Sayfa 361/760 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. bu gün işlem hacmi çok düşük..hisse ne çıkıyor nede iniyor...çok ilginç bir durumda...adeta yumurtanın üzerine kuluçkaya yatmış bir tavuk gibi...bu civarlardan bilançosunu karşılamak ister gibi bir hali var...çok uzun süredir ilk defa bu kadar düşük işlem hacimleri yaşanıyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. keko çıkıyormuşsun gibi bir his var içimde inşallah yanılıyorumdur.

3.  Alıntı Originally Posted by donju Yazıyı Oku
    keko çıkıyormuşsun gibi bir his var içimde inşallah yanılıyorumdur.
    dostum blcyt beni millat bellemiş...(1,40) altına iniyor ama üstüne bir türlü çıkmıyor...benim anladığım bu hisse ta bilançoya kadar bu şekilde takılacak görüntüsü var...ne yazık ki bende bu duruma dayanamadım tıpkı talebe dostum gibi bende dün sattım...elimde 80 bin adet vardı 50 binini 1,37 den kalan 30 bini de 1,35 ten verdim...umuyorum ki benden alan da kazansın..

tabi bu hisseyi geçici olarak terk ettim dün güzel bir bilanço açıklamış bir hissede bir süreliğine pozisyon aldım...niyetim blcyt bilanço açıklayıncaya kadar oradan bir miktar kazanıp daha sonra bilançodan önce ( geçen yıl 14 ağustosta açıklamış ) tekrardan blcyt da pozisyon almaktır...bazen de kendi kendime şu blcyt ile uğraşma ve o hissenin bilanço riskini alma diyorum onun yerine güzel bilanço açıklamış hisselerden birine takıl diye düşünceler oluşuyor bende...

artık bende kararsız kaldım...blcyt ın tam 66 milyon tl döviz borcu var...bunun 24 milyonu dolar bazlıdır 42 milyonu da euro bazlıdır...dolar ikinci çeyrekte tam %16 çıkış yaptı bunun bilançoya yükleyeceği yük 3,8 milyondur..euro ise %9,3 çıkış yapmış...bunun getireceği yük de 3,9 milyon tl dir...

toplamda 7,7 milyon tl lik bir yük oluşacak..bu yüke rağmen şirket yetkilileri biz zarar açıklamayacağız diyorlar...bir çeşit mücizeyi gerçekleştireceğiz diyorlar...artık ikinci çeyrek bilanço riski alınmalı mı alınmamalı mı ?? bende şaşırıyorum..

dediğim gibi benim ilk etaptaki düşüncem bu hissede bilançoları karşılamaktır...o riski almayı düşünüyorum...ama dediğim gibi zaman zaman da içimdeki ses bu riski alma ve git güzel bir bilanço açıklamış hisseye gir diyor...

artık hayırlısı olsun dostlar...bu arada talebe dostumuz dün satmış...birbirimizden haberimiz yoktu ama onun sattığı saatlerde galiba bende satmak ile meşguldüm...tahminlerime göre maharaj bizden önce çıkış yaptı...bakalım o ne yapmış geldiğinde o da cevap verirse sevinecez..çünkü onu da çok merak ediyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    dostum blcyt beni millat bellemiş...(1,40) altına iniyor ama üstüne bir türlü çıkmıyor...benim anladığım bu hisse ta bilançoya kadar bu şekilde takılacak görüntüsü var...ne yazık ki bende bu duruma dayanamadım tıpkı talebe dostum gibi bende dün sattım...elimde 80 bin adet vardı 50 binini 1,37 den kalan 30 bini de 1,35 ten verdim...umuyorum ki benden alan da kazansın..

tabi bu hisseyi geçici olarak terk ettim dün güzel bir bilanço açıklamış bir hissede bir süreliğine pozisyon aldım...niyetim blcyt bilanço açıklayıncaya kadar oradan bir miktar kazanıp daha sonra bilançodan önce ( geçen yıl 14 ağustosta açıklamış ) tekrardan blcyt da pozisyon almaktır...bazen de kendi kendime şu blcyt ile uğraşma ve o hissenin bilanço riskini alma diyorum onun yerine güzel bilanço açıklamış hisselerden birine takıl diye düşünceler oluşuyor bende...

artık bende kararsız kaldım...blcyt ın tam 66 milyon tl döviz borcu var...bunun 24 milyonu dolar bazlıdır 42 milyonu da euro bazlıdır...dolar ikinci çeyrekte tam %16 çıkış yaptı bunun bilançoya yükleyeceği yük 3,8 milyondur..euro ise %9,3 çıkış yapmış...bunun getireceği yük de 3,9 milyon tl dir...

toplamda 7,7 milyon tl lik bir yük oluşacak..bu yüke rağmen şirket yetkilileri biz zarar açıklamayacağız diyorlar...bir çeşit mücizeyi gerçekleştireceğiz diyorlar...artık ikinci çeyrek bilanço riski alınmalı mı alınmamalı mı ?? bende şaşırıyorum..

dediğim gibi benim ilk etaptaki düşüncem bu hissede bilançoları karşılamaktır...o riski almayı düşünüyorum...ama dediğim gibi zaman zaman da içimdeki ses bu riski alma ve git güzel bir bilanço açıklamış hisseye gir diyor...

artık hayırlısı olsun dostlar...bu arada talebe dostumuz dün satmış...birbirimizden haberimiz yoktu ama onun sattığı saatlerde galiba bende satmak ile meşguldüm...tahminlerime göre maharaj bizden önce çıkış yaptı...bakalım o ne yapmış geldiğinde o da cevap verirse sevinecez..çünkü onu da çok merak ediyorum...

Birinci çeyrekte dolar %5 Euro %7 artmış ve kar 5.200.000 olmuştu. Sanki bu kur artışıyla 6-7 milyon kar açıklayacak gibi.

Yatrım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    Birinci çeyrekte dolar %5 Euro %7 artmış ve kar 5.200.000 olmuştu. Sanki bu kur artışıyla 6-7 milyon kar açıklayacak gibi.

Yatrım tavsiyesi değildir.
    işte bende bu ihtimali severek ve düşünerek hisseye girmiştim...eğer öyle bir kar gelirse hisse çok güzel olumlu etkilenir...biz şirketin döviz yükü var dediğimizde şirket yetkilileri kar ediyoruz diyorlar...bir iki ay önce menderes yetkilileri ile de konuştum siz zarar açıklayacaksınız galiba dedim oda bana yok çok iyi satış yapıyoruz kar ediyoruz dedi..ben ama 800 milyon tl civarı döviz borcunuz var ve kurdan zarar açıklarsınız dediğimde o önemli değil dedi..önemli olan kar etmektir dediler...

yani bazen şirket yetkilileri o çeyrekte yaptıkları satışlara bakıyorlar ve kur zararını pek de zarardan görmüyorlar...oysa ki kur zararı karı törpüler hatta hesap sonunda zarar yazmasına bile neden olabiliyor...

işte benim merak ettiğim blcyt yetkilieri de acaba aynen menderes yetkilileri gibi mi düşünüyor...kur zararını hesap etmiyorlar mı ?? o yüzden bazen benim de kafam karışıyor...hesap yaptığımızda bu kurlar ile kar çok çok zor görünüyorken şirket yetkililerin kar olacak demesi bizi şaşırtıyor...

bilmiyorum biz mi bir şeyleri gözden kaçırıyoruz ?? şirket denildiği gibi satışlarını euro üzerinden yapıyorsa kar ihtimali o zaman olur...

umuyorum ki sizin hesapladığınız gibi bir kar oluşur..öyle bir kar oluşursa hisse üzerindeki baskı kalmaz..

dediğim gibi bende kararsızım...ilk düşüncem tekrardan hisseye girmektir ..ama burası da borsadır günler değil saatler dahi önemlidir ve insanın kararlarını etkileyebiliyor...

8. blcyt da yılın 1, ve 4, çeyreklerinde her zaman kar marjı iyi olmuş...geçmişte bunu şirket ile konuştuğumda mevsimsellik nedeni ile o çeyreklerde daha çok satış yaptıklarını söylemişlerdi...ilginç olan geçmişte doların grafiği incelendiğinde doların en yüksek olduğu çeyrekler yine 1. ve 4. çeyrekler olduğunu görürüz...

1. ve 4. çeyreklerde iyi kar açıklamalarının gerçek nedeni dövizin çıkışı da olabilir dostlar...yani bu ihtimal de vardır...zaten alacak olursam bu ihtimale dayanarak alırım...aksi halde döviz çıkışı bilançoda kötü etkisi olur..

Sayfa 361/760 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •