Sayfa 359/1002 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459859 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 2,865 - 2,872 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    kub 2.20 gelmiş ,kur artışı kadar getiriyor bu fonlar , ee satınca valor 3 ve %10
    stopaj , direkt dovız almak mantikli degilmi?( bendede tdg var oda aynı)
    Uzun vadede borsalar vs olumlu giderse dövizi geçebilir belki, ama çok büyük bir risk var
    Ya borsalarda balon patlarsa, o zaman bırakın döviz kadar getirmeyi, dövizin yanına bile yaklaşmak mümkün olmaz.
    O yüzden KUB vs fonlara tedbirli yaklaşıyorum.
    Ne olur ne olmaz.

GBC derseniz onslara bağlamış kendini.
    TDG vb fonlarda da tahvil faizleri artışa geçerse eldeki eski tahvillerin değeri düşecek o ayrı sıkıntı.

Kısacası durum karışık dövizden etkilenen fonlarda

2.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Haklısınız. Bu değişken fonların amacı sususlerden minimum etkilenmek çıkışlarda maksimum olmak değil mi

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Öyle bir fon bulursanız bana da haber verin bende almak isterim. Düşüşlerden minimum etkilenmek istiyorsanız türevde ters pozisyon açacaksınız ama yükselişte maximum elde etmek için de yükseliş yönünde türev açacaksınız. İkisini aynı anda yapamazsınız. Düşüşteki short pozisyonunuz sizin diğer varlıklardan kaybettiğiniz tutarın bir kısmını tazmin eder ama yukarı giderken de getirinizi törpüler.
    Türevde sürekli yön tayin edip ona göre piyasada pozisyon açıp kapamasını bekliyorsanız bu çok zordur.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Uzun vadede borsalar vs olumlu giderse dövizi geçebilir belki, ama çok büyük bir risk var
    Ya borsalarda balon patlarsa, o zaman bırakın döviz kadar getirmeyi, dövizin yanına bile yaklaşmak mümkün olmaz.
    O yüzden KUB vs fonlara tedbirli yaklaşıyorum.
    Ne olur ne olmaz.
    E zaman Amerika faizi arttirirsa KUB dan çıkalım. Dolar yükselir ama amerkian borsası düşer

direkt dovizle alınıp , satışsa dovız gelen fonlar sadece serbest fonlardami var ?

5.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    E zaman Amerika faizi arttirirsa KUB dan çıkalım. Dolar yükselir ama amerkian borsası düşer

Herşey mümkün.
    Hiçbir şeyi öngöremiyoruz.

Bir görüşte diyorki enflasyon falan hikaye, kısa sürede düşüşe geçecek, o yüzde faizler ciddi oranda yükselmeyecek vs vs.

6.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    direkt dovizle alınıp , satışsa dovız gelen fonlar sadece serbest fonlardami var ?
    Sorduğunuz doğrudan dövizle alınan fonlarsa hayır.
    TDG bile doğrudan dövizle alınabiliyor.
    B grubu paylar var TDG'de, onları dövizle alıyorsunuz ama Tefas'tan değil, doğrudan kurucudan alacaksınız.

Dünden beri çok mum yaktım.
    Umarım soğanda etkisi olur.
    Yeni bant .30-.58 arası gibi.
    Mumların parasını kimden alacam?
    Yoksa üstüne buzlu limonata mı iç diyorsunuz?
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

8. TCD dönüşüm sonrası tarihindeki en uzun sürünme dönemimi yaşıyor, hiç bu kadar olmamıştı.
    Gerçi uzun süredir bist'te bu kadar yataya bağlamamıştı.
    21 Ocak'ta tüm bist fonlarından çıkmak çok isabetli olurmuş.

Sayfa 359/1002 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459859 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •