Sayfa 36/246 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 281 - 288 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Yazacaklarım bu kadar..

Çok yazdım ben burda artık uzun müddet yokum.. Pozisyonlarimda belli..

Sevgiler ve saygilar herkese

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Başlığa 1 yıllık bir ara verdikten sonra herkese Günaydın,

Öncelikle, bırakın tefsiri, kendi inandığı kitabın mealini okumaktan aciz "Müslümanların" (Özellikle büyük harfle yazdım saygısızlık olmasın diye) çoğunlukta olduğu bir dönemde, okuyor olmanız alkışlanası bir şey.

İnsanın en güzel surette olduğu hakkındaki yorumlarınıza gelince - üzerinde düşününce bana da mantıklı geldi. Eğer insanı ben yaratmış olsaydım, her fırsatta o insan konuşurken falan arkadaşlarıma göz kırpar mimiklerimle "ben yaptım" derdim. Biyolojik anlamda muazzam (ama mükemmel değil). İnanılmaz biyolojik/psikolojik adaptasyon kapasitesi var. Dünyadaki diğer canlılara kıyasla ne devasa, ne de minicik, bu sebeple olası felaketlerden hep en az zayiatla çıkıyor.

Saçma ama World of Tanks 'tan öğrendiklerimden örnek vereceğim. Oyun Tank simülasyonu olduğu için kendimi küçük çapta bir Tank Bilirkişisi olarak görüyorum . Oyunda öyle tanklar var ki (gerçek hayatta kimisi üretim aşamasına geçmiş, kimisi proje aşamasındayken iptal edilmiş), belli özellikler açısından abartı iyiler. Bu abartı iyilik spesifik şartlar altında inanılmaz avantajlı olmalarını sağlıyor. Diğer tarafta öyle tanklar var ki, her özelliği "orta" denebilecek düzeyde. Gel gör ki, diğer muazzam tankın aksine, bu "orta" tank her şarta adapte olabilecek esneklikte. Buradan yola çıkacak olursak, evet insan bir aslan kadar kuvvetli değil, bir kartal kadar keskin bakış açılarına sahip değil, bir çita kadar hızlı değil, sindirim sistemi bir akbabanınki kadar güçlü asitlerle donatılmış değil, çenesi timsah kadar kuvvetli değil (bu biraz komik olurdu ), balık kadar çevik bir şekilde yüzemiyor, yarasalar kadar en ince ses titreşimlerini duyamıyor, köpekbalıkları kadar iyi koku alamıyor....Her özelliği "orta" ve bu sayede çok esnek. Her ortama adapte olabiliyor. Genelleme yaparak bu hususta insana "harika" diyebiliriz. Ama hala "en güzel surette" ifadesini yanlış buluyorum. Belki de çeviri hatasıdır...

Allah kelamı konusuna gelince - Yine empati kuruyorum, ben de Tanrı olsam ve küçük insancıklar yaratsam, "Bakın ben yaptım sizi" demek isterdim ve dolayısıyla da iletişim kurardım kimisiyle. Koskoca Tanrıyım sonuçta, tek tek hepsiyle iletişim kurmaya tenezzül etmem. Buraya kadar peygamberlerin olabiliritesini onaylamış oluyorum. Ama dinin versiyon versiyon inmiş olması, emirlerin sonraki versiyonlarda değişmiş ya da ilaveler yapılmış olması... aklım almıyor. Oyun mu oynuyoruz? Tanrı neden böyle şeyler yapıyor ki? Ve ne ilginçtir ki Zamandan Münezzeh Tanrı gönderdiği kitapta sadece biz insanların "geçmiş tarihinde" yaşanan veya ortaya çıkan şeylerden bahsediyor. Mesela neden ışınlanmanın farz veya haram olan boyutlarından bahseden bir ayet bile yok? Ya da neden X gezegenindeyken kıbleniz Y konumu olsun diye bir kural yok? Bu tüm zamanlara ithafen indirilmiş olduğu Kuranın aslında kısıtlı bir zaman dilimini muhatap alarak hüsran yaşatmasından başka nedir ki?

Kuran'da imajı çizilen Tanrı insanın sürekli karşısında iki büklüm olmasını, ona yalvarmasını, ondan bir şeyler istemesini, onu durmadan yüceltmesini ve övmesini (tazim), onu düşünmesini, hep onun kusursuzluklarından bahsetmesini.....istiyor. Bu hiç sağlıklı bir psioloji değil. Evet bir Allah var, evren ve içinde olup bitenler büyük bir iradeyi işaret ediyor. Ama bu...ne biliym

Yemek hazır nerdeyse, sonra devam ederim.

Yazı boyunca İslam ile ilgili şeyleri büyük harflerle yazmaya özen gösterdim saygısızlık olmasın diye. Arada kaçan olduysa affola. Selamlar
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Ahzab Suresindekiler hakkındaki yorumunuzu tuhaf buldum. Hayatın olağan akışına ters o bahsettikleriniz.

Daha çok "ütopya" gibi...

TDK 'ya göre Ütopya: Gerçekleştirilmesi imkansız tasarı veya düşünce anlamına gelir. Bu kelime genellikle utopya şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ütopya şeklinde olmalıdır.

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Ama hoşuma gitti böyle mantık fırtınası yapmak.

Bi bahaneyle yine Bernard Shaw 'dan bişey paylaşayım :

"Özgürlük sorumluluk anlamına gelir. Bu yüzden çoğu insan bundan korkar."

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku

Seviye 8 - BZ-176 (Herhangi prototip üretilmedi): "In the 1960s, amid strained relations with the Soviet Union, China came up with the concept of a "border defence force". The main firepower of this formation was to be units with "border cover tanks" in service. To reduce the overall height, the vehicle was designed with a roof raised above the gun. In addition, the tank was to be fitted with twin tracks and rocket boosters. Theoretically, due to their high power-to-weight ratio, these would have achieved good mobility and cross-country capability. The project was abandoned in 1978 and no prototypes were built."

Kendime yılbaşı hediyesi olarak BZ-176 aldım. Hiç tahmin ettiğim gibi zevkli değil. Yerine göre etkili diyelim. Savaş öncesi poz:

Diğer hediye olarak aldığım tank ise oyunda M47 Iron Arnie diye ticarileştirilmiş (Arnold Schwarzenegger ile reklam kampanyası - Arnold Schwarzenegger 'in bildiğim kadarıyla kendine ait bir M48 'i var). Tankın asıl hali M47 olup, oyunda oyun geliştiriciler koruyucu plakalar eklemişler tanka. Bu sayede boşluklı zırh kullanılmış oldu.

"ZIRH ÜRETİM ÇEŞİTLERİ

Zırh üretim yöntemleri dört başlık altında incelenmektedir.

1) Monoblok Zırh:
    Malzemenin tek parça halinde çıkarılması ile üretilen yöntemdir. Gövde ve kule tek parçadır. Bu durum olası harekat anında zırh bütünlüğünü bozar ve zırh çatlayabilir.

2) Çok Bloklu Zırh:
    Ardı ardına kaynaklanan zırh bloklarından oluşan kalın bir tabakadır. Bir çok katmandan oluştuğu için mühimmatın hasar verme oranını her katmanda düşürmektedir. Bu durum yüksek balistik koruma sağlamaktadır.

3) Aralıklı Çok Bloklu Zırh:
    Zırh bloklarının boşluklu şekilde kaynaklanmasıdır. İsabet eden mühimmat ilk bloğu deldikten sonra enerjisinin bir kısmını bırakılan boşluklar absorbe eder ve enerji tamamı ile diğer bloğa aktarılmaz. Bu metod ilk iki metotta daha yüksek balistik koruma sağlamaktadır. Bu yönteme en güzel örnek Sovyet T-72 'dir. Bu tankların zırhı 130 milimetre olmasına rağmen 600 milimetrelik bir bloğun direncine eş değerdir.
    "

Tankın oyundaki görüntüsü:

M47 'yi merak edenler olursa da (orijinal versiyonda Koruyucu Plakalar yok, dolayısıyla oyundaki versiyon kadar mermi sektirmesi mümkün değildi):

M47 Wikipedia:

https://en.wikipedia.org/wiki/M47_Patton

https://tr.wikipedia.org/wiki/M47_Patton#Tarihi

"M47 Patton, Amerikan yapımı ana muharebe tankıdır. M46 Patton tankının 90 mm'lik tank topu ve yeni tasarlanmış taretle donatılmış halidir. 1950'lerden 1980'lere kadar Amerikan Ordusu'nun standart ana muharebe tankıydı. Diğer Patton serisi tanklar gibi ismini Amerikalı General George Patton'dan almıştır. M46 Patton tankından geliştirilmiştir.

Tarihi
    M47 tankı M48 Patton tankının hizmete alınmasına kadar olan sürede ABD ordu ve Deniz Piyade kolordusunun kullandığı temel tank sınıfıydı. Daha önce Amerikan ordu servisinde bulunan M4 Sherman ve M46 Patton tanklarının yerini almıştır. M47 tankı, o dönemde tank gücünü yeni oluşturmakta olan Avrupa'daki NATO ve Asya'daki SEATO ülkeleri tarafından çok sayıda kullanılmıştır.

Tasarımı
    Kore Savaşı'ndan sonra mevcut anti tank silahlarının Sovyet tankları karşısında pek fazla şansları olmadığı görülmüştür. Bunun üzerine Amerikan Savunma Bakanlığı daha önceden tasarlanmış M46 Patton tankını geliştirme yoluna gitti.

Muharebe geçmişi
    Pakistan M47 tanklarını 1965 Hint-Pakistan savaşında Hindistan'a karşı kullanmıştır.
    Ürdün M47 tanklarını Altı Gün Savaşında Israile karşı kullanmıştır
    Türkiye M47 tanklarını 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'nda kullanmıştır.
    Iran İran-Irak Savaşında M47 tanklarını Irak'a karşı kullanmıştır.

Varyantları
    M46E1 M47 tankının tasarlandığı prototip modelidir. T42 prototip tankından alınan taret ve 90 mm'lik anti tank topuyla donatılmıştır.
    M47 Orijinal üretim modelidir.
    M47M Bu geliştirme programı 1960 ların sonunda başladı M47M M60A1 tanklarından alınan motor ve ateş kontrol parçaları entegre edilmiştir. Yardımcı şoför mahali 90mm'lik tank topu mühimmatlarına ek yer sağlamak amacıyla kaldırılmştır ABD tarafından kullanılmamakla birlikte 800 adet araç Iran ve Pakistan için üretilmiştir.
    M47E
    M47E1

Türk ordusu ve M47'ler
    M47 tankları uzun yıllar Türk Ordusu tarafından kullanılmış, Kıbrıs Harekâtı'nda da başarıyla hizmet vermişlerdir. Bu tanklar 1980'li yılların başlarından itibaren hizmetten kaldırılmışlardır."

Selamlar

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Bu da oyunda tanka yapılan eklemeleri özet şekilde gösteren video:

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Ahzab Suresindekiler hakkındaki yorumunuzu tuhaf buldum. Hayatın olağan akışına ters o bahsettikleriniz.

Daha çok "ütopya" gibi...

TDK 'ya göre Ütopya: Gerçekleştirilmesi imkansız tasarı veya düşünce anlamına gelir. Bu kelime genellikle utopya şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ütopya şeklinde olmalıdır.
    Bircok kisi (kadin ya da erkek) eşini sevgilisini aldatıyor.. Bunu gizlice yapıyor. Bu hayatın doğal akışı mı oluyor?

Ben demiyorum ki herkes illa çok eşli olsun. Var böyle şeyler. Olabilir diyorum. Durustce soylenmeli.. Arkadan is cevirilmemeli. Cok yadirgamamak buyutmemek lazım.. Cinsellik amaçlı evlilikten bahsetmiyorum altını çizeyim bir kez daha.. O baska birseye giriyor.. Tatminsizlige..
    Tek eşlilikte var çok eslilikte olabilir. Mümkün..

Extrem durumlar değil ya

Film izlicem

Bu beyin fırtınası simdilik burda dinsin artik. Yazmak zorunda kaliyorum

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Bircok kisi (kadin ya da erkek) eşini sevgilisini aldatıyor.. Bunu gizlice yapıyor. Bu hayatın doğal akışı mı oluyor?

Ben demiyorum ki herkes illa çok eşli olsun. Var böyle şeyler. Olabilir diyorum. Durustce soylenmeli.. Arkadan is cevirilmemeli. Cok yadirgamamak buyutmemek lazım.. Cinsellik amaçlı evlilikten bahsetmiyorum altını çizeyim bir kez daha.. O baska birseye giriyor.. Tatminsizlige..
    Tek eşlilikte var çok eslilikte olabilir. Mümkün..

Extrem durumlar değil ya

Film izlicem

Bu beyin fırtınası simdilik burda dinsin artik. Yazmak zorunda kaliyorum
    FX saatleri yaklaşıyor zaten.

Iş moduna dönüyoruz.

Uzun zamandır bu kadar boş bi haftasonu geçirmemiştim. Ama çok güzel sardı 🙂

Selamlar

Sayfa 36/246 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •