Sayfa 360/1023 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,873 - 2,880 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Bu beton beyinli güruh en azından PROJEDEN beton alma sevdasından vaz geçse ülkenin belası betoncular iflas bayrağını çekse her şey daha güzel olacak ama BETON beyne sirayet edince tedavi edilemiyor .

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Geriye doğru inceleme ve vergi yasaların özüne uygun değildir.

Ama Maliyeci bunu yasal hükmü yorumla genişletmek suretiyle rahatlıkla yapar.

Hatırlayın...Bir Gelirler Kontrolörü, Aydın Beyi pes ettirmişti.

Öyle büyük bir rakam koyuyor ki raporuna bir çok uzman da çalıştırsanız korku dağları bekliyor.

Onlar garanti verseler bile uzlaşmayı düşünebiliyorsunuz...
    Devletin geçmişte verdiği bazı muafiyetlerin dayanağı olan kanunlar bürokratlar tarafından muğlak bırakılabiliyor.

Doğan örneğinde de serbest bölgeler üzerinden kağıt ticareti yapılmış ama verilen muafiyetlerde daha sonradan maliye tarafından kullanılabilecek bazı muğlak noktalar bırakılmış. Oradaki sorun da ondan kaynaklı idi sanıyorum.

Benim de bizzat başıma geldi. Bilim sanayi bakanlığı arge için özel bir kanun ve vergi istisnası yönetmeliği çıkarttı. Maliye bu yönetmeliği tanımadı. Bakanlıklar arasında gerginlik oldu.

Ama şunu unutmamak lazım her zaman maliye bakanlığının dediği oluyor. Son sözü her zaman onlar söylüyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Bizim MB da İran gibi dövizde sabit kuru getirebşilirmi? gelirse kaçtan sabitleyebilir
    böyle bir kararın sonuçlarına katlanacak kadar döviz rezervimiz var mıdır sizce?

4.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Döviz büfelerinden alım-satım makbuzu alanlar var ...(hayali işlem)
    Bu sanki devletin hoşuna dahi gidebilir. Kardeş gel vergini öde dediğinde hayal sanal fark etmez. İşin boyutu büyüdüğünde de döviz büroları pek buna cesaret edemez diye düşünüyorum.

Geçen aylarda döviz bürolarına bağlanan özel bir yazılım ile Masak ve defterdarlık tarafından heuristik inceleme yapıldığını duymuştum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Döviz hesaplarına kurumsallar için uygulanan değer artış vergisinin bireysellere de uygulanması ile ilgili dedikodular konusunda bilgisi olan var mı?
    bireysele değer azalışında ne yapacak? vergiden düşmesini mi sağlayacak?

6.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    bireysele değer azalışında ne yapacak? vergiden düşmesini mi sağlayacak?
    Bir sonraki seneki döviz değer artış kazancından mahsup imkanı verebilir ama belki belirli bir yüzdesini.

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bir sonraki seneki döviz değer artış kazancından mahsup imkanı verebilir ama belki belirli bir yüzdesini.
    Çok zor.

''Çiftçi Ahmet Ağa'''da döviz alıp satıyor. GV beyannamesi mi vericek ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Devletin geçmişte verdiği bazı muafiyetlerin dayanağı olan kanunlar bürokratlar tarafından muğlak bırakılabiliyor.

Doğan örneğinde de serbest bölgeler üzerinden kağıt ticareti yapılmış ama verilen muafiyetlerde daha sonradan maliye tarafından kullanılabilecek bazı muğlak noktalar bırakılmış. Oradaki sorun da ondan kaynaklı idi sanıyorum.

Benim de bizzat başıma geldi. Bilim sanayi bakanlığı arge için özel bir kanun ve vergi istisnası yönetmeliği çıkarttı. Maliye bu yönetmeliği tanımadı. Bakanlıklar arasında gerginlik oldu.

Ama şunu unutmamak lazım her zaman maliye bakanlığının dediği oluyor. Son sözü her zaman onlar söylüyor.
    Benim hatırladığım Doğan TV ilmühaberlerinin (hisse senedi bastırılmazsa ilmuhaber şeklinde olur belge) devri inceleme elemanınca rapora bağlanarak KDV tarhiyatına ve vergi cezalarına konu edilmişti...

KDV Kanununa göre hisse devirleri KDV den istisna...

İnceleme elemanı ilmuhaber devrini KDV konusu yapmıştı...İstisnadan yararlanamaz demişti...

Sayfa 360/1023 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •