Süper yorum olmuş, özellikle ABD'deki durumları gayet realist bir bakış açısıyla değerlendirmişsin. Süleyman Bey'i şahsen değil de dolaylı yoldan tanıyorum ve değerli biri olduğunu ben de bir çok kaynaktan duydum ancak Banka Yönetimi bence yeteri kadar profesyonel davranmıyor, tabi ulterior motive'leri (art düşünceleri) yok ise. Mesela şu temettü verme olayına ben tamamen karşıyım. Vergisi halihazırda ödenmiş olan 375 milyon tl üzerinden %15 stopaj kesilecek yani 2. kez vergi kesilecek, böylece 57 milyon tl aslında çöpe gitmiş olacak. Böyle yapacaklarına temettüye gidecek olan 375M tl ile hisse geri alımı yapsalar çok daha verimli olurdu, böylece tahtadaki al-satlara alet edilen serseri lotların 43 milyon lot gibi (tedavüldekilerin %7'si yapar) önemli bir kısmı tedavülden emilmiş olurdu, hissenin stabilize olmasına destek verilirdi. Hatta temettüye ayrılmış 375M tl nin 1 milyar tl ye çıkarılması için hiç bir engel yok, bu para büyük meblağ değil sadece bankanın 3 aylık net kârıdır, böyle yapsalar 115 milyon lot hisse taban fiyatlardan geri alınmış olurdu ve serseri lotların da alayı tahtadan emilmiş olurdu. Yönetim bunu göremiyor mu? Tabii ki görüyor ama bu cihete gitmek amaçlarına hizmet etmiyor olsa gerek.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
RSİ'deki PU'nun ben de farkındayım, hisse 29 Kasımdaki 8.60 gün içi dibinden 4.5 ay kadar sonra 8.23'de yeni bir gün içi dip yapmış ancak RSİ 29 Kasımdaki seviyesinin ciddi oranda üzerinde kalmış (PU'nun tanımı). Hissede çıkış trendine girilmesi için 8.23 gün içi dibinden asgari %20'lik bir çıkış yaşanması lazım, ki bu seviye 9.88 dir. Bu seviye kabaca senin dolar bazlı seviyene tekabül ediyor. Ancak öncelikle 50 günlük basit hareketli ortalama olan 9.31'in aşılması lazım, ki hissede boğa piyasası öngörüsü iyice gündeme gelsin, algılar pozitif yönde değişsin. 9.88 seviyesini tolerans ile birlikte ben 10.00 tl olarak revize ettim, 10.00'ın üzerindeki kapanışlar tüm denklemi değiştirir ve dediğin gibi bu çocuk okumaya başlar.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Borsanın en önemli özelliklerinden biri de işte bu bezdirmedir. Hatta borsanın olmazsa olmazıdır. İşte bu yüzden KY'lar ne zaman satsa, sattıktan sonra hemen her zaman hisse yukarı gider ve onlar da kendilerini tekmeleyip dururlar, işi şansızlığa vururlar. Aslında işin şansızlık ile yakından veya uzaktan alakası yoktur, sadece kendi psikolojilerine yenilmişlerdir, yani bunun sorumlusu yine kendileridir daha doğrusu acemilikleri, tecrübesizlikleri, duygusal davranmaları, belirli bir stratejiye sahip olmamalarıdır.
Borsanın diğer çok önemli bir özelliği de "endişe duvarını" tırmanma özelliğidir. Piyasadaki algı (beklentiler) ne kadar negatif ise borsanın çıkış yapma potansiyeli de o kadar yüksektir. Bunun tam tersi de doğrudur, piyasadaki algı (beklentiler) ne kadar olumlu ise borsanın düşme potansiyeli de o kadar yüksektir. Aradaki ters korelasyona dikkat.
Sn. Trendhound sizin yazdıklarınız doğru, ben yazıyı uzatıp örneklemeye çalışırken yüzüme gözüme bulaştırmışım. Demek istediğim sadece günlükçü tayfasının her fiyat seviyesinde hem aşağı hem yukarı yönde işlem yaptığı, pozisyon taşımadığı ve bu nedenlerle mevcut trende etkilerinin olmadığıydı.
Ben de günlük işlem yapıyorum da hissenin çıkmaması benden bilinmesin diye kendimi sağlama alıyorum
Evet öyle, ben de başta piyasayı mantıkla çözmeye çalışırdım vazgeçeli çok oldu. Bakalım son iki güne: seçim haberi piyasaya düşünce borsa bir anda çöktü, ertesi gün seçim kesinleşince fırladı. Bunun rasyonel bir tarafı, akılcı bir açıklaması var mı?
Neyse, dün borsa çıkarken kapadı, en azından bu sabah da artı açıp biraz daha devam edecektir. Yine de temkinli olmak lazım, milletin kucağına malı bırakmadan fiyatlar yukarı çekiliyor olabilir. Halkbank'ta özellikle çok gördük bu hareketleri..
Sayin th ,%26 - %3 - % 0.5 oyu olan 3 parti bir araya gelirse akşener kazanır ni diyorsunuz.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri