Sayfa 360/417 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410 ... SonSon
Arama sonucu : 3335 madde; 2,873 - 2,880 arası.

Konu: POLTK - Politeknik Metal

1.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Benim bilanco üzerinden yaptigim, güvendiğim bir deger hesaplama modelim var.
    Aslinda çok fazla bilinen model var ama benim de kendime göre bir hesabim var.
    Poltk için bulduğum değer 19.31 malesef.
    Ancak hisse fiyatları çoğunlukla sadece bilanco değerlerine göre fiyatlanmıyor.

Peki neler belirliyor ?
    -Bilanço rakamları,
    -Gizlenen bilanço rakamları,
    - Geleceğe dönük beklentiler
    -Piyasadaki gelişmeler
    -Olası Sözleşmeler
    -Söylentiler
    - Spekülasyon
    -Manipülasyon
    .....
    Poltk için de bilanço dısındaki faktörler etkili görünüyor.
    Not, Sizin ederinin yarısından işlem gördüğünüz hissenin adını söylerseniz benim modelime göre değerini hesaplamak isterim.
    Siz söylediniz diye söyleyim mesela :Arena benim.modele göre ederinin yarısından işlem görüyor. Ancak özvarlıkları içinde maddi duran varlık oranı cok düşük olduğundan olabilir diye düşünüyorum.
    Yatırım yaptığım hissenin ismini veremem. Bunun iki sebebi var. Birincisi ,Politeknik Metal sayfasında bunu yazmak etik olmaz. İkincisi , bu hissenin adını verdiğimde ,hisseye yoğun giriş olursa , hissenin yukarıya çıkışı gecikebilir.

Arena değil , çünkü 6 aylık bilançosunu açıklayınca 3,40 TL. lere kadar inmişti. Şimdi ise 5,60 TL. lerde , yani çok pirimlendi. 3,40 TL. lerdeyken alınabilirdi Ama , şimdi , bu fiyatlardan almak işime gelmez.

Alıntı Originally Posted by By Akıl Yazıyı Oku
    Yatırım yaptığım hissenin ismini veremem. Bunun iki sebebi var. Birincisi ,Politeknik Metal sayfasında bunu yazmak etik olmaz. İkincisi , bu hissenin adını verdiğimde ,hisseye yoğun giriş olursa , hissenin yukarıya çıkışı gecikebilir.

Arena değil , çünkü 6 aylık bilançosunu açıklayınca 3,40 TL. lere kadar inmişti. Şimdi ise 5,60 TL. lerde , yani çok pirimlendi. 3,40 TL. lerdeyken alınabilirdi Ama , şimdi , bu fiyatlardan almak işime gelmez.
    Ben Arena yı söylerken kimse alsın diye söylemedim. Bir tespitimi paylaştım. THYAO da son bilancoya göre benim hesabima göre 19 tl gösteriyor. Fakat bu bir tavsiye değil. Kendim bile almadım zaten.
    Yani sen simdi burada hisse ismi zikredince hisseye yoğun ilgi olur mu demek istedin. Poltk öyle sığ ki burada bağırsan sen ben 3-5 kisi daha
    Rahat ol yani.
    Benim kendi hesabıma göre kac tl eder onu merak ettim sadece.

3.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Ben Arena yı söylerken kimse alsın diye söylemedim. Bir tespitimi paylaştım. THYAO da son bilancoya göre benim hesabima göre 19 tl gösteriyor. Fakat bu bir tavsiye değil. Kendim bile almadım zaten.
    Yani sen simdi burada hisse ismi zikredince hisseye yoğun ilgi olur mu demek istedin. Poltk öyle sığ ki burada bağırsan sen ben 3-5 kisi daha
    Rahat ol yani.
    Benim kendi hesabıma göre kac tl eder onu merak ettim sadece.
    Bende Politeknik hissesi yok. Bu fiyatlardan almam da. Ancak 10 TL. lere inerse , belki alırım.

Alıntı Originally Posted by By Akıl Yazıyı Oku
    Bende Politeknik hissesi yok. Bu fiyatlardan almam da. Ancak 10 TL. lere inerse , belki alırım.
    Zaten biz de kimseye al demiyoruz. Hatta biz de pahalı diyoruz o ayrı konu.
    Poltk yok diyorsun ama foruma girip hisseyi gömüyorsun.
    Benim hissem yari fiyattan islem görüyor diye iddia ediyorsun. Fakat hisseni sôylemekten çekiniyorsun.
    Çok tuhaf.
    Sen bizim hisseye deger bictin biz de senin hissene deger biçelim belki biz de seni teyit edeceğiz. Ne var bunda.

5.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Benim hissem yari fiyattan islem görüyor diye iddia ediyorsun. Fakat hisseni sôylemekten çekiniyorsun.
    Çok tuhaf.
    Sen bizim hisseye deger bictin biz de senin hissene deger biçelim belki biz de seni teyit edeceğiz. Ne var bunda.
    Playmaker hocam böyle şeyler olur. Madem o kadar inanıyor yarı fiyatta olduğuna söylesin bizde onu teyit edelim. havanda su dövmekle olmuyor bu işler.
    Bizde biliyoruz hisse değerinin bu olmadığını, hisse fiyatının sadece tek bir yöntemle değeri biçilmiş olsaydı borsada kimse para kazanamazdı.

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

6. By akıl bekleme yapma devam et..! 😇

7. Merak etmesin şirket adı versin iskeletini çıkaralım
    Sonra konuşuruz ucuz mu pahalı mı ?

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

8.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Çok tuhaf.
    Mpark , Kalkınma bankası , İdeaş ki o zamanlar 24 TL. idi şimdi 3,68 TL. , Rodrigo Tekstil , İşfin ki ozamanlar 7-8 TL. lerde idi ,şimdi 2,62 TL. ve bunlar gibi , aşırı pahalı bir çok hissede hep uyarı yazılarım vardı ve halen var....Forumlarına girip bakabilirsiniz. Bu hisselerden de almadım. Ama ,yine de yatırımcıları uyarmak için hep yazdım ve yazıyorum.

Kalkınma bankası ve Mpark hisselerine hemen bakın. Son yorumlar bana ait. Şimdi ,belki bana kızıyorsunuz ama ilerde ,keşke dinleseydik de diyebilirsiniz. Böyle bir , bana hakverme yazısını , İdeaş topiğine bir girin , göreceksiniz. İdeaş topiği , Sayfa 19 , ZUZU adlı yatırımcının , benden alıntı yaparak yaptığı yorumu okuyun.

Çok ısrar ettiğiniz için de söyleyeyim . Portföyümde 2000 Adet ile bulundurduğum ve ucuz olduğunu iddia ettiğim hissem, Petun ve 6,65 TL. maaliyet ile, birkaç gün önce aldım. Bugün 7,92 TL. den kapanış yaptı...
    Buyrun ,.... değer biçebilirsiniz.
    Son düzenleme : By Akıl; 08-11-2019 saat: 00:59.

Sayfa 360/417 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •