Originally Posted by
keko
3,00 seviyesinde psikolojik bir direnç seviyesi vardı ....işte hisse bu gün 2,95 e çıkarak o dirence yaklaştı sonra da döndü...sanırım haftaya tekrardan orayı deneyecek....geçerse artık 3,00 seviyeleri destek olur...
bu gün ağırlıklı ortalaması 2,80 idi ve bu günkü kapanışı 2,82 oldu...bu durum hissenin hala da güçlü olduğunu gösteriyor...işlem hacmi 31 milyon tl oldu...bir kaç gün önce 45 milyon yaptığında biraz dinlenme ihtiyacı duymuş ama dinlenirken bile geri gelmek istememişti...dinlenmesini işlem hacmini düşürerek yapması çıkmaktaki isteğini yansıtıyordu...bundan sonra da böyle davranır mı bilinmez..
kısacası çıkmaktaki isteği hala devam ediyor ve gücünde bir azalma görülmüyor...endekste büyük sıkıntılar olmadığı sürece çıkışına devam etme isteğinde görünüyor...
bu gün cuma normalde piyasalar riske girmek istemeyip işi rölantide götürme eğiliminde oluyor...kimse hafta sonu riskini almak istemiyor...çünkü ülkemizde ne oluyorsa hep hafta sonu oluyor....bu dezavantaja rağmen hisse bu riski alarak çıkış yapmış olması taktire şayandır...tabi bu durum da hisse ile ilgili ve endeksle ilgili kötü bir haber gelmediği sürece çıkışına devam etmek isteyeceğini işaret ediyor...
benim gördüklerim bunlar dostlar....
cuma günü böyle bir yorumda bulunmuş idim..bu gün hisse gerçekten de oldukça güçlü davranmış ve günün daha ilk yarım saatinde 3,07 i görecek kadar çıkmayı başardı...bu çıkıştan sonra bir miktar düzeltme yapmak istedi bu düzeltmeyi cumanın günün zirvesi olan 2,95 de sonlandırdı ,yani başka bir deyişle 2,95 ten destek alarak tekrardan güç kazanmaya başlayarak çıkma arzusunda görünüyor...şu saatte 2,96-97 de işlem görüyor...gün içinde 3,00 psikolojik seviyenin üzerine çıkmayı başarır ise ,satış baskısını büyük ölçüde kıracak ve buda rahat bir nefes almasını sağlayarak bundan sonraki işlemlerini 3,00 ın üzerinde yapmasına neden olacaktır...
şu dakikalarda 3,00 ın üzerine çıkma çabası var...işlem hacmi henüz doyuma ulaşmış görünmüyor (tabi şu saate kadar ) buda hissenin hala çıkmak istediğini düşündürtüyor...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri