Merak ettiğim bir husus var , net bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim . SODA'nın ödenmiş sermayesi 1 milyar ve halka açıklık oranı %38.77 gözüküyor , son geri alımlarla beraber Şişecam'ın SODA'daki payı %62.02'ye ulaşmış yani halka açıklık oranı %37.98'e düşmüş gözüküyor . Şimdi merak ettiğim konu piyasada 379.8 milyon lot mu var ? Normal şartlarda böyle olması gerekmiyor mu ? Bir yatırım sitesinde bunu doğrulayan bir yabancı oranı/lot sayısı mevcut 200 milyon lot ve %52 sahiplik gibisinden oranlar yakın yani . İşbankasının ve matriksin verdiği takas analizi ise farklı , lot ve lot sayısını oranladığımızda piyasada sanki 547 milyon lot mevcutmuş gibi gözüküyor . Neden tutarsızlık mevcut ? Teşekkürler.
Is Bankasinin fiili dolasimda olmayan lotlari da takasta kayitli. Yanlis onlar. 380M milyon lot var serbest dolasimda (550M degil). Rakamlardan tam emin degilim ama ikincisi degil. Yani halka aciklik orani neyse o kadar.
Ben 3 ay araci kurumla, sirketin kendisi ile, Matriksle ugrastim. Hicbiri bilmiyor. Ogrenirsen bana da soylersin.
Yaziyi kaldiracagim. Alintilamayin, bilginiz olsun diye koydum. Konu ile ilgili baska bir sirketten.
-------------------------------------
Okudunuz mu?
Yer İmleri