Sayfa 361/997 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: Viop XXXIII

Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Yorumsuz başka yerden aldım benim değil bunlar, zaten tiyom olsa size söylemem:
    1.Uzun vadeli analiz: Dolar bazlı bist100ââ�¬â�¢de 2013 Mayısââ�¬â�¢ta 50000 usd seviyesinden başlayan düşüş trendinin sonuna geldiğimize ve artık uzun vadeli yükseliş trendinin başlayacağına inanıyorum. Bu yükselişin hedefleri 2023-2024ââ�¬â�¢e kadar 50000 usd(TL bazlı 250000 civarı) olabilir.
    2.Şimdilik orta vadeli dip oluştu görünüyor. Zigzaglı bir yapı ile Temmuz sonuna kadar 1440 civarına gidebiliriz.
    Bunlar Serdar Erdem'in beklentileri. Daha önce de Nisan sonuna kadar U100 de 1850 beklentisi vardı, itiraz etmiştim Twitter'da. Şimdi de 2023-2024 e kadar TL bazında 2500, USD bazında 50.000 hedefi koymuş. TL bazında herşey olabilir bizim gibi enflasyonist ülkede ama dolar bazında (bu iktidar kaldığı sürece) rüyasında bile göremez 50.000 doları. Twitter'da bunun olamayacağını kendi hesabına yazdım.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Bunlar Serdar Erdem'in beklentileri. Daha önce de Nisan sonuna kadar U100 de 1850 beklentisi vardı, itiraz etmiştim Twitter'da. Şimdi de 2023-2024 e kadar TL bazında 2500, USD bazında 50.000 hedefi koymuş. TL bazında herşey olabilir bizim gibi enflasyonist ülkede ama dolar bazında (bu iktidar kaldığı sürece) rüyasında bile göremez 50.000 doları. Twitter'da bunun olamayacağını kendi hesabına yazdım.

Doları 5 tl den mi almış anlamadım..??

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yarın öğleden sonraya kalmaz eregliyi gömerler
    Çokda gömmediler ama o kadar karada ayıp ettiler
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Doları 5 tl den mi almış anlamadım..??
    Hesap öyle gösteriyor. Tutar tarafı yok beklentinin.

5. Ford Oto da olağanüstü bilanço açıklamış

Ereğli
    Arçelik
    Ve , Ford Oto

Şu an en güçlü 3 bilanço..

Bilanço da Net kar a bakılmaz. Net kar ile bilanço nun alakası vardır, lakin en son alakası vardır.

1.olarak Ciro ya bakılır
    Ciro misal %30 artmış, net kar %150 artmış, çok bişey ifade etmez. İyi bir şey de değildir, başka bi gelir kalemi vs olmuştur.

—-///

1.öncelik bi önce ki döneme göre ciro ne kadar artmış? Yurt içi pazar payı, Yurt dışı pazar payı oranı
    HBK

2.öncelik, Esas faaliyetlerden kar

3.öncelik, Özsermaye karlılığı(Sürdürülebilir mi?)

4.öncelik Favok Marjı (Sürdürülebilir mi?)

5.öncelik Nakitler, bu Indirgenmiş nakit mevzusu

6.öncelik Borç durumu, artmış mı azalmış mı

7.öncelik Yabancı para pozisyonu YPP

—////
    Güçlü bilanço ayrıdır , hisse fiyatlaması ayrıdır. Bazen fiyatlar, bilançoyu önden fiyatlar, fiyatlar içindedir. Bazen fiyatlar bikançoyu önden yanlış fiyatlar, yanlış fiyatlamış ise illa ki aşağı/yukarı gereğini yapar..

Güçlü bilanço neye yarar? Ötesi için bize ışık tutar, portfoy attırıp azaltmak için bi fikir verir, ucuz fiyatlanmışsa, fırsat verir.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Al/Sat/Tut tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Hesap öyle gösteriyor. Tutar tarafı yok beklentinin.

5 doların imkanı ihtimal yok..
    Ülkeye dolar yağsa çıkar MB önce kendi toplar bu durumda da dolar 6.5-7 lerin altına kessen düşmez..
    100 Milyar dolar açığımız var..

Yok diğer yandan 5 dolar 10 tl den hesaplasan 5000 endeks etmesi lazım..
    Bir ara da 8 dolar lafları geçti idi..

7. TCELL Konsolide 2021/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 1104913000 Yıllık Değ%:26

bilanço karışık geldi bana iyi gözükmekle birlikte.

8.  Alıntı Originally Posted by temelreisim Yazıyı Oku
    Ford Oto da olağanüstü bilanço açıklamış

Ereğli
    Arçelik
    Ve , Ford Oto

Şu an en güçlü 3 bilanço..

Bilanço da Net kar a bakılmaz. Net kar ile bilanço nun alakası vardır, lakin en son alakası vardır.

1.olarak Ciro ya bakılır
    Ciro misal %30 artmış, net kar %150 artmış, çok bişey ifade etmez. İyi bir şey de değildir, başka bi gelir kalemi vs olmuştur.

—-///

1.öncelik bi önce ki döneme göre ciro ne kadar artmış? Yurt içi pazar payı, Yurt dışı pazar payı oranı
    HBK

2.öncelik, Esas faaliyetlerden kar

3.öncelik, Özsermaye karlılığı(Sürdürülebilir mi?)

4.öncelik Favok Marjı (Sürdürülebilir mi?)

5.öncelik Nakitler, bu Indirgenmiş nakit mevzusu

6.öncelik Borç durumu, artmış mı azalmış mı

7.öncelik Yabancı para pozisyonu YPP

—////
    Güçlü bilanço ayrıdır , hisse fiyatlaması ayrıdır. Bazen fiyatlar, bilançoyu önden fiyatlar, fiyatlar içindedir. Bazen fiyatlar bikançoyu önden yanlış fiyatlar, yanlış fiyatlamış ise illa ki aşağı/yukarı gereğini yapar..

Güçlü bilanço neye yarar? Ötesi için bize ışık tutar, portfoy attırıp azaltmak için bi fikir verir, ucuz fiyatlanmışsa, fırsat verir.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Al/Sat/Tut tavsiyesi değildir.
    Sn. temelreisim,

Biraz zorlasanız karların neden yüksek geldiğini de bulacaksınız...

Karlardaki artışın temel nedeni yükselen hammadde fiyatları, buna paralel artırılan ürün satış fiyatları ve stok değerleme yöntemi ve stoklar/satışların mailyetidir.

Hele hele kotalı bayilik sistemiyle çalışan firmalarda bayiler, firmalar ne gönderdiyse satın almak zorunda oldukları için artan hammadde fiyatları çok hızlı bir şekilde satış fiyatlarına yansıtılmış, düşük maliyetli stoklar satışların maliyetine girdiği için de kar marjları yükselmiş ve 3 aylık karlar patlamıştır.

Bundan dolayıdır ki, 6 aylık stokla çalışan Ereğli başta olmak üzere, tekel konumunda olan TEKFEN'in Toros Gübresi, Şişe Cam ve otomotiv üreticilerinde kar patlaması yaşanmıştır.

Bu karlar, düşük maliyetli stokların bilançodan, gelir tablosuna taşınması nedeniyle geçici olarak oluşmuştur. Gelecek dönemlerde bu karlar hayal olacaktır. Hatta zayıflayacak tüketici talebi, kar marjlarını önceki dönemlerin de altına çekebilecektir.
    Paranızın, emeğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin... Çaldırmayın...

Sayfa 361/997 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •