telefonu ve tablet için bir ÖTV muafiyeti getirilirse , Arena , İndes gibi firmalara sert bir alım gelebilir.

Ama bizim ana beklentimiz hep Paynetin satılması. Her ne kadar bu konu artık popülerliğini yitirse de , kimsede bu konu hakkında bir umut kalmamış olsa da , bu konuda yaşanabilecek ani olumlu bir gelişme hisseyi soluksuz olarak 40-50 liralara götürür.

Bunu hep söyledim , bize 1 milyar TL taze para lazım. Eğer bu para Paynet satışından gelirse , yani maliyetsiz , sıfır maliyetle gelirse önümüz çok açık. İlk hedef 40-50 lira arası olur. Sonrası ise gelecek bilançolarla şekillenir. Paynet için olumlu bir haber henüz yok ama süreci sonlandırdık alıcı yok diye de bir haber yok. Sonuçta her an herşey olabilir.

Her sene %100 büyüyen ve artık 1 milyar TL ciroyu geçecek olan bir fintechin satılmaması için bir gerekçe yok. Eğer satılmıyorsa muhtemelen uçuk kaçık bir bedel isteniyordur. Yoksa 70-80 milyon senelik net kar elde eden ve her sene %100 büyüyen böyle bir şirket için 1 milyar değer çok ucuz bile kalır. 1,5 milyar TL normal bir değerdir , 2 milyarın üstü ise biraz fantastik kaçar. Ama 1 milyarlık değer resmen fırsattır Paynet için. Benim açımdan satıcı için de alıcı için de an adil değer 1,5 milyar lira.

Bu meblağa yakın bir değerle satıldığı anda bizim hisse 50 liraya gider soluksuz. Ama satılır mı , yada ne zaman satılır onun bilemiyoruz. Ama benim beklentim satılacak 1-2 ay içinde. Belki de seçimlerden hemen sonra.

Fakat bu habere kadar gidebileceğimiz en yüksek değer 25 liralar olur mevcut bilanço ile. Yada çok ekstra güzel iş haberleri gelmediği sürece diyeyim. Ama Paynetin 1,5 milyar seviyesinde bir fiyata satılması halinde 50 lira bile ucuz kalabilir.

2. Üstadım halka arz etmek isteselerdi çoktan yurtdışına açmış olurlardı payneti.Son dönemdeki halka arz trenide kaçtı gibi duruyor.

Bu yöneticiler Olağan genel kurulu unuturlarsa şaşırmam.Geçmişte neden olağan genel kurul yapılmıyor diye mail attığımı telefon açtığımı hatırlıyorumda uyanamamışız o zaman işte.
    Kalkıp salak gibi 21.5 liradan ekleme yaptım.40 lira olsa ne olur 60 lira olsa ne olur bu kafayla.

Hisse trade hissesi olmuş birilerinin elinde.Fon alışları bitince kaldıkları yerden devam ederler bence.
    Omar Musa alınca da hep aynısını yaptılar.Piyasaya saldıkları bir miktar lot var onu satıp alarak geçiniyor bu adamlar gibi geliyor bana.
    Ytd.

Size bir sorum olacaktı,Üstadım sadece paynet ten gelen kâr net kârı oluştursaydı ederimiz hisse fiyatı olarak ne olurdu?(arena,brighstar,telefon yenileme,ges işleri,bulut işleri gelir gideri nötr olarak alırsak)
    Temel ve teknik olarak yanlış bir soru olsa bile makul bir karşılığı varmı cevap olarak.

Üstadım şimdiden sağolun paylaşımlarınız için.

3.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Üstadım halka arz etmek isteselerdi çoktan yurtdışına açmış olurlardı payneti.Son dönemdeki halka arz trenide kaçtı gibi duruyor.

Bu yöneticiler Olağan genel kurulu unuturlarsa şaşırmam.Geçmişte neden olağan genel kurul yapılmıyor diye mail attığımı telefon açtığımı hatırlıyorumda uyanamamışız o zaman işte.
    Kalkıp salak gibi 21.5 liradan ekleme yaptım.40 lira olsa ne olur 60 lira olsa ne olur bu kafayla.

Hisse trade hissesi olmuş birilerinin elinde.Fon alışları bitince kaldıkları yerden devam ederler bence.
    Omar Musa alınca da hep aynısını yaptılar.Piyasaya saldıkları bir miktar lot var onu satıp alarak geçiniyor bu adamlar gibi geliyor bana.
    Ytd.

Size bir sorum olacaktı,Üstadım sadece paynet ten gelen kâr net kârı oluştursaydı ederimiz hisse fiyatı olarak ne olurdu?(arena,brighstar,telefon yenileme,ges işleri,bulut işleri gelir gideri nötr olarak alırsak)
    Temel ve teknik olarak yanlış bir soru olsa bile makul bir karşılığı varmı cevap olarak.

Üstadım şimdiden sağolun paylaşımlarınız için.

Yok hocam halka arz treni kaçmadı. Hala daha halka arz olan şirketlere , arzın 50-100 katı talep geliyor. Çünkü herkes halka arzdan sonra fiyatın en az %40-50 gideceğini düşündüğü için halka arzlar hala daha talep görüyor. Tabi bir de suni patron manipülasyonu var halka arzlarda.

Genel kurul muhtemelen Nisan sonu yada Mayıs başı olacak yine galiba. Şu ana kadar genel kurul kararı almadılar , temettü kararı da açıklanmadı. Geçen sene de geç açıklamışlardı. Bence genel kurul bayram sonrasına kalır. Yani Mayıs ayına.

Hocam Paynet ve o saydıklarınız dahil tüm net kar 110 milyon. Ama ben bu net karı doğal bulmuyorum çübkü 600 milyonluk esas faaliyet karının 500 milyonunu finansal gidere vererek devam edemezsiniz. Elbet bu finansal gider düşecek. Ya borcu kapatacaksınız yada faizler düşecek. O yüzden sorunuzun tam bir cevabı bende yok. Ama bildiğim tek şey var , paynet satılıp borç düşürülürse , biz yine 300 milyon USD seviyesinde bir piyasa değerine çıkarız.

4. Sayın Emirhan06 esas manipülasyonun ağa babası yeni halka arzlarda değil piyasada öncesinde halka açık şirketlerde oluyor.

Çünkü arkadaşlar alışmışlar 3-5 çantacı ile anlaşıp yatırımcının iliğini kurutmaya. Bazı gelen bilançoların peşine hisse grafiklerine bakın anlarsınız.

Bu işlerin iyice suyu çıktı. Yatırımcıdan ederinin 3-5-10 da birine hisseleri geri teslim etsin diye bekliyorlar. Böyle bir dünya yok.

Mal toplanmadıkça finansal tablonun yansıtması gereken hisse fiyatları bir türlü gerçekleşmekte zorlanıyor.

Yeni halka arzlarda hiç olmazsa yatırımcı 3-5 te olsa madur edilmiyor.

Adam bilanço atıyor defter değeri bir önceki bilançoya göre *2 oluyor hisse tavan olamıyor.

Buna bir de kamularda dönen dalga dümenleri de eklersek. Otoritenin önce kendisine bir çeki düzen vermesi sonrada bu patronların bir kulağını çekmesi lazım.

Örnek EREGL hisse geri alım kararı alıyor aslında son çıkan tebliğe göre buna YK kararı yetiyor ama gönderilen açıklamaya bakın yalandan yere GK onayı beklenecek.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

5.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Sayın Emirhan06 esas manipülasyonun ağa babası yeni halka arzlarda değil piyasada öncesinde halka açık şirketlerde oluyor.

Çünkü arkadaşlar alışmışlar 3-5 çantacı ile anlaşıp yatırımcının iliğini kurutmaya. Bazı gelen bilançoların peşine hisse grafiklerine bakın anlarsınız.

Bu işlerin iyice suyu çıktı. Yatırımcıdan ederinin 3-5-10 da birine hisseleri geri teslim etsin diye bekliyorlar. Böyle bir dünya yok.

Mal toplanmadıkça finansal tablonun yansıtması gereken hisse fiyatları bir türlü gerçekleşmekte zorlanıyor.

Yeni halka arzlarda hiç olmazsa yatırımcı 3-5 te olsa madur edilmiyor.

Adam bilanço atıyor defter değeri bir önceki bilançoya göre *2 oluyor hisse tavan olamıyor.

Buna bir de kamularda dönen dalga dümenleri de eklersek. Otoritenin önce kendisine bir çeki düzen vermesi sonrada bu patronların bir kulağını çekmesi lazım.

Örnek EREGL hisse geri alım kararı alıyor aslında son çıkan tebliğe göre buna YK kararı yetiyor ama gönderilen açıklamaya bakın yalandan yere GK onayı beklenecek.

Hocam borsa manipülasyona en açık yatırım aracıdır. Bu yüzden de özellikle son 5-10 senede , sosyal medyanın da genişlemesi ve yatırımcıların borsaya ilgisinin artması ile beraber maalesef her taraf üstadlarla doldu ve bunların da çoğu bu ilgiyi çeşitli manipülasyonlara alet ettiler.

5 para etmez senetler toplandıktan sonra sosyal medyada pazarlandı ve 5-10 katına çıkarılarak küçük yatırımcıya devredildikten sonra ortadan sıvıştı bunu yapanlar.

Bunun onlarca örneği var. Halka arzlarda oynanan oyun ise çok başka. Halka arzlarda suni talep oluşturulup , 100-150 kat talep geldi denip talep edilenin sadece %1'i oranında hatta bazen daha düşük oranda gerçek yatırımcıya mal satılıyor. Ardından talep çok diye , hisse borsada işlem görmeye başlar başlamaz 5-6 hatta bazen daha fazla tavan yaptırılıyor. Sonra 10 liraya halka arz olan hisse 1 hafta sonra 20 liradan tavana yazılanlara şelale gibi veriliyor. Böylece patron şirketi 10 liradan değil 16-17 lira ortalama ile halka arz etmiş oluyor.

Ardından da fiyat istikrarı fonu devreye sokularak 11-12 liralarda fiyat dengeleniyor. Tüm örnekler buna yakın sonuçlar veriyor. Eğer yeterli alıcı bulamazlarsa da o zaman belli süre yukarılarda tutuluyor hisse fiyatı.

Ama bizim yatırımcımız bilançodan ve rasyolardan fiyat analizi yapan bir yatırımcı değil. Kağıt gidiyor mu gidiyor deyip trene atlamaya çalışan bir yatırımcı. Mesela şu soruyu kendine sormuyor. Halka 10 liradan arz olan bir hisse , 1 hafta içinde 20 lira oluyorsa ve değerinin bu olduğu düşünülüyorsa , patron geri zekalı mı da hisseyi 10 liradan sattı 1 hafta önce.

Evet halka arzlarda ilgi çekmek için bazen hafif iskontolu satılır senetler ama kimse 20 lira edecek hissesini 10 liradan hiç tanımadığı insanlara satmaz.

Benim demek istediğim patron manipülasyonu bu.

Yoksa dediklerinizde haklısınız , borsada 3 kağıt bitmez maalesef. Bu kadar kolay kandırılabilen yatırımcıların olduğu bir yerde ,3 kağıtçılar da bitmez.

Evet halka arzlardan alan insanlar hiç kaybetmiyor bu doğru ama ne kadar alabiliyor ki ? Normal yatırımcıya 10 hisse veriyorlarsa kendi hesaplarına 1000 tane alıyorlar sonra da 2 katına satıyorlar. Demek istediğim buydu.

6. Türk fintek şirketleri Dubai’de çıkartma yaptı
    Türkiye’den 30’u aşkın fintek şirketi, Türk-Arap Ekonomik Forumu’na katıldı. Forumda iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi yönünde açıklamalar yapıldı

Türk fintek şirketleri Dubai’de çıkartma yaptı
    0

0

Forumda konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Türk-Arap iş birliğinin iki ülke açısından önemini vurgularken, hızla ilerleyen bu ticari iş birlikteliklerinin daha ileri seviyeye taşınması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’de 30’u aşkın fintek firması Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Finans ve Yatırım Ofisi iş birliğinde Dubai’de çıkartma yaptı. Dubai’de ilki gerçekleşen Türk-Arap Ekonomi Forumu’na Türkiye’den Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Borçlanma Genel Müdürü Yiğit Korkmaz Yaşar ile dernek ve firma temsilcileri katıldı.

Forumda konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Türk-Arap iş birliğinin iki ülke açısından önemini vurgularken, hızla ilerleyen bu ticari iş birlikteliklerinin daha ileri seviyeye taşınması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’nin derin ve yetkin bir yetenek havuzuna sahip olduğunu vurgulayan Dağlıoğlu, “Bunun bu alanda yatırımcılar için çok önemli bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Türkiye konumuyla bir çok kıtaya merkez üssü olabilecek kapasiteye sahip. Sermaye piyasasında Türkiye’nin çözümleri her zaman konuşulur olmuştu ama fintek’in sağladığı hizmetler ekonomiye pandemi sonrası yararlanılabilir bir bakış oldu. Fintek’in sağladığı imkanlar uluslararası açıdan başarı sağlayabilecek ve yatırımcı dostu olmasından dolayı dikkate almanızı öneririm” dedi.

Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği Başkanı Ufuk Bilgetekin ise, Türkiye sahip olduğu güçlü finans sektörü, nüfusun dijital yatkınlığı ile fintek sektöründe güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Türkiye’de mevcutta 520 adet fintek şirketi vardır. İnovasyon, teknolojik altyapı ve nitelikli insan kaynağı Türkiye’deki fintek sektörünün güçlü yanları olmakla birlikte sermaye ve yatırımların bu alana yönelmesi gerekmektedir. Finteklere yönelik hızlandırma programlarının artışı ve girişimlerin finteklere olan ilgisiyle bu alanda çalışan şirketlerin sunduğu yenilikçi çözümler seçenekleri yerli ve yabancı yatırımcılar için fırsat olarak dikkat çekmektedir. Ticaret hacminin 5 yıl içerisinde 25 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. Türkiye ve Arap ülkeleri işbirliği fintek sektöründeki ivmeyi hızlandırmak için fırsatlar sunuyor. Bu işbirliği sınır ötesi ödeme sistemleri, dijital bankacılık ve yatırım platformları gibi alanlarda ortak girişimler oluşturulmasını sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Payfix Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, Türkiye’nin dünyada inovasyona açık, rekabetçi, önder ve lider olma özelliğini vurgulayarak, dünya çapında ‘fintek üssü’ olmaya aday olan en önemli ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Kork, Arap dünyasının özellikle körfez dünyasının başkenti Dubai ile Türkiye’nin ilişkisinin geçmiş köklere dayandığını vurgulayarak siyasi ve iktisadi anlamda iş birliklerinin kuvvetlenerek devam etmesi gerektiğini ve yabancı yatırımcıların Türk Fintek dünyası üzerinden dünyaya ulaşabileceğinin altını çizdi.

Dubai Dış Ticaret’ten Sorumlu Devlet Bakanı H.E Dr. Thani Bin Ahmed Al Zeyoudi de konuşmasında, “Dubai ve Türkiye arasındaki yatırım 2022 yılından bu yana yüzde 40 oranında arttı, ileriki günlerde bu artışın daha büyük bir ivme kazanmasını umut ediyorum.” diyerek son yıllardaki ekonomik iş birlikteliklerinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Erkan Kork, Dubai Dış Ticaret’ten Sorumlu Devlet Bakanı H.E Dr. Thani Bin Ahmed Al Zeyoudi’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve sevgilerini ileterek, el işçiliği ile yapılmış ve üzerinde altın harflerle ‘Bismillahirrahmanirrahim’ yazan bir hediye takdim etti.

7. Emirhan bey sorduğum sorulara cvp verdiğiniz için teşekkürler
    bu arada şirketten yatırımcı ilişkilerinden Murat beye birkaç soru yönelttim.kısaca bilgilendireyim
    Payneti sordum ne durumda diye satış için danışmanlık yapan firma ile tekrar sözleşme yaptık süreci değerlendiriyoruz kamuya açıklanacak bir durum olursa bilgilendirme yapacağız dedi .halka arz için şimdi yürütülen bir süreç var olumlu ya da olumsuz bir durum olursa yönetim kurulu değerlendirmek üzere hissedarların böyle bir iteği var ilettik dedi.

Önümüzde seçimlerin olduğunu hangi ittifak gelirse gelsin piyasalarda seçim sonrası faizlerin artmasının piyasaların beklentisinin yüksek olduğunu ilettim.Bu durumda şirkete taze para girişi için geçenlerde bilgilendirdiğinin kap için sürecin ne durumda olduğunu ilettim.Çok fazla zaman kalmadı bu faiz oranları bulamayabilirsiniz bir süre.Her halde yönetiminizde istemez seçim sonrası daha yüksek faizden borçlamayı ileteceğim dedi Serkan Beye.
    Birde şirketin sermayseinde % 15 in üzerinde paya sahip büyük hissedar ile görüşüp artık yolu nasıl olacaksa bir yolu vardır diye düşünüyorum şirkete sermaye girişi sağlanmasının kolay olabileceğini söyledim.Çok güzel bir fikir ileteceğim dedi

2021 deki bilançoda daha paynet - brigstar - yenileme ve enerji işi daha başlamamışken fiyatın % 50 aşağısında endekesin yaklaşık 4 katyında olduğunu ilettim.o da doğru söylüyorsunuz gerek fk gerek pd/d çok düşük olduğunu o da geel müdre ilettik hisse geri alımını yönetim kuruluna taşıması için teklif sıunduk ama ne olur bilemem dedi

8.  Alıntı Originally Posted by canbaba06 Yazıyı Oku
    Emirhan bey sorduğum sorulara cvp verdiğiniz için teşekkürler
    bu arada şirketten yatırımcı ilişkilerinden Murat beye birkaç soru yönelttim.kısaca bilgilendireyim
    Payneti sordum ne durumda diye satış için danışmanlık yapan firma ile tekrar sözleşme yaptık süreci değerlendiriyoruz kamuya açıklanacak bir durum olursa bilgilendirme yapacağız dedi .halka arz için şimdi yürütülen bir süreç var olumlu ya da olumsuz bir durum olursa yönetim kurulu değerlendirmek üzere hissedarların böyle bir iteği var ilettik dedi.

Önümüzde seçimlerin olduğunu hangi ittifak gelirse gelsin piyasalarda seçim sonrası faizlerin artmasının piyasaların beklentisinin yüksek olduğunu ilettim.Bu durumda şirkete taze para girişi için geçenlerde bilgilendirdiğinin kap için sürecin ne durumda olduğunu ilettim.Çok fazla zaman kalmadı bu faiz oranları bulamayabilirsiniz bir süre.Her halde yönetiminizde istemez seçim sonrası daha yüksek faizden borçlamayı ileteceğim dedi Serkan Beye.
    Birde şirketin sermayseinde % 15 in üzerinde paya sahip büyük hissedar ile görüşüp artık yolu nasıl olacaksa bir yolu vardır diye düşünüyorum şirkete sermaye girişi sağlanmasının kolay olabileceğini söyledim.Çok güzel bir fikir ileteceğim dedi

2021 deki bilançoda daha paynet - brigstar - yenileme ve enerji işi daha başlamamışken fiyatın % 50 aşağısında endekesin yaklaşık 4 katyında olduğunu ilettim.o da doğru söylüyorsunuz gerek fk gerek pd/d çok düşük olduğunu o da geel müdre ilettik hisse geri alımını yönetim kuruluna taşıması için teklif sıunduk ama ne olur bilemem dedi

Hocam bilgilendirme için teşekkürler.

Ama maalesef bizim şirketin yatırımcı ilişkileri bölümü sekreterya görevinden başka bir görev yapmıyor. Tek bildikleri ve söyledikleri , görüşlerinizi taleplerinizi üst yönetime ileteceğiz demek. Yazılı veya sözlü olarak başka bir cevap da beklemek çok mantıklı değil.

Bu konularda 100 tane de mail atsanız yada arasanız alacağınız cevaplar aynı olur. Taleplerinizi üst yönetime ileteceğiz. Sanki üst yönetim bu talepleri bilmiyor da onlar iletince öğreniyor. Üst yönetim tüm bu talepleri biliyor bilmelerinin ötesinde tüm bu konuları zaten kendileri de görüyor ve tartışıyor.

Ama sorun şu ki yatırımcıyı bilgilendirmiyorlar ne karar vardıkları konusunda. Şeffaf değiller. Yoksa yatırımcı ilişkileri bu talepleri üst yönetime ilettikten sonra , üst yönetimin ne dediğini ilettiğine şahit olan var mı ? Yok. Yani sizin bu talepleri ilettiler üst yönetime , sonra üst yönetimin ne cevap verdiği konusunda sizi bilgilendirdiler mi ? Bilgilendirmezler. Çünkü şeffaf değiller.

Elalemin şirket yönetimler , yatırımcıdan aynı konuda çok soru gelince , herkese ayrı ayrı cevap vermemek için , yatırımcılarımızdan gelen çok sayıda soru üzerine şu konu hakkındaki yönetim görüşümüz şudur diye KAP haberi yolluyor. Yatırımcısına saygısı olan böyle yapıyor. Yatırımcısına saygısı olmayan da bizimkilerin yaptığı gibi yapıyor. Talebinizi üst yönetime ilettik deyip sonrasında kulaklarının üstüne yatıyorlar. Ama yatırımcı ilişkileri ne yapsın . Onlara böyle yapın diyen bir üst yönetimleri var.

Yoksa sizin sorduğunuz sorular bugüne kadar yüzlerce kez soruldu onlara. En basiti ve sonuncusu hisse geri alım konusu. Deprem sonrası herkes yatırımcıyı korukamk için hisse geri alım yapıyor , üstelik avantajı var siz neden yapmıyorsunuz diye onlarca mail atıldı. Ne cevap geldi ? Talebinizi yönetime ilettik. Bu bir cevap değil ki. Bu bir bilgilendirme. Yönetime ilettiniz de yönetim ne dedi ?

Yapacaksa ne zaman yapacağını söyledi mi ? Yapmayacaksa neden yapmadığını söyledi mi ? Yok ikisini de yapmadı kulağının üstüne yattı. Yatırımcı ne derse desin çok da bir tarafımda ben kendi bildiğimi yaparım dediler. Küçük yatırımcının bizim gözümüzde hiç önemi yok , onlar soru da sorsa cevap vermeyiz onlara bizim için gram değerleri yok dediler.

Olan bu hocam. Ben de çok mail attım ama değişen bir şey yok. Bu yönetim , hem icra kurulu hem de Yönetim kurulu bu borsanın gördüğü en yatırımcı düşmanı yönetimdir. Bunu defalarca kanıtladılar.

Paynet haberinin üstünden 1 sene geçmiş , 1 tane elle tutulur açıklama yapmadılar şimdi de utanmadan danışman ile sözleşme uzatmışlar. Bu danışman 1 senedir altın yumurtlayan Paynete bir alıcı bulamamış ama adamlar ödüllendirilmiş ve sözleşmeleri uzatılmış. Enteresan işler.

Şimdi birileri belki adamlar müşteri buldu da anlaşamadılar diyebilir. Valla bu işlerde sonuç önemlidir. Sonuca ulaştı iseniz başarılısınızdır. Ulaşamadıysanız kimse bahanelere bakmaz.

Artık herkes şirketin bu tüm faaliyet karını yiyip bitiren kredi faizi hakkında şirket yönetiminin ne düşündüğünü bilmek istiyor.

2022 yılının tüm karını faize verdiler , 2023 yılında ne olacağını herkes bilmek istiyor. Adam gibi çıkıp bunu anlatmaları lazım yatırımcıya. Kulaklarının üstüne yatmaya devam etmemeliler.

Sayfa 358/679 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •