Sayfa 360/1024 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 2,873 - 2,880 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Vakıftaki parayı ing ye gönderdim, para geri gelmiş kaynağı belirsiz diye nolucak şimdi 480 bin tl meblağ
    Sizin ing de vadesiz de olsa bir hesabınız yokmu? Parayı transfer ederken vakıfa IBAN numarası vermediniz mi? Parayı ing ye transfer ederken en azından oradaki MT'sine bilgi vermeniz gerekirdi. Bunları sizde biliyorsunuz belki de yapmışsınızdır. Peki İng MT si bu duruma ne diyor. Hiç bir şey olmazsa bildiğim kadarı ile para gönderilen bankaya geri döner. Bu işleri en iyi jon bilir. Kesin bilgi verirse kimse böyle bir durumla karşılaşmaz. Oran düşük müydü? Vakıfı terkettiniz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Vakıftaki parayı ing ye gönderdim, para geri gelmiş kaynağı belirsiz diye nolucak şimdi 480 bin tl meblağ
    MASAK arastirir.
    Aciklayamazsan el koyar.
    Allah yardimcin olsun.
    Ama ugrasirsin, ayakkabi kutularindakiler gibi seninkini de faizi ile iade ederler.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Son 10 yıllık gelir vergisi beyannameni vermelisin.
    İkincil olarak bildiğim kadarıyla 5 yıl önceki finansal durumun (örneğin toplam nakit varlığın) ile bugünkü arasındaki farkı bildirmen gerekiyor. Örneğin bu farkı son 5 yıldaki:
    -Verdiğin gelir vergisi beyannameleri (kira gelirleri dahil)
    -Edindiğin faiz gelirleri
    -Miras ile varlık transferleri
    -Gayrimenkul satışları

ile doğrulayabilirsin.

Ama bütün bunlardan evvel hangi bankanın bu tespitte bulunduğunu ve bu tespitin dayanağını sorgulatmalısın. Örneğin bu tespit gönderen bankadan mı alıcı bankadan mı kaynaklanıyor, bunu çok iyi tespit etmelisin. sabit fikirli olup bir bankaya konsantre olma, her iki bankayı da iyi sorgula.

Burada kritik nokta 5 yıl önceki nakit varlığındır. Herşey ona göre referans alır. Buna dikkat et.
    Anlayamadığım şu; para vakıf dan ing ye gitmiş. Ve gelen para için " Kaynağı belirsiz " açıklaması yapılıp geri gönderilmiş. Sizin verdiğiniz cevaptan vergiden ya da beyanname verme gibi durumlardan kaynaklandığı şeklinde anlıyorum. Eğer öyle ise gelir idaresinden şahsın kendisine bildirimde bulunulması gerekmez mi? Banka bu nedenle mi "kaynağı belirsiz " ifadesini kullanmış. ilginç ve yeni öğreneceğimiz bir durum var demek ki. Jon bizi bu konuda bilgilendir.

4.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Anlayamadığım şu; para vakıf dan ing ye gitmiş. Ve gelen para için " Kaynağı belirsiz " açıklaması yapılıp geri gönderilmiş. Sizin verdiğiniz cevaptan vergiden ya da beyanname verme gibi durumlardan kaynaklandığı şeklinde anlıyorum. Eğer öyle ise gelir idaresinden şahsın kendisine bildirimde bulunulması gerekmez mi? Banka bu nedenle mi "kaynağı belirsiz " ifadesini kullanmış. ilginç ve yeni öğreneceğimiz bir durum var demek ki. Jon bizi bu konuda bilgilendir.
    Mahkemeye gider duzeltir artik.

5.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    paranın kaynağının belirsiz olduğuna nasıl karar vermişler sordunuz mu? geri dönen parayı Vakıfbank'ta bağlayamıyor musunuz?Ya da nakit çekip başka bir bankaya götürüp yatırsanız olmaz mı?

6.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Ben paranın kaynağını belirlemek için gerekli prosedürü ve zaman sınırlarını yazdım. Tabii bildiğim kadarıyla. Sn jondowes bu konuda bencede çok daha kesin bilgiye sahip olabilir. Bizi aydınlatırsa daha sağlam bilgiye sahip olmuş oluruz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Kaynak sorma işi bitmemiş miydi? Pis kokular geliyor burnuma.

Yurtdışından getirenlere miydi yoksa o iş?

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Kaynak sorma işi bitmemiş miydi? Pis kokular geliyor burnuma.

Yurtdışından getirenlere miydi yoksa o iş?
    Bu bence ING'nin kurnazligi.

Eger konu muvazali bir hal alirsa, para o bankada mahkeme sureci sonuna kadar faizsiz kalir.

Sayfa 360/1024 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •