-
KONYA.E ve NETAS.E payları 16 Kasım seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek
17/10/2023 06:22:30
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KONYA.E ve NETAS.E payları 17/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KONYA.E ve NETAS.E payları 17/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
QNBFL.E payları 16 Kasım seans sonuna kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek
17/10/2023 06:23:00
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında QNBFL.E payları 17/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecek.
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında QNBFL.E payları 17/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecektir. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi tedbirleri) internet emir yasağı tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
CW Enerji, mevcut yatırım teşvik belgesi kapsamında üretim hattı makinesi temin etti
17/10/2023 06:23:30
CW Enerji, mevcut yatırım teşvik belgesi kapsamında üretim hattı makinesi temin etti.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimizin 09.05.2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda;
Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1.Kısım Atatürk Bulvarı N20 Döşemealtı/Antalya adresinde bulunan ana üretim tesisinde fotovoltaik güneş paneli üretim hattı yatırımı ve modernizasyonu kapsamında gerekli siparişlerin verilmesine karar verilmiş ve halka arz gelirlerinden karşılanmak üzere söz konusu yatırıma ilişkin toplam maliyetin yaklaşık 10.300.000 USD (OnmilyonüçyüzbinAmerikanDoları) planlandığı belirtilmiş idi.
Bu defa, söz konusu yatırım için halka arz geliri kullanımı yerine; Şirket çıkarları göz önünde bulundurularak orta ve uzun vadeli finansman ihtiyacının karşılanması ve likiditenin artırılması amacı ile H133568 numaralı 10 Ekim 2022 tarihli mevcut yatırım teşvik belgesi kapsamında üretim hattı makinesi temin edilmiş ve bedeli, finansal kiralama yoluyla KDV hariç 10.226.986,35 USD karşılığı 295.720.223,86 TL anapara ödemeli olmak üzere anapara ve finansman maliyeti dahil yaklaşık toplam 595.654.997,30 TL geri ödeme tutarı olacak şekilde Vakıf Katılım Bankası Anonim Şirketi aracılığı ile 36 ay vadeli finanse edilmiştir.
Söz konusu makinenin montaj ve kurulum sürecinin yaklaşık iki ay içinde tamamlanması hedeflenmektedir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SAYAS.E paylarında 16 Kasım seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak
17/10/2023 06:24:00
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında SAYAS.E paylarında 17/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında SAYAS.E paylarında 17/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Otokar, Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç satışı için 130 milyon euro bedelli sözleşme imzaladı
17/10/2023 06:24:30
Otokar, bir Avrupa ülkesinin açmış olduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımına ilişkin ihaleyi kazanarak, 130 milyon euro bedelli sözleşme imzaladı.
"Şirketimiz, bir Avrupa ülkesinin açmış olduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımına ilişkin ihaleye 23 Kasım 2022 tarihinde teklif vermiş olup; ihaleyi kazandığımız tarafımıza bildirilmiş ve sözleşme görüşmeleri olumlu sonuçlanmıştır. Söz konusu sözleşme 18 Ekim 2023 tarihinde imzalanacaktır .
Toplam sözleşme bedeli yaklaşık 130 milyon Euro olup, sözleşme 6x6 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımı ile bu araçların bakım ekipmanları ve eğitim hizmetlerini kapsamaktadır. Sözleşme, gerekli resmi makam onaylarının alınması sonrası, teminat mektubu işlemlerinin tamamlanması ve avans ödemesinin yapılmasını takiben yürürlüğe girecektir. Sözleşmeye konu teslimatların 2024 yılı ikinci yarısında başlaması ve 2025 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.
Bu açıklamada bahsi geçen ihaleye teklif verilmesine ilişkin olarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 10.11.2017 tarih ve 2017/18 sayılı kararı ile verdiği yetkiye istinaden, Genel Müdürlük tarafından Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, ihaleye teklif verildiği bilgisinin açıklanmasının ihalenin sonuçlanarak sözleşmenin imzalanmasına kadar ertelenmesine karar verilmiştir. Erteleme kararı, ihaleye ilişkin sürecin olumsuz yönde etkilenmemesi ve Şirketimiz meşru çıkarlarının ve rekabet gücünün korunması amaçlarıyla alınmıştır. Gelinen aşamada ihale sürecine ilişkin ihale makamı tarafından yapılacak bilgilendirmeler nedeniyle gizlilik sağlanamayacağından, işbu açıklama yapılmaktadır.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
TAV Havalimanları'nın Eylül ayında hizmet verdiği yolcu sayısı yıllık %17 arttı
17/10/2023 06:25:00
-
Koleksiyon Mobilya, pay geri alım programını sonlandırdı
17/10/2023 06:25:00
Koleksiyon Mobilya, pay geri alım programını sonlandırdı.
"Koleksiyon Mobilya Sanayi A.Ş ("Şirket") 15.02.2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") 14.02.2023 tarihli duyurusuna istinaden, Borsa İstanbul'da işlem gören Şirket paylarının, azami 7.000.000 adet, Azami fon tutarı 21.000.000 TL olmak üzere payların geri alınmasına karar verilmiş ve söz konusu yönetim kurulu kararı çerçevesinde 15.02.2023-16.10.2023 dönemi içerisinde Şirketimiz sermayesinin %1,42 temsil eden 6.131.990 TLnominal değerli pay Şirketimiz tarafından geri alınmıştır.
Bu doğrultuda, 15.02.2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde belirlenen azami fon tutarı (21.000.000 TL) kapsamında pay geri alımları 16.10.2023 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır. Geri alım yapılan paylar için ödenen azami bedel pay başına 6,97 TL olup; ortalama bedel ise pay başına 3,42 TL'dir. Anılan pay geri alım programı kapsamında ortalama 21.000.009 TL ödenmiştir ve bu maliyet Şirketimizin kaynaklarından karşılanmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Marshall, sosyal medyada Şirket ile ilgili yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi
17/10/2023 06:25:30
Marshall, sosyal medyada Şirket ile ilgili yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
"Şirketimiz paylarına ilişkin olarak Facebook'ta; "……… %5000 Bedelsiz Bölünme Yolda, Başka Hisselerde Zararda Beklemeyin Bizimle Birlikte Kazanın" şeklinde paylaşımlar yapılmakta olduğu görüldüğünden Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") II-15.1 Sayılı Özel Durumlar Tebliği 9. Maddesi kapsamında aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur;
Şirketimiz tüm gelişmelerini Kamuyu Aydınlatma Platformu ("KAP") üzerinden kamuya ve yatırımcılarına duyurmaktadır. Pay sahiplerinin KAP açıklamalarımız dışında sosyal medya platformlarındaki kişi ve/veya kurumların kendi menfaatleri doğrultusunda yaptıkları, gerçeği yansıtmayan bu tür haber ve paylaşımlara itibar etmemelerini önemle belirtmek isteriz.
23.07.2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan duyuru ile (https://spk.gov.tr/duyurular/basin-d...i-31-07-2023); sosyal medya mecraları, oluşturulan üyelik bazlı gruplar ve sohbet odaları üzerinden yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edildikleri hususunda yatırımcılara uyarılar yapılmıştır.
Söz konusu duyuruyu önemle tekrar yatırımcılarımızın dikkatine sunar, Şirketimizin Kamuyu Aydınlatma Platformu ve internet sitemizde yapılan resmi duyurulara itibar edilmesini saygılarımızla belirtiriz."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri