Originally Posted by
abcd1234
Arkadaşlar ,
400-500 tane hisse senedi var. 3 Lere gelirken göz önündeydi bir çok kişi hareketli ve yükseliyor diye geldi.Ben ilk aldığımda neden yüksekdiğine bile bakmadım.
Ne zaman spk yasağı geldi ondan sonra derinlemesine inceledim.
Ama herkes bizim gibi tüm şirket açıklamalarını baştan sona vakit harcayıp okumuyor.İşi gücü var başka işler ile uğraşıyor.Hatta türk insanı borsa deyince iki adım geriye atıyor kendini.Borsaki yatırımcılarında bilgi düzeyi ortada.Kulaktan dolma bilgilerden öteye geçmez.Bilanço ,fk nedir bilmez.
Bu nedenle bir çok kişinin bu kağıdı bilmemesi bence normal.Hatta böyle bir şirketin varlığını bilerek bile gizlemeye çalışıyor olabilirler.
Ben bir analist değilim,bilanço analizinden de anlamam ama bazı arkadaşlar incelemiş.Piyasadaki Erbos' tan daha iyi bir şirket diyorlar.
Şuan direkt hesap yapalım.Kağıt 3 tl . 10 bin lot bize 2940 olara geri dönecek.Erciyas olduğunda da fiyat 9 olacak.
Erbos 70 Tl iken onun neredeyse 8 de biri fiyatında.Şimdi siz kendinizi şirket sahibinin yerine koyun.Bir nevi halka açılacaksınız.Piyasa değerinin 8 de birinden yabancı fonlara veya büyük yatırımcılara hissenizi pazarlarmısınız?
Eğer arkadaşların dedikleri gibi bir duırum varsa Erciyas olup A grubuna girdikten sonra yabancılar gelmeye başlayacaktır.
Bu fiyatlardan şirketin pazarlamasını yapacaklarını sanmıyorum.Önce kendileri aslan payını alacak fiyat normalleşecek sonra pazarlayacak.
Heryerde ve her işte böyledir.
Bu nedenle yatırım finansın takasta virman yapıp yapmadığını çok merak ediyorum.Eğer takas yabancıya gittiyse güzel günler yakındır.
Yer İmleri