Sayfa 36/195 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon
Arama sonucu : 1558 madde; 281 - 288 arası.

Konu: AKSA Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Yazdıklarımı tam anlatamadım sanırım. Sizin yazdıklarınızla benim yazdıklarım korele değil

Önceki mesajımda özetle şunları sormuştum;

- Yabancılar, borsamıza gelecek mi? Gelecekse ne zaman?

- Aksa ile ACN-Pamuk emtiaları arasında eskiden korelasyon vardı. Artık yok gibi görüyorum demiştim. Zira teknik elyaf ve karbon elyaf gibi yenilikçi ürünler ile şirketin "döngüsel" sistemden çıkacağına inandığımı yazmıştım. Yani, ACN ile korele olmasını ben istemiyorum. Korele olmamasını, döngüsellikten çıkmasını olumlu buluyorum demiştim. Siz ne düşünüyorsunuz anlamadım.

- Aksa eskiden de böyle yenilikçi miydi yazmıştım. Cevabınızı göremedim.
    Benim Aksa' da gördüğüm, eskiden yoğun olarak standart elyaf üretimine odaklandığıdır. Şimdi artık teknik ürün farklılıkları oluşturarak katma değerli ürünlere yöneldiğini görüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Eskiden de yenilikçiydi mi diyorsunuz, yoksa yenilikçi değil mi diyorsunuz anlamadım.

Yazdıklarınızdan tek anladığım. Hisseyi kimse almaz. Hisse fiyatlandı....vs
    Dostum anlamışsın yada anlamamışsın çok umrumda değil.Sözün fazlası kime söylenir bilirsin.Seni öyle nitelemesemde yazdığım fakat anlamak istemediğin şeyleri tekrara düşüp yazarak seni fiilde o şekilde nitelemiş olmak istemem.O yüzden herşeyin hayırlısı diyelim çaylarımızı içelim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Cahillik mutluluktur!

2.  Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Burada daha dün bir bugün 2 aksa alıp gelip biz gibi 14 senedir Aksa ile hissedarlık bağı olanlara aksayı öğretmeye çalışmanız nasıl söylesem abes/komik kaçıyor.Buraya 14 yıldır siz gibi niceleri geldi niceleri gitti biz hep buradaydık.
    Ben hisse.net'e 1999 girisli ve uyelerin yonetici dahil en eskisiyim.

Yonetime sorabilirsin.

Ayrica pek cok yatirimci benim kim oldugumu iyi bilir.

Bu ezberledigin ucuz cumleleri yenilere anlat.

Sen giderken ben donuyordum.

AKSA'yi daha sen kisa pacali pantalonla gezerken ben aldim sattim en az 3 kez.

3. Bak beyefendi ben buraya ilk defa şu zaman üyeydim vs hikayeler ile yatırım hayatında başarı ölçülüyorsa ben size söyleyeyim platodata(euroline) forumundan beri bu alemdeyim.Senin kim olduğunu bilmiyorum umurumdada değil.Ben kişilerle değil rakamlar ve şirketlere kafa yordum yatırım hayatım boyunca.Şimdi sen seni bilenlerle yazıp çizmeye devam et.Belliki konuları kişiselleştirmeye bayılan tiplerdensin.Ben hiç gelemem öyle şeylere hemen uzaklaşırım.Bu arada ben paçalı donla gezerken bu ülkede borsanın b si yoktu.Aksa yı da ilk 1989 yılında aldım.Karamürselli bir yatırımcı olarak şirketin içinide,geçmişten bugüne rahmetli babalarından müdür ve amirlerine kadar tanır sık sıkta ziyaret ederim.Bir daha karşınıza çıkan herkese son arzlara girenlere yapılan gibi toy muamelesi çekmeye kalkmayın.Selametle.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Cahillik mutluluktur!

4.  Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Bak beyefendi ben buraya ilk defa şu zaman üyeydim vs hikayeler ile yatırım hayatında başarı ölçülüyorsa ben size söyleyeyim platodata(euroline) forumundan beri bu alemdeyim.
    Bir onceki yazinda oyle demiyordun.

Burada daha dün bir bugün 2 aksa alıp gelip biz gibi 14 senedir Aksa ile hissedarlık bağı olanlara aksayı öğretmeye çalışmanız nasıl söylesem abes/komik kaçıyor.Buraya 14 yıldır siz gibi niceleri geldi niceleri gitti biz hep buradaydık.

Yatirim hayatindaki basariyi ölçülüyor olmak senin cumlen.

Ben oyle birsey yapmiyorum.

Ama I.U.Iktisat 1981 mezunuyum.

Sana borsayi da hisseleri de Turkce ve Ingilizce olarak yazar okuturum.

Ben bu sayflarda bu gune kadar, bu kadar kendini begenmis, surekli ezber cumleler yazip onu bunu asagilayan bir adam gormedim.

Sadece bizce bulunmaz hint kumasi dedik, duydugumuz cumlelere bak.

Tek bir cumle daha yazarsan, cok agir yazarim, hatirlatmadi deme.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,059
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Sn.Tovbekar,

%300 bedelsiz veren gunlerce tavan tavan gitmesi, digerleri de boyle gider diye bir kural mi oluyor.

%1100 bedelsiz acikladi diye 2-3 misli yapar nasil bir beklentidir.

240-360 TL. olacakti yani.

Yabanci tavandan 1 milyon sattiysa satti kim niye yorum yapsin.

Burada tartisilan, biz bu hisse icin, evet bulunmaz hint kumasidir dedik diye, vatandas hisse aleyhinde olmadik seyler yazdi.

Konu bu.

Borsalarda hisse degerlendirmeleri yapilir, kisiler izler, ogrenir ya da ogrenmez, ama hissenin al-sat emirleri ortaklarin kararidir kimse buna bir sey diyemez ama hisseyi abuk sabuk isnatlarla kotulemek bence dogru bir yol degil.

Kaldi ki hissenin gunluk fiyat hareketleri nedeniyle bir takim yakistirmalar yapmak hic dogru degil.

Vatandas ne kadar bilgiliyse, SPK ne kadar namusluysa ona gore isleyen bir borsa bu.

Bunlari degistirme sansimiz var mi ?

Ornek LIDFA, Haziran 2014'te halka acildi, bu gune kadar ani cikis yaptigi en az 3 kez buyuk ortak mal satti.

Buna ne oluyor kardesim deme sansimiz var mi ?

Boyle bir SPK, boyle bir Isleyis, boyle bir ulke.

AKSA'yi is'te bu sartlar icinde ogrenip degerlendirmek lazim, Norvec ya da ABD'deki bir sirketle mukayese ederek degil.

Bizim dusuncemiz de bu, bu hisse mevcut sartlar icinde bulunmaz hint kumasidir.

Cok degil azami 2 sene sonunda ne dedigimizi anlarsiniz.
    sn tınaz
    ben kendi adıma biraz geç yaşta da olsa bir şeyleri anlamaya çalışıyorum ama sizin özelinizde sorduğum soruyu bile anlamadığınızı görmek beni üzdü... kaç yaşındasınız bilmem ama AKİPLİK hususunu bile bilen birilerine iki sene sonra dediklemizi anlarsınız demek sanki biraz ....
    neyse size sorduğum sorudan vaz geçtim... sizin aksanızı anlamak da benim harcım değil...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,059
    her topicte bazı kişiler vardır mesela ALARK topicinde de benim yönetimin adamı gibi davrandığımı söylerler... kendi adıma AKSA yıllardır takip ettiğim 99 depreminde bazı davalar ile ilgili sorun yaşandığını hatırladığım bir senet... takipte miyim evet. şimdilik daha ucuzunu bulmuş biriyim diye düşünüyorum. bir zamanlar ALKIM topicinde de bir şeyler sormuş ve bir dayak yemediğim kalmış birisi olarak görüyorum ki tahammül yok. kişinin ne sorduğunu anlamak yok. sadece kötülemek için var zihniyeti hakim. ALARKta kötüleyiciler var çoğunlukla onların boş hezeyanlarını bile okuyorum acaba doğru mu söylüyorlar diye...

Evet borsada % 300 bedelsiz açıkladığında günlerce tavan tavan gitmek diye bir davranış şekli var. % 1100 açıklayan şirketin çok daha fazla gideceğini düşünmek, lodrikin sürekli alımlarına rağmen neden bu fiyatlarda kaldığını düşünmek, DOWAKSA yatırımının neden kar olarak dönemediğini görmeye çalışmak borsayı anlamaya çalışmak mıdır evet... bence öyledir. eğer % 1100 bedelsiz açıklayan güzel bir şirket sadece tek tavan yapıyor ise bunu hissenin yatırımcıları daha fazla sorgulamalıydılar... bir tek sn müzikal yabancı korkusu dedi başka tek laf eden yok... kural mı evet neredeyse kural... öyle olmasa idi düşük sermayeli şirketler yüksek bedelsiz potansiyeli deyip uçmazlardı...
    hissenizi savunun ama birileri bir şeyler öğrenmek istediğinde hemen kötülemek yerine anlamaya çalışın bence... eğer birileri izah ederse ALARKın bunca yatırım ve kara rağmen hiçbir olumlu habere tepki vermeyişini açıklayabilecek kimse var ise onları da dinleyelim... belki benim yaptığım gibi hisseye fazla aşık olmuşsunuzdur diye düşünmek gerekmez mi?

amacım kimseyle polemik değil sadece başka eşeklerde de nalbantlık öğrenmeye çalışmaktır biline...

7. Sanırım hisseyi 120'de böldürme niyetleri var, bölününce de 10 lira olacak gibi işleme başlar, şahsen en kötü bölünmeyi 150 gibi bekliyordum, boş hayal.

İyi bir hafta olması dileğiyle.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

8. Bahaneyi buldular mi her senedi satiyorlar,piyasayi aliciya kusturduler ky a da tam havasi mal toplamak icin

Sayfa 36/195 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •